19 jul 21 - 5 aug 21 | 15+ | € 2055
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 12-28 reizigers
boek nu
9 aug 21 - 26 aug 21 | 15+ | € 2055
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 12-28 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Op het project organiseer je knutsel-, sport- en andere spelactiviteiten voor kinderen. Daarnaast is er ruimte voor het bezoeken van families en mensen in de kliniek, waarmee je de plaatselijke bevolking bemoedigt. Ook kun je meedraaien met het jeugdwerk. Denk hierbij aan een filmavond, sporttoernooi, een discussiemiddag of een social life skills programma. Tijdens alle programma's werk je veel samen met lokale jongeren, zo leren we van elkaar!
Je werkt mee aan de uitbouw van de basisschool in Fajara. De school barst uit zijn voegen en de wachtlijst voor kinderen groeit... Tijd voor meer lokalen! In deze school bevindt zich ook het huidige Youth for Christ Centrum. Mogelijk doe je mee aan de nationale, maandelijkse Cleaning Day. Op deze dag wordt de omgeving opgeruimd en schoongemaakt.

Hier verblijf je

Het Youth for Christ Centrum bevindt zich in Fajara, een rustige wijk in Serekunda (de grootste stad van Gambia). Hier verblijf je in de school; er zijn meerdere slaapkamers, een eetkamer, een keuken met koelkast, westerse toiletten, koude douches en elektriciteit. Boodschappen worden gedaan in de supermarkt of op een lokale markt. Alles in Fajara ligt op loopafstand.  Zo ook het strand. Samen met Youth for Christmedewerkers kook je de maaltijden buiten op houtskool. 

Zo maak je de wereld mooier

Directeur Sylvester zet zich volledig in voor Youth for Christ The Gambia, maar ondersteuning en bemoediging tot doorzetten van buitenaf zijn gewenst. Hier kun jij voor zorgen! Door mee te bouwen aan het de uitbouw van de basisschool wordt meer kinderen de kans geboden op goed onderwijs en daarmee op een betere toekomst. Daarnaast leren de kinderen meer over Jezus.

Sylvester Seal Jammeh

Dit is je partner

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

Dit is de droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Dit is het project

Op het Youth for Christ centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, evangelisatieacties, ziekenhuis bezoeken, kleding en voedseldistributies en het bezoeken van gevangenen. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. In 2019 zijn we gestart met de uitbouw van de basisschool in Fajara.  

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 390,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1085,00 1085,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2055,00   2055,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 150,00 150,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Verschillende kinder en jongerenactiviteiten 
  • Werken aan de bouw 
  • Bezoeken van gezinnen en mensen in de plaatselijke kliniek
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Gambia te zien. Er zijn verschillende mogelijkheden: ga naar het strand, de grote markt in Serekunda of Banjul, naar één van de vissersdorpen of maak een rondvaart op de Gambiarivier langs prachtige mangrovebossen. Iets verder weg? Je kunt ook op safari in Senegal!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum is niet nodig