Crowdfunding

Spaar samen je reis bij elkaar

Welkom op deze pagina

Crowdfunding is bij Livingstone in een testfase. We hebben vier reizen gedaan waarbij we geld bij elkaar hebben gebracht door middel van crowd funding:

Moldavie-Borceag.

Voor het project Borceag hebben we zo’n 4.500 euro extra opgehaald om de kerk, waaraan we al drie jaar bouwden, helemaal af te maken.

Jordanië – Amman

Het project Jordanië – Amman, oktober 2016, was een tweede test crowdfunding. De reis kostte 990 euro (zonder excursie). De deelnemers betaalden daarvan ieder de helft zelf.

De andere helft (495 euro per persoon) spaarden de deelnemers met crowdfunding bij elkaar.

De crowdfunding-actie voor Amman.

Griekenland – Lesbos

Bij het project Lesbos, augustus 2016, hebben de deelnemers ieder 50% van de prijs betaald en samen met de deelnemers heeft Livingstone de andere helft betaald. We hebben met elkaar ongeveer 6.000 euro opgehaald. Een deel van het geld hebben we opgehaald via de 1%-club.

De crowdfunding-actie voor Lesbos 1

In december 2016 hebben de deelnemers 575 euro van de prijs zelf betaald en het overige deel werd via de 1%-club opgehaald. Gezamenlijk haalden zij meer dan 12.000 euro op. 

De crowdfunding-actie voor Lesbos 2

Spelregels

 

 

De bedoeling is dat je gezamenlijk aan de slag gaat om het benodigde totaalbedrag bij elkaar te krijgen. Het principe is samen sterk, dus dat je elkaar helpt met goede ideeën of door acties samen te doen. Zo hopen we dat je met elkaar in staat bent om makkelijker de reis te betalen.

Spelregel 1

Met de crowdfunding-actie willen we je helpen om makkelijker je reis te betalen. Het opgehaalde geld wordt onder de deelnemers verdeeld. Voor het deel dat niet met crowdfunding is opgehaald krijg je een restfactuur. 

Spelregel 2

Als je mensen belooft een attentie te geven voor hun bijdrage, dan verplicht je jezelf dat ook te doen. Het is belangrijk om mensen goed te bedanken. 

Spelregel 3

Het is een gezamenlijke actie, maar het is niet de bedoeling dat je wacht tot de andere deelnemers het geld voor jou binnen brengen. Als we dat zien wordt je uitgesloten van deelname aan de crowd funding-actie. Je moet dan het overige deel van je reis (590 euro) alsnog gewoon betalen, waarbij alleen de donaties die aanwijsbaar ‘voor jou’ zijn in mindering worden gebracht.

 

Tips Houd het kort en bondig

Vertel je verhaal

Vertel (in 1 zin) wie je bent.
Vertel (in 1 zin) wat je project inhoudt.
Leg uit (in 2 zinnen) waarom jij dit een belangrijk project vindt.
Leg uit (in 1 zin) welk resultaat jij met deze crowdfunding-actie nastreeft.

Vraag het concreet

Maak concrete groepen die je wilt benaderen.
Leg per groep uit (in 1 zin) waarom je iemand benadert.
Vertel per groep (in 2 zinnen) hoe iemand concreet kan helpen.
Beloof (in 1 zin) iets bij iedere donatie. (b.v. een kaart bij 10 euro, een T-shirt bij 100 euro)

Begin dichtbij & persoonlijk

Werk eerst met de groepen van mensen die je het beste kent, bijvoorbeeld familie en vrienden.
Start daarna met andere groepen, bijvoorbeeld: kerk, school of bedrijven.
Vraag altijd zo persoonlijk mogelijk. Mailen kan. Aanspreken is beter. 
Blijf zoeken naar nieuwe groepen.

Blijf updates sturen

Ben je het contact met mensen gestart, houdt dan contact door zo nu en dan updates te sturen. Vergeet je donateurs niet als de wervingsactie is afgelopen, houdt ze op de hoogte van het project. Daar hebben ze voor gegeven.

Doe wat je belooft

Als je een kaart belooft bij een gift, stuur die dan ook. Beloof je een T-shirt, dan moet je die ook meenemen. Maak je er niet makkelijk vanaf; de de supporters van het project doen hun best voor jou en mogen dus ook van jou verwachten dat jij hun de aandacht geeft die ze verdienen.

Bedank je donateurs

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Bedank je donateurs direct na een donatie met een persoonlijk berichtje of misschien met een kaartje vanaf het project. Het is heel eenvoudig. Als het project is afgerond, laat hen weten dat het goed en mooi was door ze een leuk verslag en wat foto s te sturen.