Dit ga je doen

In Mwanza en omgeving zijn heel veel straatkinderen en jongeren. Samen met Youth for Christ medewerkers en lokale jongeren organiseer  je activiteiten voor deze kinderen en jongeren in dorpjes en scholen. Daarnaast ontmoet je de 'Hope girls', jongedames die opvang en educatie krijgen. Met deze meiden kun je een filmavond houden en hun verhaal horen. 

Pascal wil heel graag een demonstratie-boerderij, een trainingscentrum, starten. Deze komt circa 25 km van Mwanza vandaan. In 2016 hebben twee teams gewerkt aan de bouw van een kippenstal en een opslagruimte en huis. Pascal wil graag verder bouwen aan een varkenstal, koeienschuur en watertank. 

Ook in 2018 werken we verder aan de demonstratie-boerderij, help jij ons mee?

Hier verblijf je

Op circa anderhalf uur vliegen van Dar es Salaam ligt de plaats Mwanza. Een stadje, niet groot of druk, gelegen aan Lake Victoria. Jij slaapt in het kantoor van Youth For Christ, dat zich aan de rand van Mwanza bevindt. Er zijn genoeg winkeltjes en kraampjes in de buurt waar jij boodschappen kunt doen. Kook in de keuken van het YFCkantoor en geniet van je zelfgemaakte maaltijd in de patio van het verblijf. Douchen doe je onder de koude kraan en ook heeft het kantoor 'gewone' toiletten. 

Zo maak je de wereld mooier

Pascal zet zich in voor de straatkinderen in de stad Mwanza en het voorlichten van de gemeenschap. Door middel van een agrarisch trainingscentrum kan hij zowel praktische vaardigheden meegeven als ook inkomsten genereren. Met jouw inzet zorg je direct voor een betere opvang van de kinderen en kun je ze verschillende (levens)lessen leren.

Pascal Nyulahe

Dit is je partner

Sinds juli 2010 is de bevlogen Pascal Nyulahe directeur van Youth for Christ Tanzania. Samen met zijn vrouw Esther en kinderen is hij van Zanzibar naar het vaste land verhuisd.

Dit is de droom

Mwanza staat bekend om de vele straatkinderen die hard moeten werken in de visserij en die worden misbruikt. Zijn droom is deze kinderen op te vangen en ze een toekomst te geven.

Dit is het project

Pascal en zijn vrouw zijn diverse Youth for Christ programma's op nationaal niveau gestart. Er wordt voorlichting gegeven met 'life skill' lessen, er worden gevangenen bezocht en er is een Development Studies Centre. Nu is het tijd voor een boerderij!

Kosten

Reis € 1075 € 1075
Verblijf 90 90
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 0 0
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 2.055    € 2.055
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 48
Collectieve reisverzekering* € 43 € 43
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 127 € 127

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende sociale activiteiten, zoals:
 • Gezinnen en gevangenen bezoeken
 • Activiteiten voor straatkinderen
 • Sport- en spelactiviteiten
 • Gesprek over 'life skills' met jongeren
 • Bouwen aan de demonstratie-boerderij
 • Meevieren van de kerkdienst
 • Afscheidsfeest

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Tanzania te zien kun je ervoor kiezen om een dag naar Sukuma Village te gaan. En natuurlijk kun je op safari gaan naar het prachtige Serengeti National Parc.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Visum, meer informatie volgt na aanmelding
 • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania