{reizen}

Dit ga je doen

Je draait mee in de verzorging van baby’s en kinderen, het werk in de keuken en de wasserij en doet diverse creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen. Piet en Pita vinden het belangrijk dat je je talenten inzet. Je kunt dan denken aan het organiseren van (sport)activiteiten voor kinderen, de zondagsschool of de tienerclub.

Samen met lokale bouwvakkers bouw je verder aan een tienerhuis. Het doel van deze zogenaamde family unit is kinderen in een normale familiesetting op te laten groeien om zich  verder te ontwikkelen. Het werk bestaat uit schilderen, cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen en pleisteren, vloeren storten en egaliseren.

Hier verblijf je

Noah’s Ark bevindt zich op een ommuurd en bewaakt terrein een stukje buiten de stad Mukono. Je verblijft met je team in een gastenverblijf. Er is een grote overkapping met picknicktafel waar je kunt eten. Een koude douche en een westers toilet vormen het sanitair. Ook zijn er een kookplaats en een koelkast aanwezig. Je verzorgt met je team zelf de maaltijden. In de supermarkt en op de markt in Mukono doe je boodschappen. Op het project kun je water uit de kraan drinken. Het is dus behoorlijk luxe voor Afrikaanse begrippen.

Zo maak je de wereld mooier

Door jouw werk kan Noah’s Ark steeds meer kinderen op een betere manier hulp bieden. Op dit grote project zijn constant helpende handen nodig om de vele kinderen aandacht en liefde te geven.  Denk daarbij aan Mattheüs 18 vers 5 “En wie in mijn naam één zo’n kind bij zich opneemt, neemt mij op”.

Piet en Pita Buitendijk

Dit is je partner

De partner is Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda (NACMU). Op NACMU worden onder leiding van Piet en Pita Buitendijk circa 220 kinderen opgevangen. Kinderen worden via de kinderbescherming of politie op het project geplaatst.

Dit is de droom

De droom van Piet en Pita is een thuis te zijn voor de zwakste en meest kansarme kinderen, vaak zonder ouders. Piet en Pita hebben vertrouwen in een goede toekomst voor ‘hun’ kinderen.

Dit is het project

Nadat Piet en Pita al 5 jaar werkzaam waren met kinderen in Oeganda, hebben ze in 2001 Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda opgericht. In dit huis worden de allerkleinsten opgevangen. Naast het weeshuis zijn er ook een kerk, kliniek, boerderij, wasserij, keuken, visvijver en vakscholen op het terrein.

Meer informatie

Kosten

Reis € 930  € 955
Verblijf 185 170
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 0 120
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 2.005    € 2.135
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 46
Collectieve reisverzekering* € 43  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 124 € 132

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Werken in shifts in de keuken, bouw en wasserij
 • Diverse sport- en spelactiviteiten met kinderen
 • Huisbezoeken doen
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Organiseren van de zondagsschool
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Er is voldoende ruimte in het programma om als groep een dagje op excursie te gaan. Een bezoek aan Kampala (de hoofdstad) of Jinja (de oorsprong van de Nijl met watervallen), is de moeite waard. Tot slot is een tweedaagse safari in Murchison Falls National Park een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding