19 jul 19 - 5 aug 19 | 16+
€ 325* + crowdfunden € 1825**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-18 reizigers
reserveer
6 aug 19 - 23 aug 19 | 16+
€ 325* + crowdfunden € 1825**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-18 reizigers
reserveer
17 jul 20 - 3 aug 20 | 15+
€ 325* + crowdfunden € 1845**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer
3 aug 20 - 19 aug 20 | 15+
€ 325* + crowdfunden € 1840**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer

Dit ga je doen

In Mwanza en omgeving hebben jongeren een hard leven; er zijn veel straatjongeren, jongeren gaan niet naar een school voor voortgezet of  vakonderwijs en veel meisjes raken op jonge leeftijd zwanger. Samen met Milesonte medewerkers en lokale jongeren organiseer  je activiteiten voor deze kinderen en jongeren in dorpjes en scholen. Doel is om jongeren te motiveren voor vervolgonderwijs en hen te onderwijzen in zogenaamde 'life skills'. Daarnaast gaan we naar een Albinoschool, om deze kinderen een hart onder de riem te steken.

Milestone is sinds 2016 gestationeerd in Misungwi. Twee teams hebben gebouwd aan twee gebouwen; er is nu een huis voor 'staff' (leerkrachten) en een prachtige omgebouwde kippenschuur. In 2018 heeft een team gewerkt aan een omheining.D e kippenschuur wordt vanwege gebrek aan klaslokalen gebruikt als kleine klaslokaaltjes. Daar deze lokalen veel te klein zijn gaan we bouwen aan echte ruime klaslokalen. 

Hier verblijf je

Op circa anderhalf uur vliegen van Dar es Salaam ligt de plaats Mwanza - the city of rocks! Een stadje, niet groot of druk, gelegen aan Lake Victoria. Op 25 km van Mwanza verblijf je in het Milestone centrum. In de omgeving zijn een aantal communities. Boodschappen doe je bij lokale kraampjes, of je gaat met de auto naar Mwanza. Er zijn een aantal kamers, waar dames en heren gescheiden slapen. Er zijn Franse toiletten en een Afrikaanse douche... Koken kun je in het verblijf.  

Zo maak je de wereld mooier

Milestone zet zich in voor kinderen en jongeren in de stad Mwanza en de omgeving. Samen met Milestone leerkrachten wil Pascal jongeren voorlichten en onderwijzen, zodat zij opgroeien tot stabiele en sterke volwassenen met een baan. In het Milestonecentrum hebben jongeren de kans om in een paar maanden een vak te leren; momenteel kunnen zij les krijgen in adminstratie/computerwerk, muziek, dans Engels, handwerken. 

In de toekomst hoopt men ook leerlingen op te leiden voor rij- instructeurs. en boerderijhouders.  Met jouw inzet draag je bij aan bewustwording van het nut van onderwijs en de opbouw van deze net gestartte school. 

Pascal Nyulahe

Dit is je partner

Sinds juli 2010 is de bevlogen Pascal Nyulahe directeur van Youth for Christ Tanzania. Samen met zijn vrouw Esther en kinderen is hij van Zanzibar naar het vaste land verhuisd. Omdat hij de jongeren naast Bijbels onderwijs ook wil toerusten op een baan, startte hij samen met andere vrijwilligers in 2014 Milestone.

Dit is de droom

In Misungwi is geen  school voor voorgezet- of beroepsonderwijs. Door het Milestonecenter krijgen alle jongeren uit de omgeving de kans om een vak te leren en daarmee een grotere kans op een baan. Tot nu toe hebben zo'n 200 jongeren een opleiding afgerond. 

Dit is het project

Pascal en zijn vrouw Esther zijn diverse Milestone educatieprogramma's  gestart. Er worden diverse trainingen gegeven waardoor jongeren een grotere kans krijgen op het vinden van een baan. Daarnaast krijgt men ook 'life skill' lessen.

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 1005,00 1080,00
Budget lokale kosten 245,00 110,00
Werkbudget lokaal project 250,00 295,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 625,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 2150,00   2170,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 128,00 134,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende sociale activiteiten, zoals:
 • Gezinnen en gevangenen bezoeken
 • Activiteiten voor straatkinderen
 • Sport- en spelactiviteiten
 • Gesprek over 'life skills' met jongeren
 • Bouwen aan de demonstratie-boerderij
 • Meevieren van de kerkdienst
 • Afscheidsfeest

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Tanzania te zien kun je ervoor kiezen om een dag naar Sukuma Village te gaan. En natuurlijk kun je op safari  naar het prachtige Serengeti National Parc!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Visum, meer informatie volgt na aanmelding
 • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania