Dit ga je doen

Samen met Boris en Maria organiseer je een geweldig zomerkamp voor de kinderen uit het dorp. Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt samen met de kinderen en je helpt mee met de Bijbelse vertelling. De kinderen weten wat het is om actief bezig te zijn. Bereid je goed voor en daag ze uit!

Toen pastor Boris een aantal jaar geleden begon aan zijn werk in Pascani zaten er zes ouderen in zijn kerk. Na een geniale ingeving plaatste hij een gigantische trampoline midden in de kerk. Inmiddels is de kerk zo gegroeid en zijn er zoveel kinderen dat er een nieuwe plek nodig is waar de kinderen zich kunnen ontwikkelen én waar de trampoline kan staan. Je helpt mee met de nieuwbouw van het Day Care Centre!

Hier verblijf je

Pascani is een klein dorpje in het zuiden van Moldavië. Het ligt verscholen tussen de vele wijngaarden. De omgeving is prachtig, uitgestrekt en glooiend! Je verblijft bij gastgezinnen uit de kerk van Boris en Maria. De mensen zijn hartelijk en erg gastvrij. Je slaapt op een matras, je kunt gebruik maken van een zonverwarmde douche en het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Boris en Maria hebben passie voor kinderen en willen niets liever dan hen een plek van liefde en warmte geven! Doordat de kerk groeit is er te weinig plaats voor de kinderen. Met jouw hulp krijgen de kinderen uit Pascani een nieuwe gebouw om te spelen én zich te ontwikkelen.

Boris Arabadji

Dit is je partner

Boris, vader van drie kinderen en drie adoptiekinderen is een getalenteerde muzikant. Samen met zijn vrouw zet hij zich met hart en ziel in voor de kinderen uit Pascani.

Dit is de droom

'Het is mijn droom dat de kinderen uit Pascani zich ontwikkelen tot krachtige leiders van een nieuwe generatie. Ook droom ik ervan dat jongeren en ouderen meer met elkaar optrekken en van elkaar leren.'

Dit is het project

Boris en Maria zijn getroffen door de nood onder kinderen. Na drie kinderen te hebben geadopteerd wilden zij meer betekenen voor de jongste generatie. Door de enorme groei in de kerk is het werk onder kinderen zo toegenomen dat er meer ruimte nodig is.

Kosten

Reis € 405 € 385 
Verblijf 150 120 
Activiteiten 150 200 
Relaties projecten 170 165 
Begeleiding teams 130 125 
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 70 70 
Administratie 30 30 
Totaal € 1.105  € 1.095 
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 25 
Collectieve reisverzekering* € 27 21 
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 70 70 

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.