Dit ga je doen

Je werkt in Sintra en Lissabon op drie plekken: een buurthuis voor ouderen (Noso Lar), een bejaardentehuis (Noso Lar) en het kindertehuis (Novo Mundo). Voor de kinderen tot 12 jaar werk je onder andere mee aan een vakantie-bijbelschool. 

De ouderen die in het bejaardentehuis wonen of in het buurtcentrum langskomen zijn vaak eenzaam. Deze plekken zijn de buurt van het korps Colares (Een korps is een kerkelijke gemeente van het Leger des Heils). De ouderen komen vaak, omdat ze nergens anders heen kunnen. Je bemoedigt hen met persoonlijke aandacht en door activiteiten met hen te ondernemen. Dit doe je samen met leeftijdsgenoten van het lokale Leger des Heils korps.  Communicatie met de oudere bewoners is een leuke uitdaging, maar een fotoboekje en wat gebarentaal doet soms wonderen.

Je gaat daarnaast aan de slag in het buurthuis voor ouderen en helpt daar bij de renovatie. De activiteiten zijn voornamelijk schilderen en het aanleggen van de tuin rond het gebouw. Daarnaast zijn er allerlei kleinere klussen te doen.

Hier verblijf je

Je slaapt bij het Leger des Heils zelf, dat is wel zo leuk. Er zijn vijf slaapkamers en een gezamenlijke huiskamer. Je deelt met elkaar het sanitair.  Er zijn matrassen en beddengoed moet je zelf meenemen.

Zo maak je de wereld mooier

Tijdens de uitgebreide voorbereiding op deze reis ga je begrijpen dat het niet alleen gaat om wat je in deze negen dagen doet. Als je je hart geeft, kun je voor veel mensen tot zegen zijn en daar ook zelf enorm door gezegend worden.
 
Door je te verbinden met mensen in de sloppenwijken van Lissabon en Sintra, bezorg je hen een glimlach en een mooie dag. Misschien ben jij wel de eerste die iemand bij zijn naam noemt die dag.

Jason Burns | Luis Virato

Dit is je partner

Kapitein Jason Burns geeft leiding aan het Leger des Heils werk in Portugal. Hij is getrouwd met Bethany, samen hebben ze drie kinderen.
Kapitein Luis Viriato is korpsofficier (pastor) van het Leger des Heils in Faro en daarnaast verantwoordelijk voor al het werk onder kinderen en jongeren in Portugal. Luis is getrouwd met Filipa en heeft twee kids. Jason en Luis zullen jullie begeleiden tijdens je reis.

Dit is de droom

Jason heeft een passie om de Bijbel beter te begrijpen en dan vooral hoe de Bijbel impact kan hebben op het dagelijks leven. Hij wil enorm graag dat jongeren betrokken worden bij Gods werk in deze wereld in hun eigen omgeving. Luis deelt deze passie en ondanks dat hij dagelijks in het zuiden van Portugal woont, gaat zijn hart toch ook uit naar de omgeving van Lissabon en Sintra, de plek waar hij is opgegroeid en waar hij door het Leger des Heils Jezus heeft leren kennen.

Dit is het project

Als je mee gaat, maak je mee hoe de werkelijkheid van alledag er voor veel mensen in Portugal uitziet. Je doet veel voor mensen, maar je trekt vooral samen met de mensen op en hebt contact met ze. Dat maakt het project zo interessant. Kinderen, jongeren en ouderen: alle leeftijden kom je tegen en je leert daarnaast ook het werk en de missie van het Leger des Heils van dichtbij kennen.

Kosten

Reis €370
Verblijf* 170
Activiteiten 65
Bijdrage reisleider** 125
Relaties projecten 180
Traject in Nederland 280
Excursies 20
Publiciteit 80
Administratie 30
Reisverzekering 20
BTW (ja, helaas) 150
Totaal €1.490
   
Financiering  
Door het Leger voor je betaald €500
Gezamenlijk crowd funden 500
Zelf te betalen 490
Totaal €1.490
   
Opties  
Annuleringsverzekering €65

 

LET OP: Door het project gedeeltelijk door het Leger des Heils en met crowd funding te financieren, wordt het een stuk gemakkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.
Lees: de spelregels voor crowd funding.

Reisprogramma

Een indruk van deze faith trip:
 • Klus- en verbouwwerk in het buurthuis voor senioren in Sintra
 • Activiteiten organiseren voor kinderen
 • Uitwisselen met lokale jongeren
 • Naar de lokale Leger des Heils dienst
 • Inspirerende daggesprekken met elkaar
 • Lissabon verkennen
 • Afscheidsfeest met jongeren uit Lissabon

Je vliegt met Transavia (onder voorbehoud).

Excursie

Er zijn veel mogelijkheden: het strand, het kasteel, het historische Sintra, historisch Lissabon, Criso Rei en Belem. We kijken ter plekke wat past in het programma.

Voorbereiding

Je krijgt niet alleen een reis, maar ook een uitgebreide voorbereiding. 
 • Begin mei: Welkom en startup, locatie: hoofdkwartier Leger des Heils in Almere
 • Eind mei: Bijeenkomst over Levensverhalen, locatie: Leger des Heils (ergens in Nederland)
 • Juni: Reisvoorbereiding, locatie: hoofdkantoor Livingstone in Amersfoort. 
Na de reis ontmoeten je elkaar nog een keer in september om de 'lessons learned' te delen.

Do's en don'ts

Houd rekening met de volgende zaken:
 • Alcohol: dit is niet toegestaan omdat het Leger des Heils een 'alcoholvrije' organisatie is.
 • Roken: niet op of nabij het project
 • Foto's: er mogen alleen foto's gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn na toestemming van de reisleider of projectleider
 • Giften: er mogen geen giften gegeven worden aan personen. 
 • Giften aan kinderen: alleen klein snoepgoed voor alle kinderen

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:
 • Een geldig paspoort of identiteitskaart, nog geldig bij terugkomst in Nederland.
Een visum heb je niet nodig en de reisverzekering wordt collectief afgesloten.