8 jul 21 - 22 jul 21 | 12+ | € 1420
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Samen met Monica en de vrijwilligers van het daycare center organiseer je een geweldige week speciaal voor kinderen en tieners uit Vaky. Samen knutselen, sporten, spelletjes doen en vooral veel plezier maken, dat is wat je gaat doen in Vayk! Tijdens hun lange zomervakantie van 3 maanden haal je kinderen en tieners uit de sleur van verveling en uit de armoedige situatie waarin ze leven. De kinderen kunnen weer even KIND zijn!
Je bouwt samen met Mozes en lokale bouwvakkers mee aan een speeltuin voor de kinderen van het daycare center. Deze speeltuin komt voor het daycare center. Je helpt mee met het slopen van het oude hek, het maken van een nieuw hek, je maakt funderingen voor de speeltoestellen en richt de speeltuin in. Een flinke klus met een dankbaar resultaat. Zorg dat je goede, dichte schoenen en handschoenen meeneemt. 

Hier verblijf je

Je verblijft in Vayk, lokaal en primitiever dan je gewend bent. Als groep kan je ervoor kiezen om in gastgezinnen te verblijven. Samen met 2 of 3 andere deelnemers uit je groep verblijf je dan bij mensen uit de kerk. Dit zijn gastvrije en hartelijke mensen die het bijzonder vinden dat jij bij hen te gast bent. Het is ook mogelijk om met het hele team in het daycare center te verblijven. Je krijgt dan een matras om op te slapen en maakt gebruik van de faciliteiten in het daycare center. Je eet en verblijft dan voornamelijk op het project. 

Zo maak je de wereld mooier

Door liefde en aandacht te geven aan kinderen en tieners geef je hen het gevoel dat ze waardevol zijn. Plezier maken tijdens de verschillende activiteiten helpt hen uit de sleur van verveling te komen tijdens de lange zomervakantie.Door samen te werken aan een speeltuin voor het daycare center ben je een enorme bemoediging voor Monica, Mozes en de vrijwilligers van het daycare center. De nieuwe speeltuin helpt kinderen om veilig te spelen en om veel plezier te maken.

Monica Hakobyan

Dit is je partner

Mozes en Monica hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen en werken sinds 2003 in Vayk. Mozes is pastor en Monica is de leider van het daycare center. Sinds februari 2019 werken Mozes en Monica met Youth for Christ Armenië om het daycare center verder te ontwikkelen en uit te bouwen. 

Dit is de droom

Mozes en Monica willen hun geloof in God handen en voeten geven door hulp te bieden aan de armste en meest kwetsbare families. Zij bouwen aan een daycare center, een plek van liefde en warmte, waar iedereen welkom is. Hun visie is om ook in de omliggende dorpen een daycare center te starten. 

Dit is het project

Vayk is een stad met ongeveer 7000 inwoners en ligt in de armste regio van Armenië. Ruim 50% van deze mensen leeft in armoedige omstandigheden. Veel kinderen groeien op in gebroken gezinnen waar geweld, verslaving, en weinig aandacht voor hen is. Het daycare center in Vayk is een plaats waar liefde en aandacht, speciaal voor deze kinderen is. Drie dagen per week komen ruim 25 kinderen naar het daycare center. Ze krijgen hier huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en kunnen verschillende activiteiten doen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 200,00
 
Reis
Reis en verblijf 735,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 210,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1420,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 41,00
Annuleringsverzekering 107,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen aan de speeltuin
  • De tweede week kinder- en tieneractiviteiten
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

De keuze voor een luchtvaartmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Armenië is de oudste christelijke staat van de wereld en heeft in de laatste eeuwen tragische gebeurtenissen meegemaakt. Bezoek één van de oude kloosters of het museum over de Armeense genocide. Laat je verrassen door de prachtige binnenstad van Yerevan of geniet van de omgeving rondom Vayk. Bezoek een zwembad of ga naar de Vernissage market waar je prachtige souvenirs kunt kopen. 

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Wij vertellen graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. Wij screenen de reisleiders en geven een reisleiders- en deelnemerstraining. Kijk ook alvast eens op goed voorbereid op reis

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: Aangepast aan de lokale gebruiken.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekkng van vrijwilligerswerk
  • Visum: een visum heb je niet nodig