10 jul 21 - 24 jul 21 | 15+ | € 1300
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-30 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

In het daycare centre maak je, samen met de medewerkers, plezier met de kinderen: je gaat met hen spelen, knutselen en sporten. Ook organiseer je een geweldig kinderkamp, waarmee je deze kwetsbare kinderen éven uit de uitzichtloze sleur van armoede haalt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen én voor jou! Daarnaast bezoek je kwetsbare gezinnen en eenzame mensen thuis en verrast hen met een voedselpakket, waarmee ze weer wéken vooruit kunnen.
Je bouwt mee aan bijenkasten voor de bijen en investeert in de ‘bijenboerderij’ van Rozhanka. Een bijenkast wordt gemaakt van hout. Het hout voor de kasten is door Alexander gezaagd en voorbereid. Jij bouwt deze losse elementen tot een bijenkast en maakt deze klaar zodat er bijen in gehouden kunnen worden. Een deel van het projectbudget wordt gebruikt voor de koop van bijenfamilies. Het is de bedoeling dat de bijenkasten zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden voor de productie van honing. Deze honing wordt verkocht en de inkomsten zijn voor het project. Een klus met duidelijk resultaat!Je klust bij kwetsbare ouderen in Rozhanka. Dit zijn mensen die afhankelijk zijn de van hulp van anderen. Jouw hulp wordt dankbaar ontvangen.

Hier verblijf je

Je slaapt bij Victor en Tanja in huis. Je slaapt hier met de hele groep, jongens en meiden gescheiden. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Er is in huis een douche en toilet waar je gebruik van kunt maken. Eten en drinken wordt verzorgd door het lokale team. Je eet met elkaar en er wordt voor het hele team gekookt.

Zo maak je de wereld mooier

Het daycare centre van Rozhanka is klein, vochtig en beschikt niet over een toilet. Er kunnen maar maximaal 25 kinderen naar dit daycare centre komen. Meer dan 30 andere kinderen uit Rozhanka en omgeving zouden hier ook graag een plek willen krijgen maar door ruimtegebrek is dit onmogelijk. Door mee te bouwen aan een 'bijenboerderij' wordt er een inkomstenbron gegenereerd voor het project. Dit is een eerste stap naar een nieuw ontmoetingscentrum waar meer kinderen maar ook jongeren, hun ouders en andere dorpelingen de kans krijgen om samen te komen op een plek waar liefde en oprechte aandacht is. Help jij mee?

Victor N.

Dit is je partner

Victor en Tanja N. zijn ruim 18 jaar getrouwd en hebben 4 kinderen. Al meer dan 15 jaren werken ze als zendingsechtpaar in de regio Grodno. Ze hebben een groot hart voor kwetsbare gezinnen en kinderen. Sinds 2018 vormen ze een team samen met Alexander en Galina.

Dit is de droom

Victor en Tanja hebben visie voor een ontmoetingscentrum in Rozhanka. Vanwege de strategisch ligging van het dorp, omgeven door drie buurdorpen, willen ze graag een ontmoetingscentrum bouwen waar kinderen, jongeren en ouderen kunnen samenkomen in een sfeer van liefde en oprechte aandacht. Ook kan dit ontmoetingscentrum gebruikt worden voor samenkomsten en onderwijs. Alexander heeft 12 jaar als imker gewerkt voor de overheid. Hij was verantwoordelijk voor 250-300 bijenfamilies. Hij wil graag zijn tijd en ervaring inzetten voor de opbouw van een ‘bijenboerderij’ dat inkomsten genereert voor het daycare center in Rozhanka. De droom van Alexander is dat er over drie jaar ca. 300 bijenfamilies gehouden kunnen worden die honing leveren voor het project.

Dit is het project

Victor & Tanja en Alexander & Galina werken met enorme toewijding in Rozhanka. Elke maand schrapen ze met moeite veertig dollar bijeen voor een klein en vochtig daycare center dat niet over een toilet beschikt. Kerkleden en buurtbewoners zijn er welkom en kwetsbare kinderen uit gebroken gezinnen worden er liefdevol opgevangen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 580,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 195,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1300,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 96,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Van maandag tot vrijdag bouw je mee aan de 'bijenboerderij' en klus je bij kwetsbare ouderen in en rondom huis. In de andere week ga je aan de slag met de kinderen en bezoek je kwetsbare families uit Rozhanka en bemoedig je hen met een voedselpakket. In het weekend heb je tijd voor je zelf en tijd voor teambuilding. Ook is er tijd voor een excursie. Het lokale team laat je graag verrassen door je mee te nemen naar mooie plaatsen in de omgeving.

Excursie

Bezoek een museum of historisch gebouw. Ga lekker zwemmen of maak een ritje met paard en wagen. Ontdek een van de prachtige natuurparken van Wit-Rusland, wie weet kom je wel een echte Bizon tegen (het nationale symbool van Wit-Rusland).

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Roken en alcohol: het is niet toegestaan om te roken of alcohol te gebruiken. Hiermee kan je het project en/of de projectleider schade toebrengen.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.