Dit ga je doen

Ga met je gezin mee op deze familiereis naar Oeganda en draai mee in de community van Kiwangala. Geef de 500 kinderen van de lokale basisschool een geweldige tijd door sport-, spel en creatieve activiteiten te organiseren. Leer hun families en leefomstandigheden kennen, door de families te bezoeken. Trek op met de leerkrachten en ondersteun hen in het lesgeven. Vrouwen mogen mee naar de lokale vrouwengroep en als je het wil kun je gevangen bemoedigen. 

De school kent verschillende gebouwen; klaslokalen, huisjes voor de kinderen van het opvangproject, een examanhal en een toilettenblok. Een aantal klaslokalen heeft een opknapbeurt nodig. Daarnaast kun je mee werken in de grote de schooltuin. Neem je oude kleren mee, want bij deze reis steken wij onze handen in de ochtenden uit de mouwen.

Hier verblijf je

Je verblijft met je team in het gastenverblijf wat al vele teams geherbergd heeft. Het is naast het huis van de projectleiders. De dames & heren slapen gescheiden. Er zijn matrassen aanwezig. De ‘douche’ en het ‘toilet’ zijn echt Afrikaans en koken doen we hier nog op kooltjes! Lekker avontuurlijk dus.

Zo maak je de wereld mooier

Geef de kinderen van Kiwangala een mooie tijd en ondersteun de school door mee te helpen aan de renovatie van de klaslokalen. Bemoedig families en wordt zelf ook bemoedigd; laat je inspireren door de Afrikaanse gastvrijheid, dankbaarheid en geloof. 

xxx

yyy

Moses Kiwala

Dit is je partner

Het project in Kiwangala wordt geleid door Moses Kiwala, één van de directeuren van Children’s SURE House (CSH). De  visie van deze stichting voor de school is goed, gratis onderwijs mogelijk te maken voor iedereen. 

Dit is de droom

“To establish an internationally recognised organisation that caters for the empowerment of vulnerable children and the underprivileged in the society through providing free quality education."

Dit is het project

Zo'n 20 jaar geleden startte deze school, zij het zonder schoolgebouw, maar met een droom: “goed, gratis onderwijs mogelijk maken voor alle kinderen.” Deze droom is uitgekomen; momenteel volgen 500 kinderen en tieners basis- en beroepsonderwijs op deze geregistreerde school.

Kosten

Reis €915
Verblijf 125
Activiteiten* 25
Relaties projecten 270
Begeleiding teams 200
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 115
Administratie 50
Totaal €1700
 * Wij zorgen voor de gelden van bouw- en andere activiteiten  
   
Opties:  
Reisverzekering €48
Collectieve reisverzekering* €43
Annuleringsverzekering €103
Collectieve annuleringsverzekering*  €99
 * alleen af te sluiten voor groepen  

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs. 
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma: 

 • Welkomstfeest school
 • Ondersteunen van de school door:
  • Diverse (sport)activiteiten aan te bieden aan de kinderen
  • Leerkrachten ondersteunen
  • Opknappen van de klaslokalen
  • Meewerken in de schooltuin
 • Meer leren over het Oegandese leven door:
  • Bezoeken van families
  • Meedraaien in de vrouwengroep
  • Bemoedigen van gevangenen
  • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

 Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding