20 jul 19 - 3 aug 19 | 15+
€ 180 betalen +
€ 1010 crowdfunden*
(* dit is een richtprijs)
Groepsreis
reserveer

Dit ga je doen

Samen met mensen uit het dorp organiseer je een fantastisch kinderkamp. Meer dan 30 kinderen kijken al maanden uit naar dit kamp! Je organiseert sport- en spel activiteiten, je knutselt samen en helpt mee met het vertellen van een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen hebben er zin in!

Je werkt mee aan de uitbouw van het Day Care Centre (DCC). Er wordt een uitbouw gemaakt van zes bij twaalf meter! In 2018 is het fundament voor de uitbouw gelegd en zijn de muren tot dakgoothoogte gebouwd. De volgende fase is het opbouwen van het dak, het plaatsen van ramen en deuren en het afmaken van de muren. Je werkt samen met de lokale bouwvakkers aan deze klus. Een uitdagende klus met mooi resultaat: een nieuw dak en lokalen die gebruikt kunnen worden na jouw komst. Het is geweldig dat jij hierin jouw steentje wilt bijdragen!

Hier verblijf je

Zabriceni is een klein dorpje in het noorden van Moldavië. De omgeving is schitterend. De heuvels staan vol met wijnranken, koren en fruitbomen. Je verblijft met je groep in een huis, vlakbij het project. Tijdens je verblijf heb je een matras waarop je kunt slapen, er is een zonverwarmde douche en kun je gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het Day Care Centre is véél te klein geworden. Door mee te helpen geef je nog meer kinderen uit Zabriceni de kans om elke dag naar het DCC te komen voor onderwijs én een warme maaltijd!

Victor Caminschi

Dit is je partner

Pastor Victor is een hartelijke man. Als tiener was hij berucht in het dorp vanwege zijn criminele activiteiten. Sinds hij tot geloof gekomen is zet hij zich met hart en ziel in voor de kinderen uit het dorp.

Dit is de droom

Het is de droom van pastor Victor dat de kinderen uit Zabriceni Jezus leren kennen, goed onderwijs krijgen en vaardigheden ontwikkelen zodat er een einde komt aan armoede en achterstand.

Dit is het project

Pastor Victor zet zich met hart en ziel in om de kinderen uit het dorp een goede toekomst te geven. De kinderen uit het dorp komen naar het DCC voor huiswerkbegeleiding, les in praktische vaardigheden, christelijk onderwijs én een warme maaltijd. Op zondag wordt er een dienst gehouden in het DCC waarin Victor voorgaat.

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is ca. een jaar voor vertrek gemaakt (de echt kosten wijken af). Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   410,00
Budget lokale kosten   180,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Indirecte kosten   400,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1190,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   75,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

 

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.