{reizen}

Dit ga je doen

Samen met lokale werkers van het daycare centre Zernishko ga je met kinderen uit Kruglae spelen, knutselen en sporten. Ook organiseer je een gewéldig kinderkamp, waarmee je kwetsbare kinderen uit de uitzichtloze sleur van armoede haalt. Een onvergetelijk kamp voor de kinderen én voor jou! Je bezoekt en helpt ook eenzame mensen thuis en verrast hen met een voedselpakket, waarmee ze weer wéken vooruit kunnen.

De reis naar Kruglae is niet voor watjes, want je steekt je handen flink uit de mouwen bij het opknappen van de keuken en de uitbouw van het daycare centre. Je helpt mee met de renovatie van de keuken en de rest van het daycare centre. Je helpt mee met schildren, behangen, vloer leggen en allerlei hand- en spandiensten. Ook werk je samen aan de uitbouw. Werkzaamheden zijn o.a. muren mestelen en beton maken. Zware arbeid dus, waarvoor je goede schoenen en beschermende werkhandschoenen in je koffer stopt.

Hier verblijf je

Je verblijft op een terrein van de projectleider, 12 km vanaf het project. Je slaapt in een legertent, jongens en meiden slapen gescheiden. Je neemt een matras en kussen mee zodat je comfortabel ligt. De douche is zonverwarmd en het toilet is primitief. Tijdens het kinderkamp kamperen de kinderen in eigen tenten op hetzelfde terrein. Een onvergetelijke ervaring!

Zo maak je de wereld mooier

Alexander en Marine Sapego zetten zich in Kruglae met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen. Samen met hen en andere lokale mensen zet jij je in voor de kinderen in het daycare centre: we spelen, knutselen en sporten. De kinderen worden zo éven uit de sleur van armoede gehaald. Bovendien bezoek je arme gezinnen en eenzame mensen thuis. Je helpt hen en verrast hen met een voedselpakket, waarmee ze weer wéken vooruit kunnen. Daarnaast knap je de onveilige keuken op en bouwen je mee aan de uitbouw van het daycare centre. Zo kunnen nog méér kinderen van Kruglae veilig bijeen komen in het centrum van Alexander en Marina.

Alexander Sapego

Dit is je partner

Je partner is missionaris Alexander Sapego. Hij zet zich, met zijn vrouw Marina, al jarenlang enthousiast in voor kwetsbare kinderen in Kruglae, naast hun ouderschap voor vijf kinderen en zeven weeskinderen.

Dit is de droom

Alexander en Marina Sapego verwelkomen kwetsbare kinderen in hun liefdevolle daycare centre Zernishko in Kruglae. Ze dromen van een veilige keuken en een extra lokaal, zodat méér kinderen éven kunnen ontsnappen aan de uitzichtloze armoede.

“We willen hen liefde en warmte geven”, zeggen Alexander en Marina die méér schoolkinderen kunnen opvangen als het centrum wordt uitgebreid.  “God werkt in de harten van kinderen, die veranderen als je een zaadje, een Bijbelvers, in hun harten zaait.”

Dit is het project

Alexander en Marina zetten zich met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen in Krugloe. Veertig kinderen bezoeken wekelijks de zondagschool in het daycare centre Zernishko, dat ‘zaadje’ betekent. Ook komen tweemaal per week meer dan 20 kinderen voor huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd, sport en spel. Hier kunnen ze even onbezorgd kind zijn!

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echt kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   390,00
Budget lokale kosten   175,00
Werkbudget lokaal project   0,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   345,00
BTW   0,00
Totaal (€)   935,00
     
*** Het werkbudget lokaal project is
€ 6700,00 voor de hele groep gezamenlijk.
 
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   27,00
Annuleringsverzekering   60,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Dit is een indicatie van het programma:
Op werkdagen, van maandag tot vrijdag ga je in de ene week aan de slag met de uitbouw van het daycare centre en renovatie van de keuken. In de andere week ga je verschillende activiteiten doen met de kinderen van het daycare centre. Op de vrije dagen is er tijd voor een excursie, het ontdekken van de omgeving en op zondag bezoek je een kerkdienst.

Je vliegt met Belavia (B2).

Excursie

Op je vrije dag is er tijd om de omgeving te verkennen en kennis te maken met de culturele kant van het land. Bezoek een orthodoxe kerk of ga lekker winkelen in een grote stad in de buurt. Er is ook tijd voor een bezoek aan het zwembad of bowlingbaan.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.