{reizen}

Dit ga je doen

Op het project breng je tijd door met de kinderen en tieners van het ‘Naioth Barna Care Center’ (het ‘hostel) en de wijk. Je geeft les op de kleuterschool, aan de hand van schoolboeken of bijvoorbeeld door middel van een zelfbedachte reken- of Engelse les. Ook organiseer je knutselmiddagen en/of sport- en andere (spel)activiteiten. Denk hierbij aan een voetbaltoernooi of discussiemiddag. Ook is er de mogelijkheid om mee te draaien met evangelisatieacties of een kinderkerk.

Daarnaast werk je, samen met lokale bouwvakkers, verder aan de afwerking van het weeshuis. Muren pleisteren, vloeren storten en egaliseren en mogelijk verfwerk staan op het programma. Daarnaast wil bishop David een nieuw project starten in Msongola (circa 45 minuten van Dar es Salaam), waar een community centrum en onder andere een middelbare school komen. Je zal hier een aantal dagen mee helpen opstarten, bijvoorbeeld met de omheining die er moet komen.

Dit is een geliefde reis. Ga jij ook mee in 2017 om in Msongola het community centrum verder op te bouwen?

Hier verblijf je

Het project bevindt zich in een rustige wijk aan de rand van Dar es Salaam. Je verblijft in een huis naast de kerk, dat doorgaans als kantoor wordt gebruikt. Het heeft drie slaapkamers (mannen en vrouwen slapen gescheiden) met bedden en matrassen, een keuken, woonkamer en koelkast. Er is een (koude) douche en zowel een westers als hurktoilet. Als team zorg je zelf voor het eten. Boodschappen doe je op de markt en in winkeltjes/kraampjes in de buurt.

Zo maak je de wereld mooier

Bishop David zet zich met bewogenheid en enthousiasme in voor de buurt en de weeskinderen. Op het project werk je mee aan een weeshuis. Het huidige gebouw wordt gehuurd, maar met een eigen weeshuis zou dit niet meer hoeven. Hierdoor kan nog meer actieve zorg via het weeshuis worden geboden.

David Mwasota

Dit is je partner

David Mwasota is predikant in de Naioth Gospel Assembly Church. Hier is hij een vurig spreker voor een paar honderd gemeenteleden. Daarnaast is hij bishop, en heeft hij meerdere gemeenten en predikanten onder zijn hoede.

Dit is de droom

Met het project hoopt bishop David kinderen te helpen om op te groeien met het woord van God, en ze door middel van scholing en huisvesting een kans te bieden op een goed leven.

Dit is het project

De Naioth Gospel Assembly Church heeft het ‘hostel’ opgestart. Er wonen zo’n twintig kinderen (7-20 jaar), die onderdak, eten en scholing krijgen. Daarnaast is er een (vak)school, waar computer-, naai- en Engelse lessen, en cursussen vanuit de kerk worden gegeven. Ook wordt er door de naburige kleuterschool gebruik van gemaakt.

Meer informatie

Kosten

Reis € 980  € 985
Verblijf 120 125
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 265 275
Begeleiding teams 200 210
Bijdrage reisleider 0 125
Publiciteit 115 120
Administratie 50 55
Totaal € 1.980    € 2.145
     
Opties:    
Reisverzekering € 50 € 50
Annuleringsverzekering € 105 € 115

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Verschillende activiteiten met de kinderen en tieners
  • Ongeveer twee dagen naar Msongola
  • Ongeveer zeven dagdelen klussen
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Excursie

Door een excursie in het programma op te nemen krijg je meer van Tanzania te zien. Zo kun je voor een trip naar ‘Coco Beach’ (een bountystrand) in Dar es Salaam kiezen. Ook is een bezoek aan de handelshavenstad/werelderfgoed Bagamoyo mogelijk. Daarnaast is een tweedaagse safari in Mikumi National Park een aanrader.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding