{reizen}

Dit ga je doen

Je kunt allerlei sport- en spelactiviteiten doen met de kinderen. Een voetbaltoernooi organiseren (tegen de buurtjongens en -meiden) valt altijd goed in de smaak! Je kunt bij families van kinderen van de school of mensen uit de kerk op bezoek gaan. Mensen weten zich bemoedigd en gezien door je bezoek. Ook kun je met je team een gevangenis in de buurt bezoeken om de gevangenen te bemoedigen en ze bijvoorbeeld van wat zeep te voorzien.

Samen met lokale bouwvakkers werk je verder aan het schoolgebouw en probeer je de bouw af te ronden van twee gebouwen van de basisschool. Werkzaamheden zijn vooral pleister- en verfwerk. Bij twee teams starten we ook met een nieuw klaslokaal dat hard nodig is!

Hier verblijf je

Budaada is een primitief project in een erg landelijke, kleine gemeenschap. Je verblijft met je team in klaslokalen. Verder is er een goed geventileerde keuken en eetruimte (buiten). De faciliteiten zijn beperkt. Er is geen vaste stroom. Het toilet is typisch Afrikaans en bevindt zich naast de school. Wassen in een teiltje met water dat door de zon verwarmd is. Douchen eventueel met een zelf meegenomen 'sun shower'. Je gaat dus voor the real African experience! Het eten in Oeganda is goed en gezond. Al het eten wordt verzorgd, maar hulp bij het koken wordt zeer op prijs gesteld. 

Zo maak je de wereld mooier

In een paar jaar tijd is er een mooi schoolgebouwtje uit de grond gestampt, waarin kinderen gratis les krijgen, ook de meest kwetsbare. Volwassenen en kinderen weten zich bemoedigd en gezien door je bezoek. 

Moses Omara

Dit is je partner

Budaada Academy School staat onder leiding van Moses Omara en is onderdeel van Children's SURE House, dat meer schoolprojecten in Oeganda beheert. De belangrijkste doelstelling van CSH is 'verstrekken van gratis onderwijs aan kwetsbare kinderen'.

Dit is de droom

CSH wil kwetsbare kinderen en kansarmen in de samenleving meer mogelijkheden, vertrouwen en moraal bieden. Dit doet de organisatie door kinderen goed onderwijs te geven en zo klaar te maken om een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Dit is het project

Het is een kleinschalig project waar op dit moment zo'n 100 kinderen van 4 tot 14 jaar naar school gaan. Het project begon onder een boom, later werd dit een afdakje en inmiddels is het een stenen schoolgebouw waarin de kinderen les krijgen. De eerste lokalen zijn in 2012 gebouwd. Momenteel ondersteunt stichting SHIF dit project ook. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 905,00 905,00
Budget lokale kosten 195,00 205,00
Werkbudget lokaal project 250,00 250,00
Reisleiderbijdrage 0,00 135,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 660,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 2035,00   2180,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 126,00 135,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Diverse (sport)activiteiten met kinderen
 • Families en/of gevangenen bezoeken
 • Ongeveer drie dagdelen lesgeven
 • Werken aan de bouw
 • Meevieren van kerkdiensten en het verzorgen van een kindernevendienst
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Er is voldoende ruimte in het programma om als groep een dagje op excursie te gaan. Een bezoek aan Kampala (de hoofdstad) of Jinja (de oorsprong van de Nijl met watervallen), is de moeite waard. Tot slot is een safari naar Murchison Falls National Park een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voor de deelnemers van de reis van 13 juli is de training op zaterdag 6 juni. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding