Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid op reis

Ga goed voorbereid op reis

Wanneer je op reis gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. Met deze pagina helpen we je op weg.

Trainingen

Alle reisleiders voor reizen in 2020 krijgen een training op 18 april 2020.

Voor boekers van een reis met vrije inschrijving vind je op de projectpagina de datum van de training.

Voor deelnemers van groepsreizen plannen we met de groep een training. 

Medisch advies

Win zes weken voor vertrek medisch advies in bij je huisarts of GGD. Je moet waarschijnlijk inentingen hebben en malaria-tabletten. Een indicatie van het medisch advies vind je hier (Kies zelf het land op deze pagina.).

Veiligheidsadvies

Bij alle Livingstonereizen kun je er sowieso van uitgaan dat de veiligheid voldoende is. Als de veiligheidssituatie in een land veranderd hoor je dat, als deelnemer, direct van ons. Reis je zelf, kijk dan bij boeking en voor vertrek naar het veiligheidsadvies bij de reis. De reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken vind je hier.

Meld je aan bij de ambassade.

Meld je voor vertrek aan bij de ambassade. In geval van problemen in het land kan de ambassade je dan makkelijker vinden en je ondersteunen bij wat op dat moment nodig is. De aanmelding bij de ambassade kost je even de tijd en je hebt er je reisplan en persoonlijke gegevens voor nodig.  Kijk hier voor meer informatie.

Slaap de laatste nachten goed.

Goed uitgerust op een werkvakantie gaan is belangrijk, want het reizen, het deelnemen aan een groep en de omschakeling van cultuur en klimaat kosten veel energie. Toch ben je vaak druk, zo net voor de reis. Zorg er dan in ieder geval voor dat je de laatste twee nachten echt goed slaapt. (8 uur of meer). Als je dat doet, kun je wel een stootje hebben.  

Lees over het land 

Je ervaring wordt mooier als je wat meer over het land weet en enkele woorden kent uit de lokale taal (bv. hallo, dank je wel, slaap lekker). De basis-info per land vind je hier. Prima boekjes om te lezen zijn die uit de serie Te gast in.  

Vergeet me niet - checklist / paklijst

De checklist / paklijst is een lijst die we met de nodige ervaring hebben samengesteld. Deze lijst is gemaakt voor een reis van 20 dagen in Afrika. Je kunt hem gemakkelijk aanpassen op je eigen wensen. In de lijst vind je veel tips die essentieel zijn voor je reis of die je reis gemakkelijker maken. De checklist vind je terug in de reader van jouw reis.

Verzeker je goed.

Bij iedere reis hoort een reisverzekering. Zonder dat moet je niet op reis gaan. Let erop dat vrijwilligerswerk lang niet altijd is meeverzekerd. En dat is essentieel, ook al doe je maar een gedeelte van je reis vrijwilligerswerk. Livingstone heeft voor haar deelnemers goede verzekeringen beschikbaar.

Hier vind je de polis van Livingstone.

Kies voor Livingstone.

Wanneer je nadenkt over vrijwilligerswerk - en niet alleen voor het goede gevoel -, denk dan eens na over Livingstone. We werken samen met zelfstandige en gelijkwaardige partners die een persoonlijk betrokkenheid op mensen in nood combineren met een gezond beleid. Bij de Livingstone-projecten zie je concreet resultaat en structurele verbetering in het leven van mensen. Jouw bijdrage op de Livingstone-projecten is waardevol.