17 jul 20 - 31 jul 20 | 15+
€ 184* + crowdfunden € 1041**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-18 reizigers
gereserveerd

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met de kinderwerkers van het Day Care Centre, een kinderkamp voor de kinderen uit het dorp. Er worden ongeveer 30 kinderen verwacht Tijdens het kinderkamp doe je verschillende sport- en spelactiviteiten, organiseer je verschillende creatieve werkvormen waar de kinderen mee aan de slag kunnen en vertel je een Bijbels verhaal. Bereid je goed voor want de kinderen uit Miciurin kijken al maanden uit naar je komst!

Samen met de lokale bouwvakkers bouw je mee aan de aanbouw van het Day Care Centre. Een aanbouw van 8x12 meter waarin verschillende klaslokalen gemaakt worden. In de zomer van 2018 is het fundament van deze aanbouw gelegd. Jouw groep gaat verder met de volgende fase: muren metselen en het maken van een betonnen rand voor het nieuwe dak. Jij helpt mee met o.a. cement maken, betonstorten, metselen, spullen aangeven etc. Zorg ervoor dat je goede schoenen en handschoenen bij je hebt. Jouw hulp wordt erg gewaardeerd!
In 2020 gaan we verder met dit project. Samen met de lokale bouwvakkers bouw je dan mee aan een nieuw dak en kunnen de ramen, deuren en een betonnen vloer in de aanbouw gemaakt worden. Als dit werk gedaan is kan ook de aanbouw gebruikt worden voor de activiteiten met de kinderen.

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met je groep, in het Day Care Centre in Miciurin of in een gastgezin tegenover het DCC. De jongens en meiden slapen gescheiden. Er ligt een matras voor je klaar. De douche en toilet zijn primitief en bevinden zich buiten. De douche is zonverwarmd en het toilet is een gat in de grond, achter in de tuin.

Zo maak je de wereld mooier

Jouw komst en hulp is een enorme bemoediging voor Roma en Svetlana én het team van kinderwerkers in Miciurin. Zij zetten zich al jaren in de voor de kinderen uit het dorp. Door mee te bouwen aan extra lokalen in het Day Care Centre krijgen meer kinderen de kans om naar het Day Care Centre te komen.

Roma Donos

Dit is je partner

Roma en Svetlana zetten zich met hart in ziel in voor de kinderen uit Miciurin. Als engineer werkte Roma jarenlang in een suikerfabriek. In 2014 heeft hij zijn baan opgezegd en heeft zich toegewijd om als pastor en jongerenwerker aan het werk te gaan.

Dit is de droom

‘Als je resultaat wilt zien in je werk dan moet er helemaal voor gaan’, aldus Roma. Hij heeft een enorme drive om Gods liefde te laten zien. Zijn droom is dat kerken zullen groeien en dat kinderen Gods liefde en geborgenheid ervaren.

Dit is het project

Vanuit de evangelische kerk in Miciurin is er een Day Care Centre gestart. Dit is een naschoolse dagopvang waar kinderen van de basisschool drie keer per week naar toe kunnen gaan. Zij krijgen hier een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en Bijbels onderwijs. Er is veel aandacht voor sociale vaardigheden en ‘life skills’ zodat kinderen meer kans hebben op een beter toekomst.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   400,00
Budget lokale kosten   190,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1225,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   77,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines (OS).

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

 

 

 

 

 

 

 

Een visum heb je niet nodig.