16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2060
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
2 aug 21 - 19 aug 21 | 15+ | € 2060
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Tijdens je verblijf ga je op bezoek bij oudere mensen en families om hen te laten zien dat ze waardevol zijn en ze praktisch te helpen. Door het organiseren van sport- en spelactiviteiten leer je de plaatselijke jongeren  kennen. Ze zijn dol op voetbal, volleybal, korfbal, zingen en dansen. Ben je goed in  natuurkunde, geschiedenis of aardrijkskunde? Dan kun je ook helpen met lesgeven op de school! Verder word je gevraagd om deel te nemen aan de schooldebatten en doe je lokale dans en drumskills op!

In november 2019 kwam de inspectie  met goed en verdrietig nieuws. Het goede nieuws is dat de school als heel positief beoordeeld wordt. Het minder fijne nieuws is dat de slaapvertrekken gesloten moeten worden, daar ze te klein zijn. Dit is verdrietig, daar veel jongeren van ver komen. We zoeken teams die ons willen helpen om nieuwe slaapvertrekken te bouwen, zodat ook jongeren die verder van de school wonen weer naar school kunnen. 

Hier verblijf je

De school en de omliggende huizen liggen in een groene omgeving. Een vrij grote weg scheidt de school van de rest van het dorp. Je verblijft in een klaslokaal. Buiten is er een Afrikaans toilet en douche. Mpigi is een primitief project: er is geen elektriciteit en geen stromend water. Water wordt gehaald uit een moeras een paar kilometer verderop. Je bereidt als groep, samen met een aantal vrouwen van de plaatselijke gemeenschap, de maaltijden. Dagelijkse boodschappen worden gedaan in een dorpje op loopafstand.

Zo maak je de wereld mooier

Zij aan zij werken Nederlanders en Oegandese studenten samen aan het schoolgebouw, de school wordt steeds groter en mooier, de hele gemeenschap leeft mee of helpt mee. Philomena: “Queen of Peace is in jubelstemming over de wonderen die God heeft gedaan voor onze gemeenschap via de groepen van Livingstone!”

Philomena Namirembe

Dit is je partner

Namirembe Philomena leidt de Queen of Peace High school. Zij is een pittige dame die visie heeft op de toekomst van de school, maar ook graag een handje helpt met praktisch kluswerk op de bouwplaats. 

Dit is de droom

Queen of Peace High school, een plek waar steeds meer jongeren de kans krijgen om middelbaar onderwijs te volgen. Philomena wil met de school en alle studenten een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap. 

Dit is het project

Op de Queen of Peace High school krijgen ongeveer 200 studenten tussen de 13 en 23 jaar middelbaar onderwijs. Daarnaast wordt er in het dorp een alfabetiseringstraining en voorlichting over HIV/aids aangeboden. Verder is er een stuk grond waar gewassen worden verbouwd voor voedsel en eigen inkomen voor schoolspullen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 390,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1090,00 1090,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2060,00   2060,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 151,00 151,00
 
Spaarplan    
3 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Sport- en spelactiviteiten met de studenten
  • Klussen aan de middelbare school
  • Lesgeven
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeestje
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een dagje naar het strandje aan Lake Nabugabo is ook erg leuk. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis. De deelnemerstraining voor deelnemers van de vrije inschrijvingsreis is op zaterdag 18 mei vanaf 10:00 uur in Amersfoort.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project. 
Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding