24 jul 21 - 7 aug 21 | 15+ | € 1290
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 20-35 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Ontdek en leer taekwondo, samen met de jongeren uit Stoianova. Vanuit het daycare center wordt er taekwondo gegeven om kinderen en jongeren zelfbeheersing en respect te leren. Je leert verschillende technieken en helpt mee met het geven van lessen taekwondo. Daarnaast organiseer je verschillende andere sport- en spelactiviteiten voor jong en oud.
Met de lokale bouwvakkers bouw je aan het nieuwe daycare center van Stoianovca. Eerst graaf je de sleuven voor de fundering, maak je de bekisting en de betonbewapening. Vervolgens kan het beton gestort worden. Jij helpt mee met alle werkzaamheden! Zorg dat je goed uitgerust bent voor dat je op reis gaat, neem handschoenen mee en zorg dat je goede schoenen bij je hebt. Er wacht een flinke klus op jou!

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met 2-3 andere deelnemers uit jouw groep, bij gastgezinnen in Stoianovca. Dit zijn hartelijke en gastvrije mensen uit het dorp. Ze vinden het bijzonder dat jij bij hen te gast wilt zijn. Het is ook mogelijk om op 1 locatie te verblijven met de hele groep. Deze locatie is in Stoianovca, dichtbij het project. De jongens en meiden slapen gescheiden. Je krijgt een matras waarop je kunt slapen. De douche is zonverwarmd en het toilet is buitenshuis.

Zo maak je de wereld mooier

Stoianovca is een dorp in het zuiden van Moldavië. Veel kinderen en jongeren groeien op in armoede en er zijn weinig voorzieningen voor hen. Door mee te bouwen aan het nieuwe daycare center kunnen meer kinderen en jongeren bereikt worden en hebben ze de mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze meer kans op een betere toekomst. De jongeren uit Stoianovca vinden het geweldig als jij met hen optrekt en samen verschillende sport- spelactiviteiten organiseert. Samen werken, samen leren en samen lachen: dáár wordt de wereld mooier van!

Eduard en Nadia Sisman

Dit is je partner

Eduard en Nadia Sisman zetten zich al jaren in voor de kinderen en jongeren in Stoianovca. Eduard is opgeleid als verpleegkundige en vindt het belangrijk om jongeren uit te dagen om zich in te zetten voor de lokale gemeenschap. Samen geven ze kinderen hoop door er voor hen te zijn. Ze delen verhalen uit de Bijbel, helpen hen met huiswerkbegeleiding en geven hen te eten.

Dit is de droom

Eduard en Nadia zouden graag een daycare center openen in Stoianovca. Dit daycare center kan gebruikt worden voor de kinderen uit Stoianvca. Hier kunnen ze dan wekelijks naar toe komen voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding, Taek-wondo en Bijbels onderwijs. Ook zou het gebouw gebruikt kunnen worden als ontmoetingsruimte en kerk voor de inwoners van Stoianovca. 

Dit is het project

Sinds 2011 komen Eduard en Nadia in Stoianovca. Ze organiseren diverse activiteiten voor kinderen en jongeren en bezoeken ouderen en bieden hen hulp. In de afgelopen jaren is er een kleine huisgemeente ontstaan waar wekelijks 10-15 mensen samenkomen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 570,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 195,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1290,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 95,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Vijf dagen bouwen met het hele team
  • Vijf dagen sport- en spelactiviteiten met kinderen en jongeren
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Excursie naar Cahul of Chisinau

Excursie

In het weekend kan je een dag naar Cahul of de hoofdstad Chisinau gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad in de buurt.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.