16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2160
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
2 aug 21 - 18 aug 21 | 15+ | € 2155
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

In Mwanza en omgeving hebben jongeren een hard leven; er zijn veel straatjongeren, jongeren gaan niet naar een school voor voortgezet of  vakonderwijs en veel meisjes raken op jonge leeftijd zwanger. Samen met Milesonte medewerkers en lokale jongeren organiseer  je activiteiten voor deze kinderen en jongeren in dorpjes en scholen. Doel is om jongeren te motiveren voor vervolgonderwijs en hen te onderwijzen in zogenaamde 'life skills'. Daarnaast kun je activiteiten verzorgen voor de kinderen van de Nursery school.

Milestone is sinds 2016 gestationeerd in Misungwi. Twee teams hebben gebouwd aan twee gebouwen; er is nu een huis voor 'staff' (leerkrachten) en prachtige klaslokaaltjes. In 2018 heeft een team gewerkt aan een omheining. Er is een toilet- en douchegebouw bij gekomen en het land is bewerkt voor landbouw. In 2018 en 2019 is er een grote gift geweest, voor 2 gebouwen met klaslokalen. Hier willen we verder aan bouwen in 2020. Help jij ons mee?

Hier verblijf je

Op circa anderhalf uur vliegen van Dar es Salaam ligt de plaats Mwanza - the city of rocks! Een stadje, niet groot of druk, gelegen aan Lake Victoria. Op 25 km van Mwanza verblijf je in het Milestone centrum. In de omgeving zijn een aantal communities. Boodschappen doe je bij lokale kraampjes, of je gaat met de auto naar Mwanza. Er zijn een aantal kamers, waar dames en heren gescheiden slapen. Er zijn Franse toiletten en een Afrikaanse douche... Koken kun je in het verblijf.  

Zo maak je de wereld mooier

Milestone zet zich in voor kinderen en jongeren in de stad Mwanza en de omgeving. Samen met Milestone leerkrachten wil Pascal jongeren voorlichten en onderwijzen, zodat zij opgroeien tot stabiele en sterke volwassenen met een baan. In het Milestonecentrum hebben jongeren de kans om in een paar maanden een vak te leren; momenteel kunnen zij les krijgen in adminstratie/computerwerk, muziek, dans Engels, handwerken en tuinbouw. Daarnaast worden kleuters klaar gestoomd voor de basisschool op de Watoto Nursery School.

Met jouw inzet draag je bij aan bewustwording van het nut van onderwijs en de opbouw van deze net gestartte scholen.

Pascal Nyulahe

Dit is je partner

Dit Pascal Nyulahe en zijn vrouw Esther. Zij hebben een groot hart voor jongeren en kinderen. Ze startten samen met andere vrijwilligers in 2014 Milestone, om zo jongeren een groter kans op een baan te geven.

Dit is de droom

In Misungwi is geen  school voor voorgezet- of beroepsonderwijs. Door het Milestonecenter krijgen alle jongeren uit de omgeving de kans om een vak te leren en daarmee een grotere kans op een baan. Tot nu toe hebben zo'n 200 jongeren een opleiding afgerond. Daarnaast is er sinds 2019 ook een kleuterschool bij gekomen.

Dit is het project

Pascal en zijn vrouw Esther zijn diverse Milestone educatieprogramma's  gestart. Er worden diverse trainingen gegeven waardoor jongeren een grotere kans krijgen op het vinden van een baan. Daarnaast krijgt men ook 'life skill' lessen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 390,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1185,00 1190,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2155,00   2160,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 158,00 158,00
 
Spaarplan    
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende sociale activiteiten, zoals:
 • Gezinnen bezoeken
 • Activiteiten voor de schoolkinderen
 • Sport- en spelactiviteiten
 • Gesprek over 'life skills' met jongeren
 • Bouwen aan de klaslokalen
 • Meevieren van de kerkdienst
 • Afscheidsfeest

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Tanzania te zien kun je ervoor kiezen om een dag naar Sukuma Village te gaan. En natuurlijk kun je op safari  naar het prachtige Serengeti National Parc!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Visum, meer informatie volgt na aanmelding
 • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania