{reizen}

Dit ga je doen

Samen met de leden van de kerk organiseer je een schitterend zomerkamp voor de armste kinderen uit de stad Soroca. Hier kijken de kinderen al maanden naar uit! Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt met ze en helpt mee met vertellen van Bijbelverhalen. Bereid je goed voor en zet je schrap, de kinderen hebben energie voor tien!

Je helpt pastor Oleg mee met de tweede fase van de bouw van een nieuwe Day Care Centre in Soroca. In de zomer van 2017 is de fundering gelegd en is men begonnen met de muren. Samen met de lokale bouwvakkers bouw je verder aan het Day Care Centre. Metselen, cement maken en verschillende hand- en spandiensten kun je verwachten. Neem goede schoenen en handschoenen mee en zorg dat je goed uitgerust aan je reis begint. Jouw hulp kunnen ze goed gebruiken!

Hier verblijf je

Soroca is één van de grootste steden in het noorden van Moldavië en heeft ongeveer 37.000 inwoners. Er is een groot contrast tussen rijk en arm en in vele straten zwerven kinderen doelloos rond. Aan de rand van Soroca staat het oudste kasteel van Moldavië, 'Fortress Soroca'. Een prachtig monument aan de oever van de Dnjestr.

Je verblijft bij gastgezinnen uit de Pentecostal church van pastor Oleg. Het is een verrassing welke voorzieningen je aantreft bij je verblijf. Je kan er vanuit gaan dat je slaapt op een matras en gebruik kunt maken van sanitaire voorzieningen, in of rondom huis.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te bouwen krijgen meer dan honderd kinderen uit de stad de kans om zich te ontwikkelen! Door mee te helpen met het zomerkamp geef je meer dan honderd kinderen een geweldige ervaring!

Oleg en Ludmila Crivoi

Dit is je partner

Oleg heeft zijn baan als accountant opgezegd en is, samen met zijn gezin, uit Amerika teruggekomen om zich in te zetten voor de armste kinderen uit Soroca.

Dit is de droom

Het is de droom van Oleg en Ludmila dat de kinderen uit Soroca een plaats krijgen waar ze in een sfeer van liefde en warmte zich kunnen ontwikkelen.

Dit is het project

Oleg en Ludmila zijn in 2013 begonnen met ‘Good News’. Dit is een plaats waar kinderen kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, sport- en spelactiviteiten en het aanleren van (professionele) vaardigheden (life-skills). Momenteel is er ruimte voor 35 kinderen die drie keer per week ook een warme maaltijd krijgen. Als het nieuwe Day Care Centre klaar is kunnen er meer dan 100 kinderen komen naar ‘Good News’!

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling
Projectbudget
 
Reis
Reis en verblijf 0,00
Excursies
Reisorganisatie
BTW (over reisorganisatie)
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
 
Spaarplan    
3 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met LOT Polish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om het bos in te gaan of ga je een dag naar de hoofdstad Chisinau. Bezoek ook het oudste kasteel van Moldavië, 'Fortress Soroca', of ga een middag zwemmen.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.