17 jul 20 - 31 jul 20 | 15+
€ 194* + crowdfunden € 1096**
(* dit is een richtprijs)
Vrije inschrijving (max. 18 reizigers)
boek nu

Dit ga je doen

Je begeleidt gehandicapte kinderen tijdens een zomerkamp op Blago. In de ochtend haal je de kinderen op en begeleid je hen de hele dag tijdens sport- en spelactiviteiten, het Bijbelverhaal en ontspanningsmomenten. Veel van deze kinderen zijn volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Je staat er niet alleen voor! De zorgtaken zoals eten en drinken en toiletbezoek wordt door ouders gedaan.

Je helpt mee met de bouw van een kantine voor de vrijwilligers die meewerken tijdens de zomerkampen. Het optrekken met (gehandicapte)kinderen is geweldig en intensief. Een plek waar vrijwilligers kunnen samenkomen, ervaringen kunnen delen en ontspannen is nodig. Jij helpt mee met de bouw van deze kantine. Je werkt samen met een aantal specialisten. Ook help je mee met de renovatie van een aantal grote speeltoestellen. Er worden houten onderdelen vervangen en de toestellen worden geverfd.

Hier verblijf je

Je verblijft op Blago. Er zijn verschillende huizen voor vrijwilligers. De jongens en meiden slapen gescheiden op slaapzalen van 6-12 personen. De toiletten zijn in hetzelfde gebouw aanwezig. Op het park is een douchegebouw aanwezig waar je kunt douchen. Midden op het park is een grote keuken waar de maaltijden voor alle deelnemers wordt bereid. Tijdens je vrije moment kan je gebruik maken van de verschillende faciliteiten op het park.

Zo maak je de wereld mooier

Gehandicapten kinderen hebben het erg moeilijk in Wit-Rusland. Er zijn geen goede voorzieningen voor hen en er is geen geld beschikbaar voor speciale zorg. Ouders doen de zorg voornamelijk zelf. Een zomerkamp voor deze kinderen en hun ouders is een geweldige vakantie. Voor de kinderen is er een speciaal programma van sport- en spelactiviteiten, Bijbels onderwijs en ontmoeting. Ook voor ouders is er een programma en veel tijd voor ontspanning. Jouw programma budget geeft kinderen en ouders de kans op een zomerkamp. Jouw hulp tijdens het zomerkamp is essentieel, hartverwarmend en ontzettend leuk!

Dimitriy Kontsevenko

Dit is je partner

Dimitriy Kontsevenko is vrijgezel en directeur van Blago. Hij heeft een groot hart voor kinderen, in het bijzonder voor hen met een handicap. Hij zet zich met hart en ziel voor hen in.

Dit is de droom

Het grootste deel van de gebouwen is alleen geschikt voor de zomerperiode. Het is Dimitriys droom om een deel van de gebouwen te isoleren en winterklaar te maken zodat het park in zomer én winter gebruikt kan worden. Ook moeten een aantal speeltoestellen gerenoveerd worden zodat de kinderen veilig kunnen spelen.

Dit is het project

Dimitriy kocht in 2005 een kamp locatie vlakbij de stad Mogilev. Deze kamp locatie draagt de naam Blago. In de afgelopen 15 jaar heeft Dimitriy dit opgebouwd en gerenoveerd tot kamp locatie voor zomerkampen. Jaarlijks komen ruim 1000 kinderen naar deze plek voor een onvergetelijke zomervakantie.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   400,00
Budget lokale kosten   195,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   60,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1290,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   81,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

Je trekt 1 week op met gehandicapten kinderen tijdens hun zomerkamp in Blago. In de andere week help je mee met de bouw van de kantine en de renovatie van speeltoestellen. In het weekend is er tijd voor een excursie. Je bezoekt een grote stad waar je leuke dingen kunt doen. Op zondag maak je een kerkdienst mee en is er voldoende tijd voor ontspanning.

Excursie

Naast de intensieve werkdagen is er in de avonden en in het weekend voldoende tijd voor rust en ontspanning. Geniet van de natuur in en rondom Blago en maak gebruik van de faciliteiten op het terrein.

In het weekend bezoek je Mogilev, een van de grootste steden van Wit-Rusland. Maak een rondwandeling door deze prachtige stad, koop een aantal souvenirs, bezoek een museum, oud klooster of zwembad en geniet van lekker eten in één van de restaurants.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Wij vertellen je graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. En onder andere screenen wij de reisleiders en geven we een reisleiders- en deelnemerstraining. En kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Wit-Rusland: Een visum heb je niet nodig