{reizen}

Dit ga je doen

Dit project komt voort uit een samenwerkingsverband met Stichting Sarinha, werkzaam in zowel Nederland als Mozambique. Vanuit Sarinha wordt een aantal jongeren een vakopleiding geboden, is er een bijbelschool en draaien er diverse andere kinderprogramma’s. Sarinha is met name actief in Beira, de op een na grootste stad in Mozambique. Chico en Sylvia Nhamauta zijn de projectleiders en leiden een team toegewijde medewerkers.

Samen met lokale bouwvakkers bouw je in de ochtenden mee aan klaslokalen van de nieuwe basisschool. In de middagen is er ruimte voor sport en spel of lesgeven. In de namiddag kun je helpen met de sociale activiteiten voor de studenten van de vakopleidingen en ook andere activiteiten organiseren als een sporttoernooi, een filmavond, een Bijbelstudie etc. Ook mensen thuis bezoeken, gevangenen bemoedigen en ouderen en zieken opzoeken behoren tot de mogelijkheden.

Hier verblijf je

Je verblijft in het huis van projectleider Chico. Daar vandaan ga je dagelijks met een lokaal busje naar het project toe. Het huis bestaat uit een aantal ruimten en is primitief. Er is geen stromend water en geen elektriciteit. Elektriciteit is verkrijgbaar via een generator. Ook op de bouwplaats is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet.

Je krijgt tweemaal per dag een broodmaaltijd en een keer per dag een warme maaltijd. Koken doe je samen met Syliva en natuurlijk krijg je daarbij hulp van Sarinha medewerkers. Drinkwater wordt in flessen ingekocht. Boodschappen doe je in de supermarkt of verderop op een lokale markt.

Zo maak je de wereld mooier

Chico heeft een hart voor zijn omgeving en het geloof. Met jouw inzet en jouw ontmoeting zorg je ervoor dat er een plek gerealiseerd wordt waar kinderen dagelijks op school kunnen werken aan hun ontwikkeling. Jouw bijdrage helpt!

Laura's hart ligt in Mozambique, lees hier waarom.

Chico Nhamauta

Dit is je partner

Chico en Sylvia vormen een lief en leuk stel, met het hart op de juiste plaats. Gepassioneerd voor jongeren, omgeving en kerk gaan zij te werk, samen met de andere medewerkers van Associação Eso Ndi Njira.

Dit is de droom

Chico ziet dat het ontbreken van basisonderwijs in de omgeving van Beira de bevolking beperkt in de ontwikkeling. Zijn droom is een goed lopende christelijke basisschool waar de kinderen uit de omgeving zich kunnen ontwikkelen. Omdat er in de wijk van Nhamizua geen school is, lijkt deze plaats daarvoor uitermate geschikt.

Dit is het project

In 2011 werd het stuk land voor de nieuwe school gekocht. Helaas kon Stichting Sarinha wegens het uitblijven van fondsen nog niet starten met de bouw van de nieuwe school. In 2017 kwam er een gift vanuit EO Metterdaad en kreeg de locatie een positief reisadvies. Wij begonnen onze zoektocht naar teams. In 2018 kwam ons eerste team. Het team bouwde aan de eerste drie klaslokalen van de school. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 1305,00 1300,00
Budget lokale kosten 140,00 150,00
Werkbudget lokaal project 250,00 250,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 660,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 2380,00   2385,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 177,00 177,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • In de ochtend bouwen aan de basisschool
  • ’s Middags jongerenwerk, sport en spel, lesgeven
  • Sporttoernooi en muziekavond
  • Meevieren van een kerkdienst
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Mozambique te zien kun je ervoor kiezen om een dag naar Beira te gaan of naar het strand, Savane beach (eventueel met boottrip). Of plan een meerdaags uitje naar een wildpark Gorongosa.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis. Kijk ook voor meer informatie over Sarinha op www.sarinha.org.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding