17 jul 20 - 3 aug 20 | 15+
€ 306* + crowdfunden € 1734**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer
4 aug 20 - 20 aug 20 | 15+
€ 305* + crowdfunden € 1730**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer

Dit ga je doen

In Bukulula kun je lesgeven of de kinderen helpen met huiswerk. Ook staan er sport- en spelactiviteiten op het programma. Een voetbaltoernooi organiseren valt altijd goed in de smaak (ook bij de leerkrachten)! Je kunt bij families van kinderen van de school, mensen uit de kerk, of gevangenen op bezoek gaan. Mensen weten zich bemoedigd door je bezoek. 

In Bukulula kun je je armen uit de mouwen steken. Als team ga je verder met de bouw van nieuwe klaslokalen voor de school. Het werk is divers: cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren pleisteren, vloeren storten en egaliseren.

Hier verblijf je

Bukulula is een primitief project in een landelijke, kleine gemeenschap. Je verblijft met je team in een huis op het terrein van het project. Er is een goed geventileerde keuken (buiten) en eetruimte. Een koude douche en een Afrikaans toilet (gat in de grond) vormen het sanitair. De faciliteiten zijn beperkt. Er is regelmatig vaste stroom, maar geen stromend water. Het is dus behoorlijk primitief: The real African experience! Al het eten wordt verzorgd, maar hulp bij het koken wordt zeer op prijs gesteld. Samen met vrouwen uit Bukulula kook je dan op houtskool.

Zo maak je de wereld mooier

De Real Shepherd School is dé school voor iedereen in Bukulula. De school is hard aan het groeien en heeft meer goede gebouwen nodig. Je kunt hier je handen uit de mouwen steken om de school verder op te bouwen en maakt de wereld ook mooier door een ballon op te blazen, een zak zeep naar de gevangenen te brengen of de gehandicaptenwerkplaats te bezoeken.

William Lubega

Dit is je partner

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

Dit is de droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Dit is het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 905,00 905,00
Budget lokale kosten 195,00 200,00
Werkbudget lokaal project 250,00 250,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 660,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 2035,00   2040,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 126,00 126,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Sport, spel, knutselen en muziek met de kinderen
 • Werken aan de bouw
 • Ongeveer vier dagdelen bezoekjes afleggen
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Lesgeven
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een dagje naar het strandje aan Lake Nabugabo is ook erg leuk. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding