Dit ga je doen

Je ontmoet de kinderen uit Purcari en je organiseert twee dagen per week een kinderkamp voor hen. Je regelt de sport- en spelactiviteiten en knutselt met ze. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. Daarnaast help je de lokale kerkleiding met het vertellen van bijbelverhalen en met het worshipprogramma tijdens het kinderkamp.

Ook ga je praktisch aan de slag. Het pand van het Day Care Centre (DCC) is uitgebreid, de nieuwe muren en het dak zijn geplaatst. Jij gaat mee helpen met de afwerking van dit gebouw. Je gaat dus veel cement maken, pleisteren en afwerken.

Hier verblijf je

Midden tussen de wijnvelden in het zuidoosten van Moldavië ligt Purcari, een dorp met ongeveer 3500 inwoners. ’s Avonds slaap je bij gastgezinnen in het dorp. Overdag ben je veel in het Day Care Centre (DCC), bijvoorbeeld om te eten. Er wordt voor je gekookt, maar hulp hierbij is natuurlijk welkom. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een Afrikaans toilet (gat in de grond). In Moldavië gebruiken ze dezelfde stekker als in Nederland, met 220V op het stroomnet. Voor bereik op je mobiel en internet moet je even op zoek gaan in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

Je werkt samen met een enthousiaste pastor die het liefst zo veel mogelijk kinderen verder wil helpen. Jij maakt het mogelijk dat zij allemaal een opvangplek krijgen door het DCC uit te breiden. Bovendien geef je ze de zomer van hun leven door een superleuk kinderkamp voor ze te organiseren.

Pastor Ivan

Dit is je partner

Pastor Ivan is een gezellige man die naast drie kinderen en vier weeskinderen ook nog eens dertig schapen heeft. Hij heeft een stuk land waar hij een ontmoetingsplaats van wil maken voor kinderen, jeugd en ouderen.

Dit is de droom

De mooie missie van pastor Ivan is om door middel van de opvang met compleet speelveld 150 kinderen te bereiken. Hij wil hen vooral leren om dingen met elkaar te delen.

Dit is het project

In een klein huisje op een groot stuk land houdt de pastor zijn kerkdiensten en vangt hij de kinderen op die naar het DCC in Purcari komen. Hij kookt in zijn eigen huis voor deze kinderen omdat ze vaak thuis geen warme maaltijd krijgen. De kinderen krijgen ook huiswerkbegeleiding.

Kosten

Reis € 385 € 385
Verblijf 150 140
Activiteiten 150 150
Relaties projecten 170 175
Begeleiding teams 130 135
Publiciteit 70 75
Administratie 30 35
Totaal € 1.085    € 1.095
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 € 30
Annuleringsverzekering € 60 € 60

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Ongeveer 2 dagen per week kinderkamp
  • Ongeveer 4 dagen per week bouwen
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.