21 jul 20 - 4 aug 20 | 15+
€ 0* + crowdfunden € 1295**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 20-35 reizigers
gereserveerd
20 jul 21 - 3 aug 21 | 15+
€ 0* + crowdfunden € 1275**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer

Dit ga je doen

Elke avond heb je een meeting met de mensen die wonen op dit project; ga met elkaar in gesprek, biedt een (Bijbel)discussie aan en ga eens samen koken! Zorg verder dat je genoeg spelletjes achter de hand hebt voor de kinderen van het project en kinderen uit het dorp. Op vrijdagmiddag bezoek je de kinderclub in Oradea en in de avond ga je de daklozen bezoeken. In de tweede week help jij mee aan een vet kinderkamp voor de 30 alleramste kinderen uit de omgeving. Ook al is het een klein aantal, je hebt je handen vol aan deze kinderen. Het kamp organiseer je met Cristina en vrijwilligers uit verschillende kerken. Tijdens het kinderkamp doe je leuke spelletjes, ga je samen sporten en ben je ook lekker creatief bezig. Daarnaast worden er Bijbelverhalen vertelt en trap je samen veel lol. Bereid je goed voor!

Samen met Nelu, lokale bouwvakkers en wat lokale jongeren help je mee aan de bouw van een serieuze kas. Hier gaat men groenten en bloemen in verbouwen. Hierdoor bouw je mee aan werkgelegenheid en een bron van inkomsten! Het werk is divers. Zorg dat je goed uitgerust bent, neem goede schoenen en handschoenen mee, er wacht een flinke klus op jou!

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met je groep, op het project. Er is al een huis, deze is echter nog niet af. Hier kunnen in de toekomst nog meer mensen opgevangen worden en kunnen begeleiders wonen. Met deze reis haal je geld op om de accomodatie af te maken.

Zo maak je de wereld mooier

Jij bouwt mee aan betere leefomstandigheden voor mensen die voorheen op de straat woonden. Door mee te bouwen aan de opvang in Cihei geef je deze mensen een veilige plaats waar ze kunnen wonen, waar ze aandacht krijgen en waar ze weer leren te werken. Door mensen te bezoeken, bemoedig je hen en kun je ze aanmoedigen voor het programma van Change Lives. Het kinderkamp haalt kinderen tijdens de lange zomervakantie uit de sleur van armoede en verveling. 

Nelu Radu

Dit is je partner

Stichting Change Lives zoekt de allerarmsten en mensen die op straat leven op. De stichting hoopt dat deze mensen voor een beter leven kiezen; een leven vol geloof en zonder verslavingen. Ze zorgen voor opvang en begeleiding van deze mensen.

Dit is de droom

Ooit kreeg Nelu één container als 'cadeau'. Momenteel zijn er 9 containerwoningen die gebruikt worden als woonruimte voor mensen in nood. De droom is er voor een grotere kippenschuur en kassen, betere woningen en een afkickcentrum.

Dit is het project

Met de kassen en het kippenproject kan men voorzien in de levensbehoeften van de mensen, wordt er werkgelegenheid gecreeërd voor diegene die geen baan kunnen krijgen en komen er inkomsten om het project draaiende te  houden. Ons eerste team gaat werken aan de eerste kas!

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 335,00 335,00
Budget lokale kosten 205,00 205,00
Werkbudget lokaal project 250,00 270,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 375,83 375,83
BTW 84,17 84,17
Totaal (€) 1275,00   1295,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 30,00 30,00
Annuleringsverzekering 96,00 98,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

Tijdens de werkvakanties zijn er verschillende activiteiten waar delen van de groep op ingezet worden. Je bent betrokken bij de bouw van een grote kas. Daarnaast zullen we de grote stad Oradea bezoeken voor kinderactiviteiten en een bezoek aan mensen die op straat leven. In de tweede week volgt een leuk kinderkamp! Een gedetailleerd programma wordt ongeveer 4 maanden voor vertrek met jullie groep gedeeld.

Excursie

Op je vrije dag is er ruimte voor een excursie naar Oradea. Bezoek het centrum en koop een aantal souvenirs. Probeer ook een lokaal restaurant en laat je verrassen door de lokale gerechten.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Wij vertellen je graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. En onder andere screenen wij de reisleiders en geven we een reisleiders- en deelnemerstraining. Kijk alvast eens op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldige id-kaart op paspoort (geldig tijdens je reis)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl 
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum heb je niet nodig