Dit ga je doen

In Cajamarca zet je je, via Warmis, in voor boerengemeenschappen in de noordelijke Andes van Peru. In de weekenden help je mee bij de workshops voor vrouwen- en kinderen en ook op andere momenten heb je contact met de medewerkers van Warmis en de gezinnen die zij ondersteunen.

Praktisch gezien help je mee met de bouw van een biodigestor, waardoor de families niet alleen mest kunnen produceren voor hun akkers, maar ook gas krijgen om op te koken. Ook help je bij het aanleggen van kanalen om het afwateringssysteem van hun akkers te verbeteren. Hierdoor gaat kostbaar water niet verloren en wordt erosie tegengegaan.

Het reisprogramma van deze reis is een mix van ontmoetingen met mensen uit drie lokale communities, meewerken met lokale boeren en het werk van Warmis, de bouw van een biodigestor en afwateringskanalen en een aantal excursies rond Cajamarca en aan de kust. Het reisprogramma is inclusief excursies.

Hier verblijf je

Je verblijft in het gasthuis van Warmis in Cajamarca (de grootste stad in de noordelijke Andes van Peru). Er wordt voor jullie gekookt en Warmis-medewerkers Miriam en Miguel wonen om de hoek en staan altijd voor je klaar.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te helpen bij het bouwen van een biodigestor en het aanleggen van kanalen verbeter je concreet het leven van meerdere gezinnen en boerengemeenschappen, die daardoor een betere opbrengst van het land kunnen realiseren. Ook lever je een bijdrage aan het kinder- en vrouwenprogramma: door jouw komst voelen zij zich gezien. Je draagt een steentje bij aan het besef dat zij de moeite waard zijn!

Van alle vliegtickets bij Livingstone wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd. Dit doen wij door de opbrengsten voor CO2-compensatie te besteden aan dit ecologische project.

Miriam Moreno / Miguel Aquino

Dit is je partner

Miriam Moreno (coördinatrice), Miguel Aquino (agrarisch specialist) en Ana Maria Rodríguez (directrice) leiden de organisatie Warmis (‘vrouwen’ in het Quecha, de taal van de Inca’s), die zich primair inzet voor de vrouwen- en kinderen in arme (boeren)gemeenschappen. Warmis wordt vanuit Nederland ondersteund door TEAR.

Dit is de droom

De visie van Warmis is “het versterken van de zelf-ontwikkelingscapaciteiten van kwetsbare gemeenschappen”. Om dit te bereiken werken ze drie jaar lang zeer intensief samen met arme gemeenschappen die daarna, vanuit een betere positie, zelfstandig verder kunnen.

Dit is het project

Warmis werkt in vier gemeenschappen. Van 2015-2017 zijn dat drie boeren gemeenschappen (Sulluscocha, Aylambo en Valle Verde) en één gemeenschap in een arme wijk van de stad (Casa de Madera). Elk van deze gemeenschappen heeft zijn eigen uitdagingen.

 

Kosten

Reis    € 1.145
Verblijf 480
Activiteiten *
Relaties projecten 275
Begeleiding teams 210
Publiciteit 120
Administratie 55
Totaal € 2.285

* Voor de project-activiteiten wordt
de CO2-compensatie van al onze
vliegtickets gebruikt.

Opties:  
Reisverzekering € 58
Collectieve reisverzekering* € 53
 * alleen af te sluiten voor groepen  
Annuleringsverzekering € 141

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het zeer gevarieerde programma

 • Meehelpen bij vrouwenworkshops (waaronder een kookworkshop)
 • Meehelpen bij kinderworkshops
 • Extra kindermiddagen voor kinderen tijdens hun vakantie
 • Meebouwen aan een biodigestor
 • Meebouwen aan irrigatiekanalen
 • Helpen bij het planten van aardappelen of andere gewassen
 • Overnachten bij een lokaal gezin
 • Kennismaking met Warmis en de Warmis-medewerkers

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Deze excursies zijn bij de prijs inbegrepen

 • excursies rond Cajamarca (als team en met de kinderen)
 • verblijf van twee dagen in Huanchaco en Trujillo
 • Huaca de la Luna, tempel van de Moche-cultuur  
 • Chan Chan, de hoofdstad van de Chimú-cultuur
 • het koloniale centrum van Trujillo
 • surflessen in Trujillo (niet inbegrepen)
 • site seeing, souvenir shoppen in Lima

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.Kijk ook voor meer informatie over Warmis op de website van Tear.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum is voor Peru niet nodig