1 aug 18 - 18 aug 18 | 18+
€ 740 betalen +
€ 655 crowdfunden
Groepsreis, nog 4 vrij
gereserveerd

Dit ga je doen

Voor 2018 staan er twee reizen op de planning. Voor beide reizen zoeken we reizigers met zelfvertrouwen, die kinder- en tienerwerk leuk vinden, Engels spreken (en wellicht een beetje Arabisch) en leven vanuit christelijke overtuiging.

Jij wil je in deze werkvakantie helemaal geven om te dienen in het werk dat de Grace Church doet. Samen met lokale jongerenwerkers geef jij de kinderen en tieners van de Grace Church een geweldige tijd! In de ochtend verzorg je een kinderprogramma en in de middag een tienerprogramma met workshops. 's Avonds ontmoet je vluchtelingen in het ontmoetingscafé, bezoek je families en leer je meer over het leven zendelingen in Jordanië. Bij de zomerreis ontdek je meer van het mooie Jordanië d.m.v. een drie daagse safari naar Petra, Wadi Rum en de Dode Zee. In het voorjaar kun je een dag naar Petra of Wadi Rum.

Op de zaterdagen help je mee bij distributies; waarbij er kleding en voedsel uitgedeeld wordt. In de tussentijd kun je kleine activiteiten met de kinderen doen bijvoorbeeld spelletjes en schminken.

Hier verblijf je

Je slaapt in eenvoudige slaapkamers in het kerkgebouw van Grace Church. Er is veel droogte in Jordanië, vooral tijdens de hete zomers, let daarom op het water gebruik. De maaltijden kook je zelf, de kerk beschikt over een keuken. Ook ga je een aantal keer uit eten, bij families, zodat je echt ‘de smaak te pakken krijgt’ van het Midden Oosten!

Zo maak je de wereld mooier

Jordanië telt meer dan twee miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. De meesten leven in gebrekkige omstandigheden en krijgen geen hulp. De plaatselijke kerken proberen te helpen, ze organiseren activiteiten, onderwijs en ontmoeting. Zij willen vluchtelingen helpen zichzelf (weer) als waardevol te zien. Jij maakt deel uit van die positieve drive.

Deze werkvakantie is een samenwerking tussen Livingstone en Interserve

 

Jonathan Grooms

Dit is je partner

Jonathan Grooms en zijn familie wonen in Amman om de Grace Church te dienen in het vluchtelingenwerk. Samen met andere zendelingen als Lorna  en jongerenwerkers als Tony organiseert hij kinder- en tienerclubs, voedsel- en kledingdistributies en ontmoetingen. Door alle contacten heen probeert men vluchtelingen te bemoedigen en te helpen.

Dit is de droom

"Our vision is to bring help and hope to refugees by sharing and showing God’s love with them. We desire to see refugees back to their home countries or countries they immigrate go and make disciples."

Dit is het project

Sinds de golfoorlog begon de Grace Church in Amman met de hulp aan de Irakese vluchteligen. De kerkleden zetten zich met hart en ziel in voor vluchtelingen, om hen een stukje waardigheid, geloof, hoop en liefde te geven. 

Kosten

Reis* €470 €500
Verblijf** 310 545
Activiteiten 25  25
Bijdrage reisleider*** 40 0
Relaties projecten 155 135
Begeleiding teams 120 105
Excursie excl. excl.
Publiciteit 65 60 
Administratie 30 25 
Totaal €1.215 €1.395 
* Dit is een indicatieprijs. De prijzen van de vliegtickets variëren van €400 tot €550 euro    
** Een gedeelte van dit geld komt ook ten goede aan het project    
*** Reisleiders betalen €1.010 Zie reisleiders.    
     
Financiering    
Zelf te betalen €630 €740 
Gezamenlijk crowd funden €585 €655 
     
Opties    
Reisverzekering €27 €48
Collectieve reisverzekering  n.v.t. €43
 Annuleringsverzekering 77 €88

 

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Aankomst, kennismaking, introductie
 • Draaien kinder- en tienerclubs (veel eigen initiatief)
 • Gesprekken met vluchtelingen in het kerkcafé
  • zo leer je hen persoonlijk beter kennen
 • Ontmoetingen bij mensen op de plek waar ze wonen
 • Samen werken en ontmoetingen met zendelingen
  • zo krijg je een beter beeld van het leven van ‘zendelingen’
 • Distributie van voedsel en andere benodigdheden

Excursie

Tijdens jouw reis kun je de citadel (de oude stad) van Amman bezoeken. Ook kun je tijdens de herfstreis in een dag een bezoek brengen aan het prachtige Petra. Tijdens de zomerreis is een driedaagse excursie inbegrepen; hierbij reis je langs het sprookjesachtige Petra, overnacht je in de woestijn van Wadi Rum en drijf je in de zoute Dode Zee. Zo ervaar je ook meer van het mooie Jordanië!

Voorbereiding

Met Livingstone en Interserve ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereidt je ook al een aantal activiteiten voor. Kijk ook alvast op goed voorbereid op goed voorbereid op reis. De deelnemerstraining voor onze reis in 2018 plannen we samen met de groep. De training voor de voorjaarsreis zal zijn op 11 januari vanaf 17:00 uur.

Do's en don'ts

Alcohol en roken: strikt verboden tijdens de hele reis.

Kleding, man/vrouw: bedekte kleding, met name vrouwen moeten rekening houden met aangepaste kleding. De kloof tussen mannen en vrouwen is een stuk groter dan in Nederland.

Foto's: Er mogen alleen foto's gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn na toestemming van de reisleider of projectleider.

Giften: Er mogen geen giften gegeven worden aan personen. Giften geven mag alleen via de reisleider en projectleider.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum van 40 JOD. Hier hoor je bij de training meer over.