17 jul 21 - 31 jul 21 | 15+ | € 1295
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met de kinderwerkers van het Day Care Centre, een kinderkamp voor de kinderen uit het dorp. Er worden ongeveer 30 kinderen verwacht Tijdens het kinderkamp doe je verschillende sport- en spelactiviteiten, organiseer je verschillende creatieve werkvormen waar de kinderen mee aan de slag kunnen en vertel je een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen uit Miciurin kijken al maanden uit naar je komst!
Samen met de lokale bouwvakkers bouw je mee aan een nieuw dak voor het Day Care Centre. Er is in 2018 begonnen met de bouw van een aanbouw van 8x12 meter, naast het huidige Day Care Centre. Hierin komen verschillende klaslokalen. In de zomer van 2019 zijn de muren tot aan dakhoogte gemaakt. De volgende klus is een nieuw dak voor het hele Day Care Centre. Voor jouw komst naar Miciurin wordt het oude dak verwijderd door lokale bouwvakkers. Jij helpt mee met de bouw van een nieuw dak. Zorg dat je uitgerust op reis gaat, neem goede schoenen en handschoenen mee! Er wacht een flinke uitdaging op jou! In 2021 bouwen we verder aan het Day Care Centre in Miciurin.

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met je groep, in Miciurin vlakbij het project. De jongens en meiden slapen gescheiden. Er ligt een matras voor je klaar. De douche en toilet zijn primitief en bevinden zich buiten. De douche is zonverwarmd en het toilet is een gat in de grond, achter in de tuin.

Zo maak je de wereld mooier

Jouw komst en hulp is een enorme bemoediging voor Roma en Svetlana én het team van kinderwerkers in Miciurin. Zij zetten zich al jaren in de voor de kinderen uit het dorp. Door mee te bouwen aan een nieuw dak blijft het Day Care Centre in de wintermaanden, vanbinnen droog. De extra lokalen in het Day Care Centre geven meer kinderen de kans om naar het Day Care Centre te komen.

Roma Donos

Dit is je partner

Roma en Svetlana zetten zich met hart in ziel in voor de kinderen uit Miciurin. Als engineer werkte Roma jarenlang in een suikerfabriek. In 2014 heeft hij zijn baan opgezegd en heeft zich toegewijd om als pastor en jongerenwerker aan het werk te gaan.

Dit is de droom

‘Als je resultaat wilt zien in je werk dan moet er helemaal voor gaan’, aldus Roma. Hij heeft een enorme drive om Gods liefde te laten zien. Zijn droom is dat kerken zullen groeien en dat kinderen Gods liefde en geborgenheid ervaren.

Dit is het project

Vanuit de evangelische kerk in Miciurin is er een Day Care Centre gestart. Dit is een naschoolse dagopvang waar kinderen van de basisschool drie keer per week naar toe kunnen gaan. Zij krijgen hier een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en Bijbels onderwijs. Er is veel aandacht voor sociale vaardigheden en ‘life skills’ zodat kinderen meer kans hebben op een beter toekomst.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 575,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 195,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1295,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 95,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Mee bouwen aan het nieuwe dak
  • Het organiseren van een kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Er is nog geen keuze voor een vliegmaatschappij gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.