24 jul 17 - 7 aug 17 | 15+
€ 2015 pp
Groepsreis, nog 0 vrij
vol
4 aug 17 - 20 aug 17 | 16+
€ 2260 pp
Vrije inschrijving
gesloten
20 jul 18 - 6 aug 18 | 16+
€ 2035 pp
(* richtprijs t/m 19 okt 17)
Groepsreis
gereserveerd
6 aug 18 - 23 aug 18 | 16+
€ 2035 pp
(* richtprijs t/m 5 nov 17)
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Op het project breng je tijd door met de kinderen en tieners van Msongola. Je verzorgt sport-  en spelactiviteiten zodat je de lokale jeugd beter leert kennen en bezoekt de lokale basisschool. Daarnaast help je mee bij het kinderwerk voor de kerk. Lokale families verblijdt je met een bezoekje en als je het wil draai je mee met evangelisatieacties.

Samen met lokale bouwvakkers werk je aan de eerste secondary school van de buurt. Het werk bestaat uit cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen en pleisteren, schilderen… Je lees het al, genoeg te doen! In 2015 en 2016 hebben andere teams Msongola een dagje bezocht, nu mag jij hun werk voortzetten en aan de slag met de bouw van de eerste klaslokalen.

Voor 2018 zijn we op zoek naar teams die verder willen bouwen aan de eerste klaslokalen van deze school.

Hier verblijf je

Je verblijft in een hostel van het katholieke missiecentrum dat zich op zo’n 4 km van het project bevindt, zo’n twee uur rijden van de luchthaven vandaan. Met de blauwe brandweerwagen van het centrum word je van en naar het project gebracht. Het hostel heeft meerdere slaapkamers die beschikken over een eigen douche en toilet. Koken doe je zelf waarvoor je de boodschappen haalt bij de winkeltjes en kraampjes in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

Bishop David zet zich met bewogenheid en enthousiasme in voor de buurt- en de weeskinderen in Dar es Salaam en de oorspronkelijke gemeenschap van Msongola. Doordat we een secondary school bouwen kan iedereen in Msongola weer naar school!

David Mwasota

Dit is je partner

David Mwasota is predikant in de Naioth Gospel Assembly Church in Dar es Salaam. Hier is hij een vurig spreker voor een paar honderd gemeenteleden. Daarnaast is hij Bishop, en heeft hij meerdere gemeenten en predikanten onder zijn hoede.

Dit is de droom

David kom al jaren in Msongala. Met het project hoopt de Bishop volwassenen en kinderen te helpen om op te groeien met het woord van God, en ze door middel van scholing en huisvesting een kans te bieden op een goed leven.

Dit is het project

Het project bevindt zich in Mlardini. De Bishop heeft een hart voor de oorspronkelijke bewoners van dit gebied; de allerarmsten die weinig tot geen scholing hebben gehad.  Het Community Centrum zal een plek zijn waar men o.a. onderwijs kan krijgen. 

Kosten

Reis € 900 € 900
Verblijf 205 280
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 275 275
Begeleiding teams 210 210
Bijdrage reisleider 0 170
Publiciteit 120 120
Administratie 55 55
Totaal € 2.015    € 2.260
     
Opties:    
Reisverzekering € 41 € 46
Collectieve reisverzekering* € 36 € 41
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 125 € 139

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Ongeveer 2 dagdelen sport- en spelactiviteiten voor de lokale jeugd
 • Ongeveer 2 dagdelen familiebezoekjes
 • Ongeveer 1 dagdeel naar de primary school
 • Ongeveer 10 dagdelen klussen
 • Bijwonen van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Mogelijkheid voor excursies

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Door een excursie in het programma op te nemen krijg je meer van Tanzania te zien. Je kunt een dag naar Dar es Salaam gaan of de handelshavenstad/werelderfgoed Bagamoyo bezoeken. Een aanrader is de tweedaagse safari naar Mikumi National Park.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding