17 jul 21 - 28 jul 21 | 15+ | € 1200
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 8-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Samen met mensen uit het dorp organiseer je een fantastisch kinderkamp. Meer dan 30 kinderen kijken al maanden uit naar dit kamp! Je organiseert sport- en spel activiteiten, je knutselt samen en helpt mee met het vertellen van een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen hebben er zin in!
In 2017 is pastor Victor begonnen met de uitbouw van het Day Care Centre (DCC) met een ruimte van zes bij twaalf meter. Jij helpt mee om deze ruimte af te maken. Samen met lokale bouwvakkers werk jij aan deze klus. De werkzaamheden die je kan verwachten zijn het storten van een betonnen vloer, het stucen van muren, het maken van een plafon, schilderwerk en kleine hand- en spandiensten. Samenwerken met met een mooie resultaat: een veilige plek met meer ruimte voor de kinderen uit Zabriceni!  In 2021 bouwen we verder aan het project in Zabriceni. 

Hier verblijf je

Zabriceni is een klein dorpje in het noorden van Moldavië. De omgeving is schitterend. De heuvels staan vol met wijnranken, koren en fruitbomen. Je verblijft met je groep in een huis, vlakbij het project. Tijdens je verblijf heb je een matras waarop je kunt slapen, er is een zonverwarmde douche en kun je gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het Day Care Centre is véél te klein geworden. Door het DCC af te maken geef je nog meer kinderen uit Zabriceni de kans om elke dag naar het DCC te komen voor onderwijs én een warme maaltijd!

Victor Caminschi

Dit is je partner

Pastor Victor is een hartelijke man. Als tiener was hij berucht in het dorp vanwege zijn criminele activiteiten. Sinds hij tot geloof gekomen is zet hij zich met hart en ziel in voor de kinderen uit het dorp.

Dit is de droom

Het is de droom van pastor Victor dat de kinderen uit Zabriceni Jezus leren kennen, goed onderwijs krijgen en vaardigheden ontwikkelen zodat er een einde komt aan armoede en achterstand.

Dit is het project

Pastor Victor zet zich met hart en ziel in om de kinderen uit het dorp een goede toekomst te geven. De kinderen uit het dorp komen naar het DCC voor huiswerkbegeleiding, les in praktische vaardigheden, christelijk onderwijs én een warme maaltijd. Op zondag wordt er een dienst gehouden in het DCC waarin Victor voorgaat.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 200,00
 
Reis
Reis en verblijf 565,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 160,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1200,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 25,00
Annuleringsverzekering 91,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

 De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om in het weekend een dag naar een grote stad in de omgeving te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.