20 apr 18 - 30 apr 18 | 14+
€ 170 betalen +
€ 945 crowdfunden
Groepsreis, nog 4 vrij
gereserveerd
20 jul 18 - 3 aug 18 | 14+
€ 1150
Groepsreis, nog 0 vrij
vol

Dit ga je doen

Je ontmoet ongeveer 30 kinderen tijdens een kinderkamp. Je regelt de sport- en spelactiviteiten en knutselt met ze. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. Daarnaast help je de lokale kerkleiding met het vertellen van bijbelverhalen. Vlakbij de kerk is er een voetbalveld waar je je helemaal kunt uitleven, samen met de kinderen.

Je helpt mee met de uitbouw en renovatie van het DCC. In de zomer van 2016 is er een begin gemaakt met de uitbouw van het nieuwe DCC. De fundering en de wanden van de uitbouw zijn gemaakt. Jij helpt mee met het maken van het dak en het plaatsen van ramen en deuren. Ook help je mee met de renovatie van de keuken en de tuin.

Hier verblijf je

Je verblijft vlakbij het project in het dorp. Ontbijt, lunch en diner wordt geregeld door de leden van de plaatselijke kerk. Helpen in de keuken is een leuke ervaring en wordt erg gewaardeerd. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.  Douchen kan onder een zonverwarmde douche en je behoefte doe je op een alternatief toilet, buitenshuis.  

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te helpen bij het kinderenkamp geef je de kinderen een onvergetelijke ervaring mee. Door mee te bouwen aan het Day Care Centre geef je nog meer kinderen de kans om zich te ontwikkelen waardoor ze meer kans hebben op een goede toekomst.

Angela Arabadgji

Dit is je partner

Angela Arabadgji, moeder van drie kinderen, vice directeur van de lokale school en leider van het Day Care Centre heeft een hart voor kinderen. Met liefde en zorg zet zij zich in voor kansarme kinderen uit de regio.

Dit is de droom

Het is de droom van Angela om in Troita een plek te hebben waar kansarme kinderen warmte en liefde ervaren en waar ze zich kunnen ontwikkelen; sociaal, geestelijk en emotioneel.

Dit is het project

Drie keer per week komen ongeveer 30 kinderen naar het DCC voor huiswerkbegeleiding, sporttraining en creatieve activiteiten. Dit allemaal in een liefdevolle omgeving waar ze veiligheid en geborgenheid ervaren. Hierdoor krijgen ze een goede kans op een mooie toekomst.

Kosten

Reis € 410 € 420
Verblijf 150 105
Activiteiten 200 200
Relaties projecten 165 165
Begeleiding teams 125 125
Bijdrage reisleider 0 0
Publiciteit 70 70
Administratie 30 30
Totaal €1.150  €1.115
     
Opties:    
Reisverzekering € 30  € 23
Collectieve reisverzekering* € 26 € 19
Annulering verzekering € 73 € 71
Collectieve annuleringsverzekering*  € 68 € 66
 * alleen af te sluiten voor groepen

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met LOT Polish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.