21 jul 17 - 4 aug 17 | 15+
€ 1105 pp
Groepsreis
gesloten
14 jul 18 - 28 jul 18 | 15+
€ 1135 pp
(* richtprijs t/m 13 okt 17)
Groepsreis
gereserveerd

Dit ga je doen

Samen met mensen uit het dorp organiseer je een fantastisch kinderkamp. Meer dan 50 kinderen kijken al maanden uit naar dit kamp! Je organiseert sport- en spel activiteiten, je knutselt samen en helpt mee met het vertellen van een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen hebben er zin in!

Je helpt mee met het vergroten van het Day Care Centre (DCC). Er is ruimte voor een uitbouw van vijf bij tien meter! Daarnaast help je mee bij het ombouwen van het oude gedeelte in twee prachtige lokalen. De oude houtopslag moet worden afgebroken waardoor er plaats komt voor een nieuwe keuken. Achter het DCC is er ruimte voor de aanleg van een nieuwe speeltuin. Ook hierbij kan jij helpen!

Ook in 2018 willen we verder bouwen aan het DCC. Ga jij met ons mee?

Hier verblijf je

Zabriceni is een klein dorpje in het noorden van Moldavië. De omgeving is schitterend. De heuvels staan vol met wijnranken, koren en fruitbomen. Je verblijft bij gastgezinnen uit het dorp. Dit zijn leden van de kerk van pastor Victor. De gastvrijheid is hartverwarmend. Tijdens je verblijf heb je een matras waarop je kunt slapen, er is een zonverwarmde douche en kun je gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het Day Care Centre is véél te klein geworden. Door mee te helpen geef je nog meer kinderen uit Zabriceni de kans om elke dag naar het DCC te komen voor onderwijs én een warme maaltijd!

Victor Caminschi

Dit is je partner

Pastor Victor is een hartelijke man. Als tiener was hij berucht in het dorp vanwege zijn criminele activiteiten. Sinds hij tot geloof gekomen is zet hij zich met hart en ziel in voor de kinderen uit het dorp.

Dit is de droom

Het is de droom van pastor Victor dat de kinderen uit Zabriceni Jezus leren kennen, goed onderwijs krijgen en vaardigheden ontwikkelen zodat er een einde komt aan armoede en achterstand.

Dit is het project

Pastor Victor zet zich met hart en ziel in om de kinderen uit het dorp een goede toekomst te geven. De kinderen uit het dorp komen naar het DCC voor huiswerkbegeleiding, les in praktische vaardigheden, christelijk onderwijs én een warme maaltijd. Op zondag wordt er een dienst gehouden in het DCC waarin Victor voorgaat.

Kosten

Reis € 405 € 385 
Verblijf 150 145 
Activiteiten 150 200 
Relaties projecten 170 165 
Begeleiding teams 130 125 
Bijdrage reisleider 0 70 
Publiciteit 70 70 
Administratie 30 30 
Totaal € 1.105  € 1.190 
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 28 
Collectieve reisverzekering* € 27  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 70 75 

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.