15 jul 19 - 29 jul 19 | 15+
€ 300* + crowdfunden € 1700*
Voor een groep van 10-25 reizigers, nog 2 vrij
gesloten
7 aug 19 - 24 aug 19 | 15+
€ 300* + crowdfunden € 1700*
Voor een groep van 10-25 reizigers, nog 0 vrij
gesloten
17 jul 20 - 3 aug 20 | 15+
€ 303* + crowdfunden € 1717**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer
4 aug 20 - 20 aug 20 | 15+
€ 302* + crowdfunden € 1708**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
gereserveerd

Dit ga je doen

Op het project (het Youth for Christ Centrum) organiseer je knutsel-, sport- en andere spelactiviteiten. Daarnaast is er ruimte voor het bezoeken van families van kinderen of mensen uit de kerk, waarmee je de plaatselijke bevolking bemoedigt. Ook kun je meedraaien met het jeugdwerk van Youth Mission. Denk hierbij aan een filmavond, sporttoernooi, een discussiemiddag of een social life skills programma. 

Je werkt mee aan de uitbouw van de basisschool in Fajara. De school barst uit zijn voegen en de wachtlijst voor kinderen groeit... Tijd voor meer lokalen! In deze school bevindt zich ook het huidge Youth for Christ Centrum. Mogelijk doe je mee aan de nationale, maandelijkse Cleaning Day. Op deze dag wordt de omgeving opgeruimd en schoongemaakt.

Hier verblijf je

Het Youth for Christ Centrum bevindt zich in Fajara, een rustige wijk in Serekunda (de grootste stad van Gambia). Hier verblijf je in de school; er zijn meerdere slaapkamers (mannen en vrouwen slapen gescheiden), een eetkamer, een keuken met koelkast, westerse toiletten, koude douches en elektriciteit. Boodschappen worden gedaan in de supermarkt of op een lokale markt. Alles in Fajara ligt op loopafstand. Samen met Youth for Christ vrijwilligers kook je de maaltijden buiten op houtskool. 

Zo maak je de wereld mooier

Directeur Sylvester zet zich volledig in voor Youth for Christ, maar ondersteuning en bemoediging tot doorzetten van buitenaf zijn gewenst. Hier kun jij voor zorgen. Door mee te bouwen aan het nieuwe centrum voor vakonderijs wordt meer jongeren de kans geboden op goed onderwijs en daarmee op een baan. Daarnaast leren de jongeren meer over Jezus.

Sylvester Seal Jammeh

Dit is je partner

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

Dit is de droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Dit is het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. In 2019 zijn we gestart met de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 880,00 910,00
Budget lokale kosten 185,00 175,00
Werkbudget lokaal project 250,00 250,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 625,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 1965,00   2020,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 41,00 48,00
Annuleringsverzekering 120,00 125,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende activiteiten op school en in jongerencentrum in Fajara
 • Werken aan de bouw 
 • Ongeveer één dag gezinnen bezoeken
 • Meehelpen op Cleaning Day
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Gambia te zien. Er zijn verschillende mogelijkheden: naar het strand of de grote markt in Serekunda of Banjul, naar één van de vissersdorpen, een rondvaart door mangrovebossen of een bezoek aan Makasutu Cultural Forest.  

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum is niet nodig