16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2180
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-14 reizigers
boek nu
2 aug 21 - 18 aug 21 | 15+ | € 2175
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Op het project breng je tijd door met de kinderen en tieners van Msongola. Je verzorgt sport-  en spelactiviteiten bij de lokale basisschool, zodat je de lokale jeugd beter leert kennen.  Lokale families verblijdt je met een bezoekje en als je het wil draai je mee met evangelisatieacties. Er is de mogelijkheid om ook een paar dagen de kinderen van het opvangproject in Dar es Salaam in het zonnetje te zetten. 
Samen met lokale bouwvakkers werk je aan de eerste secondary school van de buurt. Het werk bestaat uit cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen en pleisteren, schilderen… Je lees het al, genoeg te doen! In 2017 is er een klaslokaal en een toiletgebouw gebouwd en in 2018 is er verder gebouwd aan een tweede en derde lokaal. Wij zoeken teams die verder willen bouwen aan nog een klaslokaal en een administratiegebouw, zodat de school geopend kan worden!

Hier verblijf je

Je verblijft in een hostel van een missiecentrum dat zich op zo’n 4 km van het project bevindt, zo’n twee uur rijden van de luchthaven vandaan. Met een busje word je van het centrum naar het project gebracht. Het hostel heeft meerdere slaapkamers die beschikken over een eigen douche en toilet. Koken doe je zelf waarvoor je de boodschappen haalt bij de winkeltjes en kraampjes in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

Bishop David zet zich met bewogenheid en enthousiasme in voor de buurt- en de weeskinderen in Dar es Salaam en de oorspronkelijke gemeenschap van Msongola. Doordat we een secondary school bouwen kan iedereen in Msongola weer naar school!

David Mwasota

Dit is je partner

David Mwasota is predikant in de Naioth Gospel Assembly Church in Dar es Salaam. Hier is hij een vurig spreker voor een paar honderd gemeenteleden. Daarnaast is hij Bishop, en heeft hij meerdere gemeenten en predikanten onder zijn hoede. Samen met de Naioth Gospel Assembly Church hebben we gebouwd aan een opvangproject en een school in Dar es Salaam. 

Dit is de droom

David kom al jaren in Msongala. Met het project hoopt de Bishop volwassenen en kinderen te helpen om op te groeien met het woord van God, en ze door middel van scholing en huisvesting een kans te bieden op een goed leven.

Dit is het project

Het project bevindt zich in Mlardini. De Bishop heeft een hart voor de oorspronkelijke bewoners van dit gebied; de allerarmsten die weinig tot geen scholing hebben gehad.  Het Community Centrum zal een plek zijn waar men o.a. onderwijs kan krijgen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 390,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1205,00 1210,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2175,00   2180,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 159,00 160,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Ongeveer 2 dagdelen sport- en spelactiviteiten voor de lokale jeugd
 • Ongeveer 2 dagdelen familiebezoekjes
 • Ongeveer 10 dagdelen klussen
 • Bijwonen van kerkdiensten
 • Mogelijkheid om een paar dagen in Dar es Salaam te verblijven en daar activiteiten voor de kinderen te verzorgen
 • Afscheidsfeest
 • Mogelijkheid voor excursies

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Door een excursie in het programma op te nemen krijg je meer van Tanzania te zien. Je kunt een dag naar Dar es Salaam gaan of de handelshavenstad/werelderfgoed Bagamoyo bezoeken. Een aanrader is de tweedaagse safari naar Mikumi National Park.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding