{reizen}

Dit ga je doen

Ontdek en leer taekwondo, samen met de jongeren uit Taraclia. Vanuit het Day Care Centre wordt er taekwondo gegeven om kinderen en jongeren zelfbeheersing en respect te leren. Je leert verschillende technieken en helpt mee met het geven van lessen taekwondo. Daarnaast organiseer je verschillende andere sport- en spelactiviteiten voor jong en oud.

Met de lokale bouwvakkers bouw je aan het nieuwe Day Care Centre van Taraclia. Eerst graaf je de sleuven voor de fundering, maak je de bekisting en de betonbewapening. Vervolgens kan het beton gestort worden. Jij helpt mij met alle werkzaamheden! Zorg dat je goed uitgerust bent voor dat je op reis gaat, neem handschoenen mee en zorg dat je goede schoenen bij je hebt. Er wacht een flinke klus op jou!

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met 2-3 andere deelnemers uit jouw groep, bij gastgezinnen in Taraclia. Dit zijn hartelijke en gastvrije mensen uit de kerk. Ze vinden het bijzonder dat jij bij hen te gast wilt zijn. De jongens en meiden slapen gescheiden. Je krijgt een matras waarop je kunt slapen. De douche is zonverwarmd en het toilet is buitenshuis.

Zo maak je de wereld mooier

Taraclia is een stad met ruim 13.000 inwoners. Veel kinderen en jongeren groeien op in armoede en er zijn weinig voorzieningen voor hen. Door mee te bouwen aan het nieuwe Day Care Centre kunnen meer kinderen en jongeren bereikt worden en hebben ze de mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze meer kans op een betere toekomst. De jongeren uit Taraclia vinden het geweldig als jij met hen optrekt en samen verschillende sport- spelactiviteiten organiseert. Samen werken, samen leren en samen lachen: dáár wordt de wereld mooier van!

Eduard en Nadia Sisman

Dit is je partner

Eduard en Nadia Sisman zetten zich als echtpaar al jaren in voor de kinderen en jongeren in Taraclia. Eduard is opgeleid als verpleegkundige en vindt het belangrijk om jongeren uit te dagen om zich in te zetten voor de lokale gemeenschap. Nadia ondersteunt haar man in zijn werk en kookt wekelijks voor de kinderen in het Day Care Centre.

Dit is de droom

Eduard en Nadia hebben een stuk grond gekregen op een prachtige locatie in de stad, vlakbij twee scholen. Ze willen graag een nieuw Day Care Centre bouwen om meer kinderen en jongeren te bereiken. Deze strategische plek kan hierin een belangrijke rol spelen. Meer ruimte en meer mogelijkheden betekent ook meer kinderen en jongeren een plek kunnen bieden.

Dit is het project

Vanuit de kerk in Taraclia is er in 2015 gestart met de opbouw van een Day Care Centre. Dit is een plaats waar kinderen en jongeren komen voor huiswerkbegeleiding, (Bijbels) onderwijs, taalles, sport- en spelactiviteiten en een warme maaltijd. Deze ruimte is geschikt voor ongeveer 20 kinderen. Inmiddels komen er ruim 40 kinderen en jongeren naar dit Day Care Centre.

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echt kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   410,00
Budget lokale kosten   155,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   375,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1165,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   63,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Vijf dagen bouwen met het hele team
  • Vijf dagen sport- en spelactiviteiten met kinderen en jongeren
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Excursie naar Cahul of Chisinau

Je vliegt van Amsterdam naar Boekarest en daar vervolg je je reis per taxibus naar het project. 

Excursie

In het weekend kan je een dag naar Cahul of de hoofdstad Chisinau gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad in de buurt.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.