Reisleiders


Iedere reis wordt geleid door twee reisleiders met reiservaring, die goed zijn in het begeleiden van groepen. Ze zijn gemotiveerd om jou en je team een echte wereldervaring te geven.


Reisleiders zijn geen alles-regelaars, terwijl de groep lui achterover ligt. Zij houden het overzicht en vragen de groep om te helpen bij alles wat er geregeld moet worden. Zo doet iedereen mee en heb je altijd invloed op je reis.

Wordt onderdeel van ons team

Word reisleider

Livingstone zoekt kandidaten met een christelijke levensovertuiging, die de nodige reiservaring en leidinggevende kwaliteiten hebben. Pas je in dit profiel en ben je 100% gemotiveerd om een wereldervaring te geven aan een groep, word dan reisleider bij ons.

Je krijgt veel terug

Het team en de mensen op het project een wereldervaring geven, dat is op zich al prachtig. Als reisleider krijg je bij een aantal reizen ook korting. Boek je met een groep, dan is de prijs van de reis lager en krijgen de reisleiders geen korting. Na je eerste reis krijg je een reisleidercertificaat.

Screening

Je kunt reisleider worden als je minimaal 21 jaar bent. De eerste stap is het invullen van het screeningsformulier. Daarna nodigen wij je uit voor een screeningsgesprek op een maandagmiddag of avond op ons kantoor in Amersfoort. Verder vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Training

Op 18 april 2020 wordt de training voor reisleiders gehouden. Je wordt dan voorbereid op het land, de cultuur en het project. We vertellen alles over het leiden van werkvakanties en hoe je in verschillende situaties het beste kunt handelen.

Voorbereiding

Ongeveer twee maanden voor de reis volgt de voorbereiding voor deelnemers. Vanaf dan ben je al in functie als reisleider. Je ontvangt de deelnemers en neemt hen mee op het eerste stukje van de reis: de kennismaking met elkaar en met het land, de cultuur en het project.

 

 

Evaluatie

Reisleiders helpen Livingstone met een grondige evaluatie na de reis. We beoordelen samen hoe de werkvakantie gelopen is en wat we kunnen leren. Zo help je ons om ons werk te verbeteren. Tijdens de reisleiderstraining schrijf je je in voor een evaluaties op 12 of 26 september.

Tijdens de reis

Tijdens de reis ben je contactpersoon voor de groep, de lokale partner en Livingstone. Door goed overleg zorg je ervoor dat het reisprogramma en alle activiteiten gesmeerd lopen. Je coördineert de SOAP-time (Samen Over Alles Praten) waarin het team dagelijks ervaringen kan delen en tijd voor bezinning heeft. Je beheert de reispapieren en de financiën. Bij calamiteiten kom je direct in actie. Livingstone heeft tijdens de reis een 24-uurs service om je in noodsituaties bij te staan.

 

Reisleider vacatures

Hieronder vind je de reizen met reisleidervacatures. Als er twee vacatures zijn, kun je ook samen met een vriend(in) de reis leiden. Je krijgt dan allebei de reisleiderkorting. Heb je vragen over reisleider worden, neem dan contact met ons op.

Turkije Istanbul | 20 jul 20 - 31 jul 20
2 vacatures (reisleiderprijs 850 euro)

Turkije Istanbul | 19 jul 21 - 30 jul 21
2 vacatures (reisleiderprijs 940 euro)

Oeganda Lwamalenge | 3 aug 21 - 20 aug 21
2 vacatures (reisleiderprijs 1315 euro)