13 jul 17 - 31 jul 17 | 16+
€ 1860 pp
Groepsreis
gesloten
31 jul 17 - 18 aug 17 | 16+
€ 1865 pp
Groepsreis
gesloten
17 jul 18 - 3 aug 18 | 16+
€ 1885 pp
(* richtprijs t/m 16 okt 17)
Groepsreis
4 aug 18 - 21 aug 18 | 16+
€ 1885 pp
(* richtprijs t/m 3 nov 17)
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Tijdens je verblijf ga je op bezoek bij oudere mensen en families om hen te laten zien dat ze waardevol zijn en ze praktisch te helpen. Door het organiseren van sport- en spelactiviteiten leer je de plaatselijke jongeren kennen. Ze zijn dol op voetbal, volleybal, korfbal, zingen en dansen. Ben je goed in bijvoorbeeld natuurkunde, geschiedenis of aardrijkskunde? Dan kun je ook helpen met lesgeven op de school.

Kluswerkzaamheden staan centraal op dit project. In 2012 is begonnen met de bouw van de eerste vier klaslokalen. In 2014, 2015 en 2016 kwamen er nieuwe teams. Samen met lokale bouwvakkers werk je verder aan de afronding van de klaslokalen en de bouw van een examenhal. Werkzaamheden zijn het pleisteren (cement maken), storten van vloeren en verven. Bijna elke ochtend sta je vroeg op om water te halen, stenen te sjouwen, zand te scheppen of te verven. Voor het goede doel!

Voor 2018 staat er nog één reis naar Mpigi open. Bij deze reis kun je verder bouwen aan een hal en andere nieuwe schoolgebouwen.

Hier verblijf je

De school en de omliggende huizen liggen in een groene omgeving. Een vrij grote weg scheidt de school van de rest van het dorp. Je verblijft in een klaslokaal. Buiten is er een Afrikaans toilet. Mpigi is een primitief project: er is geen elektriciteit en geen stromend water. Water wordt gehaald uit een moeras een paar kilometer verderop. Je bereidt als groep, samen met een aantal vrouwen van de plaatselijke gemeenschap, de maaltijden. Dagelijkse boodschappen worden gedaan in een dorpje op loopafstand.

Zo maak je de wereld mooier

Zij aan zij werken Nederlanders en Oegandese studenten samen aan het schoolgebouw, de school wordt steeds groter en mooier, de hele gemeenschap leeft mee of helpt mee. Philomena: “Queen of Peace is in jubelstemming over de wonderen die God heeft gedaan voor onze gemeenschap via de groepen van Livingstone!”

Philomena Namirembe

Dit is je partner

Namirembe Philomena leidt de Queen of Peace High school. Zij is een pittige dame die visie heeft op de toekomst van de school, maar ook graag een handje helpt met praktisch kluswerk op de bouwplaats. 

Dit is de droom

Queen of Peace High school, een plek waar steeds meer jongeren de kans krijgen om middelbaar onderwijs te volgen. Philomena wil met de school en alle studenten een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap. 

Dit is het project

Op de Queen of Peace High school krijgen ongeveer 160 studenten tussen de 13 en 23 jaar middelbaar onderwijs. Daarnaast wordt er in het dorp een alfabetiseringstraining en voorlichting over HIV/aids aangeboden. Verder is er een stuk grond waar gewassen worden verbouwd voor voedsel en eigen inkomen voor schoolspullen.

Kosten

Reis € 810 € 870
Verblijf 140 125
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 275 270
Begeleiding teams 210 205
Bijdrage reisleider 0 0
Publiciteit 120 115
Administratie 55 50
Totaal € 1.860    € 1.885
     
Opties:    
Reisverzekering € 51 € 48
Collectieve reisverzekering* € 46 € 43
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 115 € 117

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Sport- en spelactiviteiten met de studenten
  • Klussen aan de middelbare school
  • Lesgeven
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeestje
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een dagje naar het strandje aan Lake Nabugabo is ook erg leuk. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding