{reizen}

Dit ga je doen

In Thessaloniki zijn veel vluchtelingen. Samen met Eirini van het interkerkelijke vluchtelingencentrum en pastoor Michael organiseren we twee leuke dagen voor vluchtelingengezinnen. We willen kinderen, moeders en vaders even in het zonnetje zetten door hen activiteiten aan te bieden; je kunt denken aan sport, spel, creativiteit en natuurlijk een heleboel gezelligheid!

Draai twee dagen mee in de praktische ondersteuning van het vluchtelingencentrum; dit betekent kleding sorteren en uitdelen, koken, eten uitdelen, kinderopvang en meer.

Per dag gaat ook een gedeelte van het team een lokale kerk helpen in een voedseldistributieprogramma; dit betekent dat je tenminste één ochtend helpt bij het koken en uitdelen.

Hier verblijf je

Met je team verblijf je bij Jason's Place; een gastenverblijf van de Free Methodist Church, midden in het centrum van Thessaloniki. Pastoor Michael is jullie contactpersoon. Er zijn een aantal slaapvertrekken met stapelbedden, een keuken, woonkamer en douches en toiletten. Als team kook je zelf of haal je een broodje gyros. Met het openbaar vervoer reis je van en naar de luchthaven en naar de diverse kerken.

Zo maak je de wereld mooier

Doordat je het interkerkelijke vluchtelingencentrum en diverse kerken ondersteunt in de programma's die zij hebben voor de vluchtelingen in Thessaloniki leer je meer over het leven van vluchtelingen in deze stad en de plaatselijke bevolking. Daarnaast mag jij lokale medewerkers en vluchtelingen bemoedigen door jouw bezoek en geef je kinderen en families extra aandacht.

In de avonden leer je ook meer over vluchtelingen in Griekenland en Nederland en vluchtelingenwerk door studies vanuit Stichting Gave.

Eirini Anastasopoulou

Dit is je partner

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd.

Tijdens deze Gave-reis naar Thessaloniki werken we samen met een interkerkelijk vluchtelingencentrum en diverse lokale kerken; de Vrije Methodisten- , Vrije Evangelische en Apostolische kerk.

Dit is de droom

Het interkerkelijke vluchtelingencentrum: "Samen als kerken hebben we de handen ineen geslagen om vluchtelingen beter te ondersteunen en hen te laten zien dat ze geliefd zijn."

Dit is het project

Het bijzondere aan deze Gave-reis is dat je meer leert van de geschiedenis en werkwijze van verschillende kerken die de vluchtelingenstroom in Thessalonki hebben mee gemaakt en iets willen betekenen voor vluchtelingen. Je ondersteunt hun werk en geeft extra tijd aan gezinnen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is ca. een jaar voor vertrek gemaakt (de echt kosten wijken af). Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   345,00
Budget lokale kosten   165,00
Werkbudget lokaal project   50,00
Reisleiderbijdrage   170,00
Indirecte kosten   371,90
BTW   78,10
Totaal (€)   1180,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   18,00
Annuleringsverzekering   59,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Twee dagen meedraaien in het interkerkelijke vluchtelingencentrum
  • Met een klein team in de ochtenden meedraaien in de voedseldistributie van een lokale kerk
  • Twee familiedagen organiseren met activiteiten voor moeders, vaders en kinderen in het vluchtelingencentrum en in een lokale kerk
  • Op bezoek bij vluchtelingen in de stad met pastor Michael
  • Op bezoek bij drie kerken om meer te horen over hun geschiedenis en huidige vluchtelingenprogramma's
  • Meedraaien bij twee kerken in een bijbelstudie en sociaal programma
  • Studies van Stichting Gave over vluchtelingen en vluchtelingenwerk
  • Ruimte om Thessalonikicentrum verder te ontdekken

Je vliegt met Transavia.

Excursie

Ontdek de mooie stad van Thessaloniki; wandel langs de oude ruïnes, struin langs de winkeltjes, bezoek de boulevard en waai even uit op het strand.

Voorbereiding

Met Stichting Gave en Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. De deelnemerstraining zal in januari bij het kantoor van Stichting Gave zijn. 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij de projecten en niet in het verblijf.

Kleding: Wijde, bedekte kleding.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitskaart, nog geldig bij terugkomst in Nederland
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk