Dit ga je doen

Je ontmoet de kinderen uit Giurgiulesti en je organiseert de tweede week een kinderkamp voor hen. Je regelt de sport- en spelactiviteiten en knutselt met ze. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. Daarnaast help je de lokale kerkleiding met de bijbelverhalen en een worshipprogramma tijdens het kinderkamp.

Ook ga je praktisch aan de slag. In een kleine ruimte van een voormalige houtopslag heeft pastor Tudor een begin gemaakt met een Day Care Centre voor de kinderen uit het dorp. Hier krijgen ze huiswerkbegeleiding en doen ze leuke dingen zoals spelletjes spelen en knutselen. Jij helpt deze ruimte renoveren en uitbouwen, zodat het een fijne plek wordt waar de kinderen zich thuis voelen.

Nog geen reisplannen voor 2017? Kom naar Giurgiulesti en help mee aan de uitbreiding van het Day Care Centre! Zo kunnen nog meer kinderen het centrum bezoeken.

Hier verblijf je

Je gaat naar Giurgiulesti, het zuidelijkste dorpje van Moldavië. Het ligt tussen de heuvels op een uurtje rijden van de grensstad Cahul en dichtbij het drielandenpunt met Roemenië en Oekraïne. ’s Avonds slaap je bij gastgezinnen in het dorp. Er wordt voor je gekookt en je eet in het Day Care Centre. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een Afrikaans toilet (gat in de grond). In Moldavië gebruiken ze dezelfde stekker als in Nederland, met 220V op het stroomnet. Voor bereik op je mobiel en internet moet je even op zoek gaan in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

De kinderen uit het dorp worden nu opgevangen in een klein opgeknapt gebouwtje wat eerst een houtopslag was. Jij kunt het verschil maken door deze ruimte te verbouwen tot een mooi Day Care Centre. Bovendien geef je de kinderen de zomer van hun leven door een kinderkamp voor ze te organiseren.

Pastor Tudor

Dit is je partner

In Giurgiulesti zorgt pastor Tudor samen met zijn gezin voor de opvang van de 20 armste kinderen in zijn dorp op. Zijn dochters Christina en Hester stoppen veel tijd in het begeleiden van deze kinderen.

Dit is de droom

Pastor Tudor en zijn gezin wilden al jaren een dagopvang beginnen voor de kinderen uit het dorp maar hij had de middelen niet. Hij hoopt op veel helpende handen zodat hij een mooi Day Care Centre kan bouwen.

Dit is het project

Pastor Tudor heeft met het weinige wat hij had een start gemaakt met een DCC. Sinds maart 2015 steunt YFC Moldavië zijn project met subsidie en opvangprogramma’s voor de kinderen. Zij krijgen huiswerkbegeleiding, zijn actief met sport en spel en krijgen er een warme maaltijd.

Kosten

Reis € 385 € 385
Verblijf 150 140
Activiteiten 150 150
Relaties projecten 170 175
Begeleiding teams 130 135
Publiciteit 70 75
Administratie 30 35
Totaal € 1.085    € 1.095
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 € 30
Annuleringsverzekering € 60 € 60

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.