16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2105
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
3 aug 21 - 20 aug 21 | 15+ | € 2105
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
15 jul 22 - 1 aug 22 | 15+ | € 2125
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Tijdens deze reis trek je veel met de kinderen en leerkrachten van Glorious op. Bezoek de families van de kinderen in en rondom Lwamalenga zodat je hun leefsituatie beter leert begrijpen en bemoedig de gezinnen met jouw bezoek. Organiseer sport-, spel- en creatieve activiteiten voor de kinderen en draai mee met de debateer-, muziek- en danslessen!
De Glorious school heeft een aantal kleine klaslokalen die uit de voegen barsten. Er is een nieuw stukje grond waar nieuwe klaslokalen voor de basisschool gebouwd worden, zodat de andere lokalen voor de kleuterschool gebruikt kunnen worden. Wij zoeken pioniersteams die als eerste naar dit project gaan om mee te bouwen aan het eerste klaslokaal!!

Hier verblijf je

Je verblijft met je team in een huis in het dorp zelf. Achter het huis zijn Afrikaanse toiletgebouwtjes en er zijn ook douches. Koken doe je met Ruth en Sylvia op een stoof. Echt Oegandees, primitief en avontuurlijk!

Zo maak je de wereld mooier

De Glorious School is dé school voor iedereen in Lwamalenge. De school is hard aan het groeien en heeft meer goede gebouwen nodig. Je kunt hier je handen uit de mouwen steken om de school verder op te bouwen en maakt de wereld ook mooier door de leraren en leerlingen te bemoedigen door de activiteiten heen. Stichting SHIF draagt hier ook aan bij.

Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Jingo James

Dit is je partner

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

Dit is de droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Dit is het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 395,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1135,00 1155,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 305,00 305,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2105,00   2125,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 154,00 158,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Sport, spel, knutselen en muziek met de kinderen
 • Werken aan de bouw
 • Een aantal dagdelen bezoekjes afleggen
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Lesgeven
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park of Murchison Falls is zeker een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding