Dit ga je doen

Met Gave gaan we naar Ceuta; een Spaanse stad in Noord-AFrika, omgeven door Marokko. We ontmoeten Afrikaanse vluchtelingen, horen hun verhaal en proberen hen te bemoedigen. Vele vluchtelingen hebben een heftige reis achter de rug. Christenen zijn ontmoedigd en juist andere vluchtelingen zijn onderweg tot geloof gekomen. We spreken over geloof en delen waar we in geloven.

In de plaatselijke kerk kunnen we activiteiten verzorgen. Ook gaan we sporten met de jongeren. Er is de mogelijkheid om families, ouderen en zigeuners te bezoeken.  

Het kerkgebouw van de kerk kan een opknapgebeurt gebruiken! Daarom zullen we in de ochtenden het gebouw verven, klussen we aan de andere gebouwen en werken in de kerktuin. Op de zaterdag werken we samen met vluchtelingen aan het gebouw, waarna we samen genieten van een goede Spaanse lunch.

Hier verblijf je

Je verblijft op het terrein van de kerk. Er zijn slaapzalen en slaapkamers. In de kerk word er voor je gekookt, waarbij hulp natuurlijk welkom is. We passen ons aan de Spaanse (maal)tijden, wat betekent dat we genieten van een laat ontbijt om 09:00 uur, waarna de lunch om 14:30 uur volgt en een laat diner om 20:00 uur.

Zo maak je de wereld mooier

De kerk wil samen met jou alle vluchtelingen bemoedigen en praktisch ondersteunen. Tijdens deze reis leer jij meer over de achtergrond van vluchtelingen en waarom ze naar Europa willen. In Nederland ontmoet je via Stichting Gave vluchtelingen die ook via Ceuta naar Nederland zijn gereisd en hoor jij hoe jij ook in Nederland meer voor hen kan betekenen. 

Deze werkvakantie is een samenwerking tussen Livingstone en Gave.

De voorgangers van de kerk

Dit is je partner

De voorganger 'Alonso'* en zijn vrouw zetten zich met hart en ziel in voor de mensen in nood in Ceuta en omgeving. 

Dit is de droom

De kerk bestaat uit vluchtelingen en zet zich in voor  voor vluchtelingen en andere noodbehoeftigen in de omgeving; families, ouderen en zigeuners.

Dit is het project

In Ceuta kom je veel vluchtelingen uit de Subsahara, Centraal- en Noord-Afrika tegen. De tocht naar Ceuta is lang en heftig geweest en men heeft vaak een vertekend beeld van Europa. De kerk wil deze vluchtelingen praktisch helpen en bemoedigen. Doordat vele vluchtelingen voor een tijd in Ceuta zitten, is dat een mooie kans om hen beter te leren kennen.

Kosten

Reis €379
Verblijf* 200
Activiteiten 25
Relaties projecten 165
Begeleiding teams 130
Publiciteit 70
Administratie 30
Totaal €999
   
Financiering  
Zelf te betalen €500
Gezamenlijk crowd funden €499
   
Opties  
Reisverzekering inbegrepen
Annuleringsverzekering €63

 

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Aankomst, kennismaking, introductie
 • 'Outreach' op het strand en in de haven:
  • we verzorgen een activiteit met muziek, dans en drama
  • we gaan in gesprek met vluchtelingen 
 • Sport- en spelactiviteiten met jongeren
 • Verzorgen van activiteiten in de kerk 
 • Bijbelstudie op woensdagavond 
 • Avondstudies vanuit de kerk en Gave. We leren meer over:
  • de achtergrond van en het werken met vluchtelingen in Ceuta
  • de achtergrond van en het werken met vluchtelingen in Nederland
  • het werk van Gave 
  • het land Marroko 
 • Naar Marokko

Excursie

In dit programma zijn geen excursies opgenomen. In de middag heb je Siësta; je kunt naar het strand te gaan, de stad te bezoeken of even uitrusten.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de reis ontmoeten we elkaar op donderdagavond 14 september bij het kantoor van Gave. Ken jij geïnteresseerden? Zij mogen ook op deze avond komen om meer informatie te krijgen over de reis! We leren elkaar kennen, ontmoeten personen die de vluchtroute via de Middelandse Zeeroute hebben genomen, horen iets meer informatie over het project en bespreken onze Crowdfundingacties. Daarna volgt er op donderdagavond 28 september een tweede training voor alle deelnemers, waarin we meer horen over het project, het reisprogramma en te regelen zaken voorafgaand aan de reis. Na de reis ontmoeten we elkaar op de avond van 2 november op een bijzondere locatie om de reis te evalueren en kennis te maken met vluchtelingenprojecten in Nederland. 

Do's en don'ts

Alcohol en roken: strikt verboden tijdens de hele reis.

Kleding, man/vrouw: bedekte kleding, met name vrouwen moeten rekening houden met aangepaste kleding. In de stad mag je jouw gewone 'zomerse' outfit aan hebben. 

Foto's: Er mogen alleen foto's gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn na toestemming van de reisleider of projectleider.

Giften: Er mogen geen giften gegeven worden aan personen. Giften geven mag alleen via de reisleider en projectleider.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl