Crowdfunding werkt!

Start een eigen pagina, deel je ervaringen

Wat is crowdfunding

Met crowdfunding helpen wij jou om jouw omgeving zo goed mogelijk te betrekken bij je project en zo het geld bij elkaar te brengen voor jouw project. Wij zorgen voor de tools. We helpen je met je persoonlijke crowdfunding-pagina met een donatiebutton. We regelen zo de administratie voor je en geven je overzicht.  

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding is campagne voeren: mensen laten zien dat jouw project belangrijk is. Dit werkt op het beste op een persoonlijke manier. Je deelt in alles wat je doet jouw motivatie en jouw doelen voor dit project. En je vraagt aan mensen om met je mee te doen en een steentje bij te dragen. 

Go for it!

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel. Je kunt ook auto’s wassen, babysitten of gras maaien en je daarvoor laten sponsoren. Ook kun je je laten sponsoren voor een benefiet concert, charity diner of een sportieve prestatie.

Kosten voor reizigers

Voor reizigers is het platform helemaal gratis. Donateurs betalen 35 cent transaktiekosten.

Kosten voor projecten

Bij spaarpaginas voor projecten rekenen we 6% begeleidingskosten (monitoring van de partner & rapportage ). Donateurs betalen 35 cent transactiekosten. 

Spelregel Teamwork makes the dream work

Teamwork

Boek je als groep, dan krijg je een groepspagina voor je crowdfunding en –als je dat wilt – ook per persoon een pagina. Zo kun je het beste sparen. Kerken en bedrijven geven graag aan de groep, vrienden geven graag aan de persoon zelf. De boeker blijft altijd verantwoordelijk voor het totaal van de bij elkaar te sparen bedragen.

Spaar je reis bij elkaar

De aanbetaling (15%) van je reis betaal je altijd zelf. Met crowdfunding spaar je de rest bij elkaar (85%). Haal je meer op dan je reis kost, dan krijgt je project het extra geld. Haal je minder op, dan moet je het restant van je reis zelf bijbetalen. Vier weken voor vertrek maken we de balans op. 

Eens gegeven ...

Werk je met crowdfunding en moet je onverhoopt annuleren, dan krijg je het met crowdfunding opgehaalde deel niet teruggestort. Eens gegeven blijft gegeven. Het geld komt dan - na aftrek van kosten - beschikbaar voor het project. Met een indeplaatsstelling kan je een ander vragen jouw plaats in te nemen.

Tip Houd het kort en bondig

Vertel je verhaal

Vertel kort wie je bent. Vertel over je project. Doe het zo dat mensen het project echt voor zich kunnen zien. Gebruik foto`s.
Leg uit waarom jij dit project belangrijk vindt en leg uit welk resultaat jij met je crowdfunding-actie nastreeft.

Vraag het concreet

Leg in waarom je juist deze persoon benadert. Maak heel concreet hoe iemand je concreet kan helpen. Beloof iets leuks bij iedere donatie. (b.v. een kaart bij 10 euro, een T-shirt bij 100 euro). Zoek verschillende groepen mensen en zorg dat je vraag past bij de groep.

Begin dichtbij & persoonlijk

Werk eerst met de groepen van mensen die je het beste kent, bijvoorbeeld familie en vrienden. Start daarna met andere groepen, bijvoorbeeld: kerk, school of bedrijven. Vraag altijd zo persoonlijk mogelijk. Mailen kan. Aanspreken is beter. Blijf zoeken naar nieuwe groepen.

Doe wat je belooft

Als je een kaart belooft bij een gift, stuur die dan ook. Beloof je een T-shirt, dan moet je die ook meenemen. Maak je er niet makkelijk vanaf; de de supporters van het project doen hun best voor jou en mogen dus ook van jou verwachten dat jij hun de aandacht geeft die ze verdienen.

Blijf updates sturen

Ben je het contact met mensen gestart, houdt dan contact door zo nu en dan updates te sturen. Vergeet je donateurs niet als de wervingsactie is afgelopen, houdt ze op de hoogte van het project. Daar hebben ze voor gegeven.

Bedank je donateurs

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Bedank je donateurs direct na een donatie met een persoonlijk berichtje of misschien met een kaartje vanaf het project. Het is heel eenvoudig. Als het project is afgerond, laat hen weten dat het goed en mooi was door ze een leuk verslag en wat foto`s te sturen.