13 jul 17 - 31 jul 17 | 16+
€ 1955 pp
Groepsreis, nog 3 vrij
gesloten
31 jul 17 - 18 aug 17 | 16+
€ 2150 pp
Vrije inschrijving, nog 4 vrij
gesloten
17 jul 18 - 3 aug 18 | 10+
€ 1965 pp
(* richtprijs t/m 16 okt 17)
Groepsreis
gereserveerd
2 aug 18 - 18 aug 18 | 16+
€ 2045 pp
(* richtprijs t/m 1 nov 17)
Vrije inschrijving
boek je reis

Dit ga je doen

Je draait mee in de verzorging van baby’s en kinderen, het werk in de keuken en de wasserij en doet diverse creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen. Piet en Pita vinden het belangrijk dat je je talenten inzet. Je kunt dan denken aan het organiseren van (sport)activiteiten voor kinderen, de zondagsschool of de tienerclub.

Samen met lokale bouwvakkers bouw je verder aan een tienerhuis. Het doel van deze zogenaamde family unit is kinderen in een normale familiesetting op te laten groeien om zich  verder te ontwikkelen. Het werk bestaat uit schilderen, cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen en pleisteren, vloeren storten en egaliseren.

Ook in 2018 bouwen we 'family units' in Mukono.

Hier verblijf je

Noah’s Ark bevindt zich op een ommuurd en bewaakt terrein een stukje buiten de stad Mukono. Je verblijft met je team in een gastenverblijf. Er is een grote overkapping met picknicktafel waar je kunt eten. Een koude douche en een westers toilet vormen het sanitair. Ook zijn er een kookplaats en een koelkast aanwezig. Je verzorgt met je team zelf de maaltijden. In de supermarkt en op de markt in Mukono doe je boodschappen. Op het project kun je water uit de kraan drinken. Het is dus behoorlijk luxe voor Afrikaanse begrippen.

Zo maak je de wereld mooier

Door jouw werk kan Noah’s Ark steeds meer kinderen op een betere manier hulp bieden. Op dit grote project zijn constant helpende handen nodig om de vele kinderen aandacht en liefde te geven.  Denk daarbij aan Mattheüs 18 vers 5 “En wie in mijn naam één zo’n kind bij zich opneemt, neemt mij op”.

Piet en Pita Buitendijk

Dit is je partner

De partner is Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda (NACMU). Op NACMU worden onder leiding van Piet en Pita Buitendijk circa 220 kinderen opgevangen. Kinderen worden via de kinderbescherming of politie op het project geplaatst.

Dit is de droom

De droom van Piet en Pita is een thuis te zijn voor de zwakste en meest kansarme kinderen, vaak zonder ouders. Piet en Pita hebben vertrouwen in een goede toekomst voor ‘hun’ kinderen.

Dit is het project

Nadat Piet en Pita al 5 jaar werkzaam waren met kinderen in Oeganda, hebben ze in 2001 Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda opgericht. In dit huis worden de allerkleinsten opgevangen. Naast het weeshuis zijn er ook een kerk, kliniek, boerderij, wasserij, keuken, visvijver en vakscholen op het terrein.

Kosten

Reis € 845  € 855
Verblijf 230 205
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 275
Begeleiding teams 205 210
Bijdrage reisleider 0 180
Publiciteit 115 120
Administratie 50 55
Totaal € 1.965    € 2.150
     
Opties:    
Reisverzekering € 56 € 51
Collectieve reisverzekering* € 51 € 46
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 122 € 133

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Werken in shifts in de keuken, bouw en wasserij
 • Diverse sport- en spelactiviteiten met kinderen
 • Huisbezoeken doen
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Organiseren van de zondagsschool
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Er is voldoende ruimte in het programma om als groep een dagje op excursie te gaan. Een bezoek aan Kampala (de hoofdstad) of Jinja (de oorsprong van de Nijl met watervallen), is de moeite waard. Tot slot is een tweedaagse safari in Murchison Falls National Park een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding