7 apr 20 - 17 apr 20 | 15+
€ 176* + crowdfunden € 999**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-18 reizigers
reserveer

Dit ga je doen

Je helpt mee in het dagcentrum van Babadag. 45 kinderen komen dagelijks naar dit dagcentrum toe voor huiswerkbegeleiding, bijles en een maaltijd. Jij helpt mee in het begeleiden van de kinderen als ze bezig zijn met hun huiswerk of als ze bijles krijgen. Als de kinderen buiten spelen doe je lekker mee.
Je bezoekt de armste gezinnen in Babadag. Tijdens dit bezoek luister je naar hun verhaal en geef je hen een voedselpakket.

Je bouwt mee aan een nieuwe speeltuin en voetbalveld voor de kinderen van het dagcentrum. Om het voetbalveld moet een betonnen rand komen met een hek. Jij helpt mee met het maken van deze betonnen rand. Daarnaast komen er verschillende speeltoestellen zoals een glijbaan, schommels en een draaimolen. Hiervoor moet een goed fundament gelegd worden. Jij bouwt hieraan mee! Jouw werkzaamheden zijn, sleuven voor de fundering graven, betonijzer vlechten, beton maken en hand- en spandiensten zodat er een fantastische speeltuin komt voor de kinderen uit Babadag.

Hier verblijf je

Je slaapt in een kerkgebouw in Babadag, niet ver vanaf het dagcentrum. Je slaapt hier met de hele groep, jongens en meiden gescheiden. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Er is een Frans (hurk) toilet waar je gebruik van kunt maken. Douchen doe je in het dagcentrum.

Zo maak je de wereld mooier

Het project bevindt zich midden in een zigeunerwijk in Babadag. Er is veel armoede en uitzichtloosheid. Kinderen worden geconfronteerd met veel geweld vanwege de hopeloze situatie. Er is bijna geen werk waardoor veel ouders naar het buitenland vertrekken om te bedelen of te werken in de prostitutie. Het dagcentrum in Babadag is een plek waar kinderen in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen leren, werken en spelen. Door mee te bouwen aan een nieuwe speeltuin krijgen de kinderen de kans om weer even onbezorgd kind te zijn.

Valentin Pavlov

Dit is je partner

Valentin en Alina Pavlov en Misa en Tamara Danalachi zijn de leiders van het dagcentrum in Babadag. Beide echtparen zetten zich met hart en ziel in voor de kwetsbare zigeunerkinderen van Babadag.

Dit is de droom

Een leider uit de zigeuners, dát is waar de leiders van het dagcentrum van dromen! Iemand die de taal en het DNA van de kinderen kent. Een leider die nog meer invloed kan hebben en een levend voorbeeld is dat liefde, aandacht en extra begeleiding een geweldige uitwerking kan hebben.

Dit is het project

Loskomen uit de cirkel van armoede dat is de reden waarom de leiders van het dagcentrum zich inzetten voor de kinderen uit Babadag. Zij geloven in verandering en zien dit gebeuren in het leven van de kinderen. Door extra onderwijs te geven, door liefde en aandacht te geven krijgen kinderen de kans op een betere toekomst.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   295,00
Budget lokale kosten   195,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   375,83
BTW   84,17
Totaal (€)   1175,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   23,00
Annuleringsverzekering   74,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Van maandag tot vrijdag zal je in de ochtend bouwen en in de middag werken met kinderen. Daarnaast zullen er een aantal huisbezoeken gepland worden zodat je een voedselpakket kunt brengen bij de allerarmsten uit het dorp.

In het weekend heb je vrij en is er tijd om de omgeving te verkennen. Ook is er tijd voor een excursie en bezoek je op zondag een kerkdienst.

Je vliegt met Tarom (RO).

Excursie

Tijdens je verblijf in Babadag is er ruimte om de omgeving en het land te verkennen. Maak een ritje met paard en wagen en ontdek hoe mensen wonen en leven.
Op je vrije dag ga je naar de badplaats Constanta. Deze badplaats ligt aan de zwarte zee. Op de prachtige stranden kunnen je lekker wandelen, uitrusten en heb je de mogelijkheid om een duik te nemen in het verfrissende water. Ook kan je gaan winkelen en een restaurant bezoeken in Constanta.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitskaart
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.