Dit ga je doen

Je kunt allerlei sport- en spelactiviteiten doen met de kinderen. Een voetbaltoernooi organiseren (tegen de buurtjongens en -meiden) valt altijd goed in de smaak! Je kunt bij families van kinderen van de school of mensen uit de kerk op bezoek gaan. Mensen weten zich bemoedigd en gezien door je bezoek. Ook kun je met je team een gevangenis in de buurt bezoeken om de gevangenen te bemoedigen en ze bijvoorbeeld van wat zeep te voorzien.

Samen met lokale bouwvakkers werk je verder aan het schoolgebouw en probeer je de bouw af te ronden van twee gebouwen van de basisschool. Werkzaamheden zijn vooral pleister- en verfwerk.

Hier verblijf je

Budaada is een primitief project in een erg landelijke, kleine gemeenschap. Je verblijft met je team in klaslokalen. Verder is er een goed geventileerde keuken en eetruimte (buiten). De faciliteiten zijn beperkt. Er is geen vaste stroom. Het toilet is typisch Afrikaans en bevindt zich naast de school. Wassen in een teiltje met water dat door de zon verwarmd is. Douchen eventueel met een zelf meegenomen 'sun shower'. Je gaat dus voor the real African experience! Het eten in Oeganda is goed en gezond. Al het eten wordt verzorgd, maar hulp bij het koken wordt zeer op prijs gesteld. 

Zo maak je de wereld mooier

Op dit project is vooruitgang zichtbaar en tastbaar. In een paar jaar tijd is er een mooi schoolgebouwtje uit de grond gestampt, waarin kinderen gratis les krijgen, ook de meest kwetsbare. Volwassenen en kinderen weten zich bemoedigd en gezien door je bezoek.

Paul Lubega

Dit is je partner

Budaada Academy School staat onder leiding van Paul Lubega en is onderdeel van Children's SURE House, dat meer schoolprojecten in Oeganda beheert. De belangrijkste doelstelling van CSH is 'verstrekken van gratis onderwijs aan kwetsbare kinderen'.

Dit is de droom

CSH wil kwetsbare kinderen en kansarmen in de samenleving meer mogelijkheden, vertrouwen en moraal bieden. Dit doet de organisatie door kinderen goed onderwijs te geven en zo klaar te maken om een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Dit is het project

Het is een kleinschalig project waar op dit moment zo'n 80 kinderen van 4 tot 14 jaar naar school gaan. Het project begon onder een boom, later werd dit een afdakje en inmiddels is het een stenen schoolgebouw waarin de kinderen les krijgen. De eerste lokalen zijn in 2012 gebouwd.

Kosten

Reis € 790 € 790
Verblijf 140 140
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 275 275
Begeleiding teams 210 210
Bijdrage reisleider 0 0
Publiciteit 120 120
Administratie 55 55
Totaal € 1.840    € 1.840
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 48
Collectieve reisverzekering* € 43 € 43
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 114 € 114

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Diverse (sport)activiteiten met kinderen
 • Families en/of gevangenen bezoeken
 • Ongeveer drie dagdelen lesgeven
 • Werken aan de bouw
 • Meevieren van kerkdiensten en het verzorgen van een kindernevendienst
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Er is voldoende ruimte in het programma om als groep een dagje op excursie te gaan. Een bezoek aan Kampala (de hoofdstad) of Jinja (de oorsprong van de Nijl met watervallen), is de moeite waard. Tot slot is een safari naar Murchison Falls National Park een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding