18 jul 20 - 1 aug 20 | 15+ | € 1280
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
gesloten
17 jul 21 - 31 jul 21 | 15+ | € 1295
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met het team van het daycare center, een geweldig kinderkamp. Hier komen meer dan 100 kinderen op af. Samen sporten, spelletjes doen, knutselen en vooral veel plezier maken dat is waar de kinderen naar uitkijken. Bereid je voor op het leiding geven aan sport- en spelactiviteiten en denk alvast na over knutselwerkjes voor de kinderen. De kinderen uit Straseni kijken uit naar jouw komst!
Je bouwt mee aan het nieuwe daycare center van Straseni. De ruwbouw staat, de volgende fase is het storten van vloeren, het afmaken van de muren en het inrichten van klaslokalen en het sanitair. Jij werkt hieraan mee. Werkzaamheden die je kunt verwachten zijn: cement maken, betonstorten, schilderen en diverse hand- en spandiensten. Je werkt hierin samen met lokale bouwvakkers. Zorg dat je goed uitgerust op reis gaat, neem goede werkschoenen en handschoenen mee. Samen bouw je aan een veilige plek voor kinderen.

Hier verblijf je

Je verblijft bij gastgezinnen in Straseni, samen met 2-4 medereizigers. De gastgezinnen zijn mensen uit de kerk waar Adrian voorganger is. Dit zijn gastvrije mensen die het bijzonder vinden dat jij in hun huis wilt verblijven. Je hebt een matras en kussen tot je beschikking. Het sanitair is mogelijk primitief. Eten wordt verzorgd door het lokale team. De maaltijden zijn zoveel mogelijk gezamenlijk.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te werken aan het nieuwe daycare center bouw je mee aan een veilige plek voor kwetsbare kinderen. Hier kunnen zij, in een omgeving van liefde en geborgenheid, kind zijn en hun talenten ontwikkelen.Kinderen in Moldaviƫ hebben 3 maanden zomervakantie. In deze periode is een kinderkamp een fantastisch feest voor hen. Ze worden hierdoor uit de sleur en moeite van armoede gehaald en kunnen even helemaal kind zijn.

Adrian Blajinski

Dit is je partner

Adrian is in 2014, samen met zijn vrouw Violetta en hun dochter Paula, naar Straseni gekomen om een kerk te stichten. Dit doen zij in samenwerking met de Baptistenunie. Adrian is een bevlogen voorganger met een groot hart voor kwetsbare kinderen.

Dit is de droom

Adrian bouwt stap voor stap aan een kerk en daycare center, een plaats waar iedereen welkom is. Het project bevindt zich vlakbij twee basisscholen. Adrian hoopt dat het project een plek wordt waar kinderen graag komen en waar het evangelie gehoord wordt.

Dit is het project

In samenwerking met Youth for Christ wordt er een daycare center opgebouwd voor kwetsbare kinderen. Kinderen komen 5 dagen per week naar het daycare center voor huiswerkbegeleiding, sport- en spelactiviteiten en ze worden geholpen bij het aanleren van (professionele) vaardigheden (life-skills). Ook krijgen ze les uit de Bijbel en een goede, warme maaltijd.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 230,00 250,00
Projectbudget 200,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 590,00 575,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 180,00 195,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 1280,00   1295,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00 30,00
Annuleringsverzekering 97,00 98,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • De eerste week bouwen
 • De tweede week kinderkamp
 • Meevieren van de kerkdienst
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Houd zaterdag 13 juni 2020 vrij voor de (verplichte) deelnemerstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

 • Niet op of nabij het project
 • Niet in de lokale community
 • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

 • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig