24 jul 21 - 7 aug 21 | 15+ | € 1020
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 15-35 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Je organiseert een zomerkamp voor kinderen uit de regio. 30-40 kinderen komen voor een week naar het project waar jij met hen optrekt en sport- en spelactiviteiten met hen organiseert. Tijdens dit zomerkamp horen ze het evangelie en zijn ze even uit de sleur van verveling en armoede.

Je bezoekt de mensen uit het dorp Shkuntiki. Veel van deze mensen leven in extreme armoede. Je gaat bij hen op bezoek biedt hulp door kleine renovatiewerkzaamheden te doen en geeft hen een voedselpakket.

Je werkt samen aan de renovatie van het day care centre. Dit is een oud gebouw zonder keuken en faciliteiten. Je bouwt mee aan een nieuwe keuken en knapt het lokaal voor de kinderen op. Daarnaast werk je mee aan het hoofdgebouw van de zomerkamp locatie. Dit is een oude school van meer dan 70 jaar oud. De klaslokalen moeten verbouwd worden tot slaapzalen en de buitenmuur van het gebouw moet vervangen worden. Je werkzaamheden bestaan uit schuren en schilderen, zagen en timmeren en allerlei hand- en spandiensten. Zorg dat je goed uitgerust bent. Er wacht een grote klus op jou!

In 2021 bouwen we verder aan het project in Shkuntiki.

Hier verblijf je

Je verblijft in Shkuntiki op het terrein van het day care center en zomerkamp locatie. Er staan twee huizen met ruimte voor ca. 50 personen. Jongens en meiden slapen gescheiden. Je slaap in een (stapel)bed en neemt hiervoor je eigen beddengoed mee. Toilet en douche zijn primitief. Het toilet is buiten net zoals de douche. Het douchewater is zon verwarmd. 

Zo maak je de wereld mooier

Door samen te werken met Sergey krijgt hij de kans om de kinderen een goede plek te geven waar hij kinderen huiswerkbegeleiding, Bijbelse onderwijs en een warme maaltijd kan geven. Door het hoofdgebouw te renoveren kan Sergey het project officieel registreren waardoor hij zomerkampen kan en mag organiseren voor de kinderen uit de regio. Tijdens deze zomerkampen horen kinderen het evangelie en zijn ze voor een week uit hun schrijnende thuissituatie.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Sergey Korotkevich

Dit is je partner

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

Dit is de droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Dit is het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 225,00
Projectbudget 0,00
 
Reis
Reis en verblijf 585,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 185,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
*** Het projectbudget is
€ 6000,00 voor de hele groep gezamenlijk.
 
Totaal werkvakantie 1020,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 78,00
 
Spaarplan    
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

In de eerste week ben je met de hele groep bezig met de renovatie van het day care center en kampgebouw. De groep wordt in verschillende teams opgedeeld. Elke team wordt ingedeeld op een klus. In de tweede week komen er ongeveer 40 kinderen naar het project waar een deel van de groep een geweldig zomerkamp voor hen organiseert. In beide weken bezoek je de mensen uit het dorp, bied je hen hulp aan en geef je hen een voedselpakket. In het weekend is er ruimte voor een excursie naar een grote stad in de regio of naar het nationaal park. Op zondag bezoek je een kerkdienst in Sharkovshchina.

Excursie

Op zaterdag en zondag is er tijd voor een excursie. Bezoek een grote stad in de buurt, maak een wandeling door de omgeving of bezoek een natuurreservaat.

In Polatsk, ca 90 km vanaf Shkuntiki, kan je een aantal historische gebouwen bezoeken, ga je op zoek naar souvenirs en kan je genieten van lekker eten in een lokaal restaurant. De omgeving is bosrijk, de natuur is prachtig en ongerept. In verschillende natuurreservaten kan je bizons tegenkomen, het nationale symbool van Wit-Rusland.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Wij vertellen je graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. En onder andere screenen wij de reisleiders en geven we een reisleiders- en deelnemerstraining. En kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Wit-Rusland: Een visum heb je niet nodig