15 jul 17 - 29 jul 17 | 15+
€ 1105 pp
Groepsreis, nog 3 vrij
gesloten
24 jul 18 - 7 aug 18 | 15+
€ 1135 pp
(* richtprijs t/m 23 okt 17)
Groepsreis
gereserveerd

Dit ga je doen

Samen met de leden van de kerk organiseer je een schitterend zomerkamp voor de armste kinderen uit de stad Soroca. Hier kijken de kinderen al maanden naar uit! Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt met ze en helpt mee met vertellen van Bijbelverhalen. Bereid je goed voor en zet je schrap, de kinderen hebben energie voor tien!

Je helpt pastor Oleg mee met het bouwen van een nieuwe keuken. Denk hierbij aan het afmaken van de buitenmuren en het monteren van een nieuw dak. Als dat klaar is begin je aan de binnenkant. Je helpt mee met het plaatsen van de nieuwe keuken en werkt mee aan de afwerking. Als dit klaar is kunnen er meer dan honderd kinderen drie keer per week een warme maaltijd krijgen.

Ook help je mee met de bouw van het nieuwe Day Care Centre. Je bouwt mee aan de fundering en muren tot aan de eerste verdieping. 

Ook in 2018 willen we verder bouwen aan het nieuwe Day Care Centre. Ga jij met ons mee?

Hier verblijf je

Soroca is één van de grootste steden in het noorden van Moldavië en heeft ongeveer 37.000 inwoners. Er is een groot contrast tussen rijk en arm en in vele straten zwerven kinderen doelloos rond. Aan de rand van Soroca staat het oudste kasteel van Moldavië, 'Fortress Soroca'. Een prachtig monument aan de oever van de Dnjestr.

Je verblijft bij gastgezinnen uit de Pentecostal church van pastor Oleg. Het is een verrassing welke voorzieningen je aantreft bij je verblijf. Je kan er vanuit gaan dat je slaapt op een matras en gebruik kunt maken van sanitaire voorzieningen, in of rondom huis.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te bouwen krijgen meer dan honderd kinderen uit de stad de kans om zich te ontwikkelen en de kans om drie keer per week een warme maaltijd te eten! Door mee te helpen met het zomerkamp geef je meer dan honderd kinderen een geweldige ervaring!

Oleg en Ludmila Crivoi

Dit is je partner

Oleg heeft zijn baan als accountant opgezegd en is, samen met zijn gezin, uit Amerika teruggekomen om zich in te zetten voor de armste kinderen uit Soroca.

Dit is de droom

Het is de droom van Oleg en Ludmila dat de kinderen uit Soroca een plaats krijgen waar ze in een sfeer van liefde en warmte zich kunnen ontwikkelen.

Dit is het project

Oleg en Ludmila zijn in 2013 begonnen met ‘Good News’. Dit is een plaats waar kinderen kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, sport- en spelactiviteiten en het aanleren van (professionele) vaardigheden (life-skills). Momenteel is er ruimte voor 35 kinderen die drie keer per week ook een warme maaltijd krijgen. De nieuwe keuken en het Day Care Centre klaar is kunnen er meer dan honderd kinderen komen naar ‘Good News’!

Kosten

Reis € 405 € 385 
Verblijf 150 145 
Activiteiten 150 200 
Relaties projecten 170 165 
Begeleiding teams 130 125 
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 70 70 
Administratie 30 30 
Totaal € 1.105  € 1.120 
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 28 
Collectieve reisverzekering* € 27 24 
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 70 71 

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om het bos in te gaan of ga je een dag naar de hoofdstad Chisinau. Bezoek ook het oudste kasteel van Moldavië, 'Fortress Soroca', of ga een middag zwemmen.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.