Dit ga je doen

Je ontmoet de kinderen uit Crasnoarmeiscoe. Samen met het team van het Day Care Centre kan je sport- en spelactiviteiten organiseren. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. 
Het is ook mogelijk om mee te helpen met knutselen. De kinderen vinden het geweldig als je ze hierbij wilt helpen.

Je helpt mee met de bouw van een nieuwe Day Care Centre in Crasnoarmeiscoe. Je bouwt mee aan de fundering en muren van het Day Care Centre, je maakt cement en helpt met sjouwen van stenen. Door samen te werken gaat de bouw sneller en leer je van elkaar.  

 

Hier verblijf je

Je gaat naar Crasnoarmeiscoe, een klein dorp op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Chisinau. ’s Avonds slaap je in een opvanghuis in het dorp. Er wordt voor je gekookt, maar hulp hierbij is natuurlijk welkom. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een Afrikaans toilet (gat in de grond). In Moldavië gebruiken ze dezelfde stekker als in Nederland, met 220V op het stroomnet. Voor bereik op je mobiel en internet moet je even op zoek gaan in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

Victor maakt nu gebruik van een oude school waar geen keuken, douche en toilet is. Door jouw hulp komt er een nieuwe Day Care Centre waar kinderen zomer én winter kunnen komen, een maaltijd krijgen, huiswerkbegeleiding krijgen en kunnen spelen. Ook kunnen ze douchen en worden hun kleren gewassen. Als het Day Care Centre af is kunnen er meer dan 60 kinderen gebruik maken van deze geweldige plaats waar kinderen de kans krijgen om te leren én te spelen.  

 

Victor Grec

Dit is je partner

Victor zet zich al jaren in om de allerarmsten, gehandicapten en ouderen in zijn dorp te helpen. Hij begon met een Day Care Centre voor Russisch kinderen en gehandicapten. Dit loopt goed en er is een goed team dat wekelijks zorgt voor meer dan 50 kinderen. Voor de Roemeense kinderen, de allerarmsten, is nog geen goede plek voor een Day Care Centre. 

Dit is de droom

Victor heeft een groot hart voor de allerarmste kinderen en gehandicapten in zijn dorp. Hij kan niet wachten tot het nieuwe Day Care Centre klaar is. Dan is er eindelijk een warme en veilige plek waar kinderen zichzelf kunnen verzorgen, waar ze zich kunnen ontwikkelen én waar ze kunnen spelen.

Dit is het project

In 2016 is Victor een Day Care Centre begonnen voor de Roemeens sprekende kinderen. Veel van deze kinderen zijn erg verwaarloost. Ze stinken, krijgen weinig te eten en hebben weinig mogelijkheden om te spelen en zichzelf te ontwikkelen. Inmiddels komen er wekelijks meer dan 50 kinderen. Samen met Youth for Christ en de plaatselijke overheid wordt er nu hard gewerkt om plannen uit te werken om een nieuw Day Care Centre te bouwen.

Kosten

Reis € 400  
Verblijf 150  
Activiteiten 200  
Relaties projecten 165  
Begeleiding teams 125  
Bijdrage reisleider 0  
Publiciteit 70  
Administratie 30  
Totaal € 1.140*   
     

De deelnemer betaalt zelf €400
het overige deel wordt door
De Hartenhoeve betaald. 

   
     
Opties:    
Reisverzekering € 30  
Collectieve reisverzekering* € 26  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 73  


De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Meehelpen in het oude Day Care Centre
  • Ongeveer 4-5 dagen per week bouwen
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Bezoek de markt, ga lekker shoppen of bezoek een kerk of museum.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.