11 jul 17 - 29 jul 17 | 16-65 jaar
€ 1690 pp
Vrije inschrijving
gesloten
14 jul 18 - 31 jul 18 | 16+
€ 1660 pp
(* richtprijs t/m 13 okt 17)
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Vier mee dat de school na zoveel jaar eindelijk officieel erkend en geregistreerd is Ga mee met deze reuniereis, ontmoet oude bekenden, bezoek de families, organiseer sportactiviteiten, bemoedig de gevangenen en geef les. Ga terug in de tijd en zie hoe het nu in Kiwangala gaat! Nog niet eerder in Kiwangala geweest, maar wel nieuwsgierig? Ook dan ben jij welkom op deze bijzondere reis.

En… Aan welke gebouw heb jij in de afgelopen jaren gebouwd? Schoollokalen, huizen, de examanhal? Ook nu is er genoeg te doen. Vele gebouwen kunnen een opknapbeurt gebruiken. Daarnaast werken we aan een omheining en aan de schooltuin. Neem je oude kleren mee, want ook bij deze reis steken wij onze handen weer uit de mouwen.

Hier verblijf je

Je verblijft met je team in het bekende gastenverblijf wat al vele teams geherbergd heeft. Het is naast het huis tegenover de school. De dames & heren slapen gescheiden. Er zijn matrassen aanwezig. De ‘douche’ en het ‘toilet’ zijn nog steeds echt Afrikaans! Lekker avontuurlijk dus.

Zo maak je de wereld mooier

Ga voor de laatste keer mee naar Kiwangala! Het project is door de jaren enorm gegroeid; er zijn klaslokalen, opvanghuizen, een examenhal en een grote schooltuin. Nu de school eindelijk geregistreerd is bij de overheid hebben we een reden om nog een keer met elkaar hier terug te komen. Om te vieren dat de school ‘af’ is! Daarnaast kunnen een aantal gebouwen zeker een opknapbeurt gebruiken en kun je daarnaast mee bouwen aan een goede omheining.

Moses Kiwala

Dit is je partner

Het project in Kiwangala wordt geleid door Moses Kiwala, één van de directeuren van Children’s SURE House (CSH). De  visie van deze stichting voor de school is goed, gratis onderwijs mogelijk te maken voor iedereen. 

Dit is de droom

“To establish an internationally recognised organisation that caters for the empowerment of vulnerable children and the underprivileged in the society through providing free education by building school. Mission: To build confidence, esteem and morals of vulnerable children and the underprivileged members of the society through networking with the communities and other stakeholders.”

Dit is het project

Er waren eens vier leerkrachten en meer dan 900 leerlingen. Men had geen schoolgebouw, maar wel een gezamenlijke droom: “goed, gratis onderwijs mogelijk maken voor alle kinderen.” Deze droom is uitgekomen! De school beschikt nu over meerdere gebouwen en richt zich op goed basisonderwijs voor de kinderen uit Kiwangala en omgeving en biedt daarnaast beroepsopleidingen aan.

Kosten

Reis €865
Verblijf 130
Activiteiten* 25
Relaties projecten 270
Begeleiding teams 205
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 115
Administratie 50
Totaal €1660
 * Wij zorgen voor de gelden van bouw- en andere activiteiten  
   
Opties:  
Reisverzekering €48
Collectieve reisverzekering* €43
 * alleen af te sluiten voor groepen  
Annuleringsverzekering  €103

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma: 

 • Feest officiële registratie school
 • Bezoeken van en meewerken aan de projecten door:
  • Diverse (sport)activiteiten met kinderen
  • Families en gevangenen bezoeken
  • Lesgeven
  • Opknapbeurt van de klaslokalen
  • Meebouwen aan de omheining
  • Meewerken in de schooltuin
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

 Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding