27 sep 19 - 10 okt 19 | 18+
€ 0* + crowdfunden € 2645*
Vrije inschrijving (max. 9 reizigers), nog 0 vrij
vol
27 sep 19 - 6 okt 19 | 18+
€ 267* + crowdfunden € 1511*
Vrije inschrijving (max. 3 reizigers), nog 0 vrij
vol

Dit ga je doen

Leer de leefomstandigheden van de studenten kennen, door hen thuis te bezoeken. Ook bezoek je andere oudere mensen en families om hen te laten zien dat ze waardevol zijn en om ze praktisch te helpen. Door het organiseren van sport- en spelactiviteiten leer je de jongeren nog beter kennen. Ze zijn dol op voetbal, volleybal, korfbal, zingen en dansen. Ben je goed in  natuurkunde, geschiedenis of aardrijkskunde? Dan kun je ook helpen met lesgeven op de school! Verder word je gevraagd om deel te nemen aan de schooldebatten en doe je lokale dans en drumskills op!

Kluswerkzaamheden staan centraal op dit project. In 2012 is begonnen met de bouw van de eerste vier klaslokalen. In 2016 voltooiden we deze lokalen en werd er een waterput gebouwd. Vanaf 2017 zijn we met hulp van de Eshof gestart met de bouw van een examenhal die nu helemaal af is! In 2019 gaan we verder met de bouw van een laboratorium. Werkzaamheden zijn divers; van het maken van cement tot aan het doorgeven van stenen. Werk ook mee in de schooltuin!

Hier verblijf je

Je verblijft in Masaka waar bij Ajabu’s Guesthouse. Er zijn diverse kamers, een Westers douche/ toilet en er is WIFI. In de ochtend rijden we naar de Queen of Peace Highschool en aan het einde van de middag word je weer terug gebracht.

Zo maak je de wereld mooier

Dit is een afsluitende reis van onze 3-jarige samenwerking als Stichting Livingstone, Protestantse Gemeente de Eshof in Hoevelaken en de Queen of Peace Highschool in Mpigi, Oeganda. In de afgelopen jaren hebben we samen veel bereikt; er is een prachtige examenhal gekomen en er zijn boeken, laboratoriummaterialen en meubilair aangeschaft. Kennis van diverse leden van de de Eshof is gedeeld bij gezondheidslessen, bij de craft/kleermakersworkshop en ga zo maar door! Ook bij deze reis willen we meebouwen aan een  betere toekomst voor de jongeren uit Mpigi en elkaar inspireren!

Philomena Namirembe

Dit is je partner

Namirembe Philomena leidt de Queen of Peace High school. Zij is een pittige dame die visie heeft op de toekomst van de school, maar ook graag een handje helpt met praktisch kluswerk op de bouwplaats. 

Dit is de droom

Queen of Peace High school, een plek waar steeds meer jongeren de kans krijgen om middelbaar onderwijs te volgen. Philomena wil met de school en alle studenten een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap. 

Dit is het project

Op de Queen of Peace High school krijgen ongeveer 200 studenten tussen de 13 en 23 jaar middelbaar onderwijs. Daarnaast wordt er in het dorp een alfabetiseringstraining en voorlichting over HIV/aids aangeboden. Verder is er een stuk grond waar gewassen worden verbouwd voor voedsel en eigen inkomen voor schoolspullen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echt kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 770,00 770,00
Budget lokale kosten 358,00 404,00
Werkbudget lokaal project 0,00 0,00
Reisleiderbijdrage 0,00 371,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 625,00 625,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 1778,00   2605,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 29,00  
Annuleringsverzekering 110,00  


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Welkomstprogramma
 • Bouwen aan een laboratorium
 • Sport- en spelactiviteiten met de studenten
 • Familiebezoekjes
 • Lesgeven (voor de geïnteresseerde!)
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest!
 • Een bezoek aan Lake Victoria
 • Een bezoek aan Kampala
 • Bij de 14 daagse reis: Een driedaagse excursie naar Murchison Falls National Park

Je vliegt met KLM.

Excursie

Een driedaagse excursie naar Murchison Falls National Park is inbegrepen in de 14-daagse reis. De excursie wordt uitgevoerd door Ajabu Tours.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project. 
Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding