{reizen}

Dit ga je doen

Je organiseert een kinderkamp voor ongeveer 50 kinderen uit het dorp. Je werkt samen met de lokale kinderwerkers om dit kinderkamp tot een groot succes te maken. Bereid je goed voor en neem sport- en spelmaterialen mee. De kinderen kijken al maanden uit naar je komst. Daarnaast ga je op bezoek bij een aantal ouderen in het dorp. Zij kunnen zichzelf niet onderhouden en zijn afhankelijk van de zorg van anderen. Door bij hen op bezoek te gaan en aandacht te geven bemoedig je hen enorm.

Samen met de lokale bouwvakkers maak je het Day Care Centre af. Je helpt mee om de keuken, klaslokalen en wc af te maken. Cement maken, betonstorten, schilderen, materialen aangeven en bouwen zijn taken die je kunt verwachten. Neem goede schoenen en handschoenen mee en bereid je voor op een flinke, uitdagende klus.

Hier verblijf je

Je verblijft, met minimaal 2 personen uit je team, bij een gastgezin in het dorp. Deze mensen zijn leden van de kerk van pastor Oleg. Je slaapt op een matras of bank en je kunt verwachten dat de douche en wc buiten is. De douche is zonverwarmd en de wc is een gat in de grond.

Zo maak je de wereld mooier

Door jou komst kunnen de kinderen uit Hirtop naar een geweldig kinderkamp. Ze kijken hier al maanden naar uit! Door samen te spelen, leuke activiteiten te doen vergeten ze even de moeilijke situatie waarin ze opgroeien en kunnen ze weer even onbezorgd kind zijn.
Door mee te bouwen aan het Day Care Centre krijgt pastor Oleg de kans om het hele gebouw te gebruiken en kunnen er meer kinderen naar het Day Care Centre komen.

Oleg Taralunga

Dit is je partner

Oleg Taralunga is de pastor en leider van het Day Care Centre van Hirtop. Oleg zet zich samen met zijn vrouw, een muziekleraar en een aantal jongerenwerkers in voor de armste kinderen en kwetsbare ouderen uit Hirtop.

Dit is de droom

Door te investeren in de armste kinderen krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen zodat ze meer kans hebben op een goede toekomst. Door te zorgen voor kwetsbare ouderen hoopt Oleg dat de liefde van God nog meer zichtbaar wordt in Hirtop.

Dit is het project

Dertien jaar geleden verhuisde Oleg met zijn gezin naar Hirtop om zich in te zetten voor de armste en kwetsbare kinderen in Hirtop. Wekelijks komen er meer dan 20 kinderen naar het Day Care Centre. In een omgeving waar liefde en geborgenheid is krijgen zij een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en persoonlijke aandacht.

Meer informatie

Kosten

Reis € 410
Verblijf 150
Activiteiten 200
Relaties projecten 165
Begeleiding teams 125
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 70
Administratie 30
Totaal € 1.150
   
Opties:  
Reisverzekering € 30
Collectieve reisverzekering* € 26
Annulering verzekering € 73
Collectieve annuleringsverzekering*  € 68
 * alleen af te sluiten voor groepen

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs. 
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Soroca te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.