21 jul 18 - 4 aug 18 | 15+
€ 170 betalen +
€ 980 crowdfunden
Groepsreis
gereserveerd

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met de kinderwerkers van het Day Care Centre, een kinderkamp voor de kinderen uit het dorp. Er worden meer dan 50 kinderen verwacht! Tijdens het kinderkamp doe je verschillende sport- en spelactiviteiten, organiseer je verschillende creatieve werkvormen waar de kinderen mee aan de slag kunnen en vertel je een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen uit Miciurin kijken al maanden uit naar je komst!

Samen met de lokale bouwvakkers bouw je mee aan de aanbouw van het Day Care Centre. Een aanbouw van 6x12 meter waarin verschillende klaslokalen gemaakt worden. Je begint met de fundering. Als deze klaar is kunnen de muren worden opgebouwd. Jij helpt mee met o.a. cement maken, betonstorten, metselen, spullen aangeven etc. Zorg ervoor dat je goede schoenen en handschoenen bij je hebt. Jouw hulp wordt erg gewaardeerd!

Hier verblijf je

In groepjes van 2-4 personen verblijf je bij gastgezinnen in het dorp. Deze gastgezinnen zijn leden van de kerk in Miciurin. Ze zijn erg gastvrij en vinden het fijn dat je bij hun in huis wilt zijn. Je slaapt op een bank of matras. De douche en toilet zijn primitief en bevinden zich buitenshuis. De douche is zonverwarmd en de toilet is een gat in de grond, achter in de tuin.

Zo maak je de wereld mooier

Jouw komst en hulp is een enorme bemoediging voor Roma en Svetlana én het team van kinderwerkers in Miciurin. Zij zetten zich al jaren in de voor de kinderen uit het dorp. Door mee te bouwen aan extra lokalen in het Day Care Centre krijgen meer kinderen de kans om naar het Day Care Centre te komen.

Roma Donos

Dit is je partner

Roma en Svetlana zetten zich met hart in ziel in voor de kinderen uit Miciurin. Als engineer werkte Roma jarenlang in een suikerfabriek. In 2014 heeft hij zijn baan opgezegd en heeft zich toegewijd om als pastor en jongerenwerker aan het werk te gaan.

Dit is de droom

‘Als je resultaat wilt zien in je werk dan moet er helemaal voor gaan’, aldus Roma. Hij heeft een enorme drive om Gods liefde te laten zien. Zijn droom is dat kerken zullen groeien en dat kinderen Gods liefde en geborgenheid ervaren.

Dit is het project

Vanuit de evangelische kerk in Miciurin is er een Day Care Centre gestart. Dit is een naschoolse dagopvang waar kinderen van de basisschool drie keer per week naar toe kunnen gaan. Zij krijgen hier een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en Bijbels onderwijs. Er is veel aandacht voor sociale vaardigheden en ‘life skills’ zodat kinderen meer kans hebben op een beter toekomst.

Kosten

Reis € 410
Verblijf 150
Activiteiten 200
Relaties projecten 165
Begeleiding teams 125
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 70
Administratie 30
Totaal € 1.150
   
Opties:  
Reisverzekering € 30
Collectieve reisverzekering* € 26
Annulering verzekering € 73
Collectieve annuleringsverzekering*  € 68
 * alleen af te sluiten voor groepen

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs. 
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.