11 jul 20 - 25 jul 20 | 15+
€ 184* + crowdfunden € 1041**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 15-30 reizigers
gereserveerd

Dit ga je doen

In het daycare centre maak je, samen met de medewerkers, plezier met de kinderen: je gaat met hen spelen, knutselen en sporten. Ook organiseer je een gewéldig kinderkamp, waarmee je deze kwetsbare kinderen éven uit de uitzichtloze sleur van armoede haalt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen én voor jou! Daarnaast bezoek je kwetsbare gezinnen en eenzame mensen thuis en verrast hen met een voedselpakket, waarmee ze weer wéken vooruit kunnen.

Stop je beschermende werkhandschoenen en goede werkschoenen alvast maar in je koffer, want we gaan een nieuw ontmoetingscentrum bouwen in Rozanka. Een plek waar buurtgenoten elkaar ontmoeten en steunen, en kwetsbare kinderen liefdevol worden opgevangen. Zware arbeid dus, waarbij je niet bang moet zijn voor eeltige handen. Na het graven van de fundering, maken van beton en het vlechten van betonijzer zal je spieren voelen die je nog nooit eerder hebt gevoeld.

Hier verblijf je

Je krijgt in Rozhanka een matras en kussen en kunt, jongens en meisjes gescheiden, slapen bij Victor en Tanja thuis of bij gastgezinnen uit de kerk, die ernaar uitkijken jullie te verwelkomen. Een onvergetelijke ervaring!

Zo maak je de wereld mooier

Het daycare centre van Rozhanka is klein, vochtig en beschikt niet over een toitet. Er kunnen maar maximaal 25 kinderen naar dit daycare centre komen. Meer dan 30 andere kinderen uit Rozhanka en omgeving zouden hier ook graag een plek willen krijgen maar door ruimtegebrek is dit onmogelijk. Door een ontmoetingscentrum te bouwen krijgen meer kinderen maar ook jongeren, hun ouders en andere dorpelingen de kans om samen te komen op een plek waar liefde en oprechte aandacht is. Help jij mee?

Victor Novikov

Dit is je partner

Victor en Tanja Novikov zijn ruim 18 jaar getrouwd en hebben 4 kinderen. Al meer dan 15 jaren werken ze als zendingsechtpaar in de regio Grodno. Ze hebben een groot hart voor kwetsbare gezinnen en kinderen.

Dit is de droom

Victor en Tanja hebben visie voor een ontmoetingscentrum in Rozhanka. Vanwege de strategisch ligging van het dorp, omgeven door drie buurdorpen, willen ze graag een ontmoetingscentrum bouwen waar kinderen, jongeren en ouderen kunnen samenkomen in een sfeer van liefde en oprechte aandacht. Ook kan dit ontmoetingscentrum gebruikt worden voor samenkomsten en onderwijs.  Victor en Tanja willen, samen met hun team van vrijwilligers, ook kunnen investeren in kinderen waar nu geen plaats voor is in het daycare centre.

Dit is het project

Victor en Tanja werken met enorme toewijding in Rozhanka. Elke maand schrapen ze met moeite veertig dollar bijeen voor een klein en vochtig daycare centre dat niet over een toilet beschikt. Kerkleden en buurtbewoners zijn er welkom en kwetsbare kinderen uit gebroken gezinnen worden er liefdevol opgevangen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   395,00
Budget lokale kosten   195,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1225,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   77,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Van maandag tot vrijdag bouw je mee aan het ontmoetingscentrum van Rozhanka in de ene week. In de andere week ga je aan de slag met de kinderen en bezoek je kwetsbare families uit Rozhanka en bemoedig je hen met een voedselpakket. In het weekend heb je tijd voor je zelf en tijd voor teambuilding. Ook is er tijd voor een excursie. Het lokale team laat je graag verrassen door je mee te nemen naar mooie plaatsen in de omgeving.

Excursie

Bezoek een museum of historisch gebouw. Ga lekker zwemmen of maak een ritje met paard en wagen. Ontdek een van de prachtige natuurparken van Wit-Rusland, wie weet kom je wel een echte Bizon tegen (het nationale symbool van Wit-Rusland).

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Roken en alcohol: het is niet toegestaan om te roken of alcohol te gebruiken. Hiermee kan je het project en/of de projectleider schade toebrengen.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.