{reizen}

Dit ga je doen

Je organiseert verschillende activiteiten voor ouderen en bemoedigd hen door in huis verschillende klussen te doen die zij zelf niet meer kunnen. Ook help je mee in de organisatie van een kinderkamp voor meer dan 100 kinderen. Tijdens het kinderkamp doe je leuke spelletjes, ga je samen sporten en krijg je een paar lessen Taekwondo. Daarnaast ga je knutselen, doe je mee met een Bijbelverhaal en maak je veel lol samen. Jong en oud kijken uit naar jouw komst! Bereid je goed voor want je wordt met open armen ontvangen.

Samen met Andrei en lokale bouwvakkers bouw je mee aan het nieuwe ontmoetingscentrum voor jong en oud. Het terrein moet klaargemaakt worden voor de fundering, er moeten sleuven gegraven worden, betonijzer gevlochten en er moet heel veel beton gemaakt worden. Daarnaast is er een nieuwe brug nodig die het centrum van het dorp met elkaar verbindt. Bouw mee aan een veilige oversteek voor mensen uit het dorp. Zorg dat je goed uitgerust bent, neem goede schoenen en handschoenen mee, er wacht een flinke klus op jou!

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met je groep, in de school in het centrum van Tarancuta. Jongens en meiden slapen gescheiden in diverse lokalen. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Er een binnen- en buitentoilet, de douce is buiten en zonverwarmd. 

Zo maak je de wereld mooier

Jij bouwt mee aan hoop en vriendschap. Door jouw komst bemoedig je mensen die in armoede leven. Door mee te bouwen aan een ontmoetingscentrum geef je de lokale bevolking een veilige plaats waar tijd en oprechte aandacht voor hen is. Het kinderkamp haalt kinderen tijdens de lange zomervakantie uit de sleur van armoede en verveling. Jouw komst naar Tarancuta maakt verschil in het leven van mensen!

Andrei Procopenco

Dit is je partner

Andrei en Olesa Procopenco, ouders van drie kinderen, zijn in 2011 op wonderlijke wijze tot geloof gekomen. Als bendeleider was Andrei berucht in de regio. Hij was een rauwe vechter en velen waren bang voor hem. Door zijn moeder werd hij uitgenodigd voor een kerkdienst, een dienst die zijn leven veranderde. Als missionaris werkt Andrei in Tarancuta, waar hij meer dan 30 kinderen Taekwondo en Bijbelstudie geeft.

Dit is de droom

Andrei en Olesa geloven dat God mensen kan veranderen. Ze hebben zelf een radicale verandering meegemaakt en dromen van verandering in de regio. Hun droom is dat Tarancuta het centrum van de regio wordt waarin kinderen en jongeren tot geloof komen en hun geloof gaan delen in de omliggende dorpen. 

Dit is het project

Andrei gebruikt een disciplinaire methode om het christelijk geloof door te geven. Kinderen en jongeren komen voor Taekwondo en Bijbelstudie en ontwikkelen hun Taekwondo vaardigheden en kennis van de Bijbel in hetzelfde programma. Een effectieve methode met verandering tot gevolg. Kinderen krijgen een warme maaltijd, onderwijs en sociale vaardigheden. Inmiddels komen 30 kinderen drie keer per week naar dit programma en is er gestart met hetzelfde programma in drie omliggende dorpen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   395,00
Budget lokale kosten   180,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1210,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   76,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

Tijdens de werkvakanties zijn er verschillende activiteiten waar delen van de groep op ingezet worden. Je bent betrokken bij de bouw van een ontmoetingscentrum, de bouw van een brug en de verschillende activiteiten voor jong en oud. In het weekend is er ruimte voor vrije tijd en excursie naar een grote stad in de buurt. Een gedetailleerd programma wordt ongeveer 4 maanden voor vertrek met jullie groep gedeeld.

Excursie

Op je vrije dag is er ruimte voor een excursie naar een grote stad in de buurt. Bezoek een oude kerk, een zwembad en koop een aantal souvenirs. Probeer ook een lokaal restaurant en laat je verrassen door de lokale gerechten.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je geod voorbereid op reis. Wij vertellen je graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. En onder andere screenen wij de reisleiders en geven we een reisleiders- en deelnemerstraining. Kijk alvast eens op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl 
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum heb je niet nodig