16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2060
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
2 aug 21 - 19 aug 21 | 15+ | € 2060
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Het leuke van samenwerken met leeftijdsgenoten is dat je veel van elkaar leert. Je sluit vriendschap tijdens sportactiviteiten en praat over belangrijke thema’s zoals armoede, de toekomst en het geloof. Ben je goed in een vak op school? Help elkaar! Of vertel over het belang van onderwijs op de lokale radio. Doe dans- en drumskills op van studenten en help mee met koken. Wees een luisterend oor en een helpende hand voor mensen uit de lokale gemeenschap die het lastig hebben
Praktisch werk is er genoeg, zeker omdat een hoop werk stillag door de crisis. De eerste prioriteit is de slaapvertrekken die volgens de inspectie niet meer gebruikt mogen worden: ze zijn te klein. Ook moet het laboratorium – waar in 2019 aan werd gebouwd - worden afgewerkt. Denk aan het pleisteren en verfen van muren en aan de vloer, veranda, ramen en deuren. Zorg in elk geval dat je kluskleren mee hebt. Oja, en vergeet je laarzen niet om ook in de tuin aan de slag te gaan!

Hier verblijf je

De school staat in een groene omgeving in het dorp genaamd ‘Muge’, op zo’n 110 km afstand van de hoofdstad Kampala. Je verblijft in een klaslokaal en buiten vind je een Afrikaans toilet en douche. Mpigi is een project zonder stromend water en elektriciteit. Water wordt gehaald bij een moeras een paar kilometer verderop en je doet boodschappen in een dorpje verderop. Samen met vrouwen uit de lokale gemeenschap bereid je de maaltijden voor.

Zo maak je de wereld mooier

Zij aan zij werken Nederlanders en Oegandese studenten samen aan het schoolgebouw, de school wordt steeds groter en mooier, de hele gemeenschap leeft mee of helpt mee. Philomena: “Queen of Peace is in jubelstemming over de wonderen die God heeft gedaan voor onze gemeenschap via de groepen van Livingstone!”

Philomena Namirembe

Dit is je partner

Philomena leidt de Queen of Peace High school. Een pittige dame met visie voor de toekomst. Ze studeerde aan de universiteit en weet als geen ander hoe belangrijk onderwijs is. Regelmatig staat ze met haar laarzen in de modder tussen de gewassen of sjouwt ze mee op de bouwplaats.

Dit is de droom

Ontwikkeling voor de lange termijn: dat is het streven. Philomena droomt dat jongeren dankzij onderwijs kansen krijgen én benutten voor een blijvende positieve impact. Het motto van de school is: "Work with the Lord for Excellence". Ook buiten de schoolmuren wil Philomena, samen met studenten, van betekenis zijn voor de lokale gemeenschap.

Dit is het project

De Queen of Peace Highschool in Mpigi is opgericht in 2007. Al zo’n 200 studenten (13-23 jaar) ontvangen hier middelbaar onderwijs. Door middel van scholing en voorlichting gaat het project de strijd aan met HIV/Aids, tienerzwangerschap, en analfabetisme. Ook wordt er omgekeken naar ouderen, gehandicapten en wezen uit het dorp. Om te voorzien in voedsel en inkomen voor schoolmateriaal, worden gewassen verbouwd op eigen grond: zowel leerzaam als praktisch!

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 390,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1090,00 1090,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2060,00   2060,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 151,00 151,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Sport- en spelactiviteiten met de studenten
  • Klussen aan de middelbare school
  • Lesgeven
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeestje
  • Ruimte voor een één- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Tijdens je reis kan je de hoofdstad Kampala bezoeken of ga op zoek naar spanning op de krokodillenfarm bij het Victoriameer. Tijdens een stranddag bij Lake Nabugabo kom je heerlijk tot rust en een (tweedaagse) safari in Queen Elisabeth National Park is een absolute aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Roken en het gebruik van alcohol zijn niet toegestaan op of rondom het project, in de lokale gemeenschap, of in het bijzijn van projectmedewerkers. Met een t-shirt met of zonder mouwen en afritsbroek zit je goed. Een short en hemdje zijn niet oké.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum (je krijgt hierover meer informatie na aanmelding)