{reizen}

Dit ga je doen

Je helpt mee met de organisatie van een geweldig kinderkamp. Ruim 50 kinderen hopen naar dit kinderkamp te komen. Jij helpt mee in de organisatie van sport- en spelactiviteiten. Je bereidt knutselwerkjes voor zodat de kinderen heerlijk kunnen knutselen.
Je bezoekt de armste families en kwetsbare ouderen, luistert naar hun verhaal en bemoedigd hen door een voedselpakket te geven.

Je bouwt mee aan toiletten en douches. Een grote ruimte moet in vier delen gedeeld worden door muren die geplaatst moeten worden. Als de muren staan kan het afgewerkt worden. Stucen, tegelen, schilderen inrichten, dit is een klus met een dankbaar resultaat. Jij bouwt hieraan mee!
Aan de buitenkant van het gebouw wordt er een nieuwe trap geplaatst. Hiervoor moet een flinke fundering gemaakt worden. Eerst moet er een gat gegraven worden, daarna moet er betonijzer in en veel beton. Als de fundering klaar is wordt de trap geplaatst en moet er onder de trap een magazijn gemaakt worden. Zorg dat je goed uitgerust op reis gaat. Een flinke klus wacht op jou!

Hier verblijf je

Je verblijft in het daycare centre in Sculeni, samen met je groep. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden.

Zo maak je de wereld mooier

Radu zet zich, samen met zijn gezin en tal van vrijwilligers, al jarenlang in voor de meest kwetsbare kinderen uit Sculeni. Veel van deze kinderen groeien op in armoede. Ze hebben te maken met geweld, verslaving en missen liefde en geborgenheid. Het daycare centre is voor deze kinderen een veilige en liefdevolle plaats waar ze een warme maaltijd en huiswerkbegeleiding krijgen. Ze kunnen hier lekker spelen en even onbezorgd kind zijn. Door douches en toiletten te bouwen komt er meer aandacht voor persoonlijke hygiëne en kunnen kinderen douchen en wassen.

Radu Munteanu

Dit is je partner

Radu en zijn vrouw Liuba hebben vier kinderen. Radu is kapper, voorganger en leider van het daycare centre in Sculeni. Hij zet zich met hart en ziel in voor de kwetsbare kinderen uit Sculeni

Dit is de droom

Veel van de kinderen die naar het daycare centre komen leven in armoede. Er zijn weinig sanitaire voorzieningen waar kinderen zichzelf goed kunnen verzorgen, ook is hier weinig aandacht. Radu en zijn team zouden het geweldig vinden als er goede sanitaire voorzieningen komen in het daycare centre waardoor kinderen zichzelf kunnen wassen en douchen. 

Dit is het project

In 2006 is Radu begonnen als voorganger van een kerk in Sculeni. Daarnaast begon hij een daycare centre voor kinderen die opgroeien in armoede. Wekelijks komen er 30 kinderen naar het daycare centre voor huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd. Ook kunnen ze gebruik maken van de speeltuin.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echt kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   20,00
Budget lokale kosten   180,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   375,00
BTW   0,00
Totaal (€)   800,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   52,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.