{reizen}

Dit ga je doen

Je organiseert samen met je groep en de leiders van het Day Care Centre (DCC) een fantastisch kinderkamp voor ongeveer 100 kinderen. Samen sporten, spelletjes doen, knutselen en vooral veel plezier maken dat is waar de kinderen naar uitkijken. Bereid je voor op het leiding geven aan sport- en spelactiviteiten en denk alvast na over knutselwerkjes voor de kinderen. De kinderen uit Cazaclia kijken uit naar jouw komst!

Je bouwt mee aan een nieuw Day Care Centre in het centrum van Cazaclia. Een stuk grond van ca. 35x80 meter moet schoongemaakt en voorbereid worden voor de bouw van de fundering. Je helpt mee met het opruimen, het graven van de fundering, het vlechten van betonijzer en het maken van beton. Er wacht een flinke uitdaging in Cazaclia. Zorg dat je goed uitgerust op reis gaat, neem goede werkschoenen en handschoenen mee. Samen bouw je aan een huis van vrede.

Hier verblijf je

Je verblijft, samen met je groep, in een school in Cazaclia. De school ligt vlakbij het project. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Jongens en meiden slapen in verschillende lokalen. Het sanitair is primitief. Het toilet bevindt zich achter de school. De douche is ook buiten en is zonverwarmd.

Zo maak je de wereld mooier

Veel kinderen en jongeren uit Cazaclia groeien op in een onveilige en armoedige thuissituatie. Door jouw komst en bijdrage geef je kinderen een glimlach en hoop. Een glimlach tijdens het kinderkamp waarin je veel plezier maakt met elkaar. Hoop omdat er gebouwd wordt aan een huis van vrede waar jong en oud welkom zijn, gezien en gehoord worden. Jouw bijdrage maakt verschil. 

Ivan en Snejana Diulgher

Dit is je partner

Ivan en Snejana zijn getrouwd en hebben 4 kinderen. Sinds 2012 zetten zij zich in Cazaclia in voor de meest kwetsbare kinderen. Samen met een aantal vrijwilligers geven ze leiding aan een Day Care Centre. Als lerares vindt Snejana het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen en kansen krijgen op een betere toekomst. Ivan is praktisch ingesteld en trekt graag met de kinderen op om spelenderwijs liefde en vrede aan te leren en door te geven. 

Dit is de droom

Door de armoede en weinig werkgelegenheid leven veel mensen in bittere armoede. Veel kinderen groeien op in een geweldadige omgeving. Ivan en Snejana dromen van een 'huis van vrede' waar kinderen in een sfeer van liefde en geborgenheid kunnen spelen, leren en ontwikkelen. 

Dit is het project

In een school in Cazaclia kunnen Ivan en Snejana twee kleine lokaaltjes gebruiken om verschillende activiteiten met kinderen te doen. De kinderen krijgen een lunch, huiswerkbegeleiding, Engels en Bijbels onderwijs. Ook leren ze sociale vaardigheden en worden er regelmatig trainingen gegeven aan ouders. Dit alles om kinderen de kans te geven om uit de spiraal van geweld en armoede komen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   395,00
Budget lokale kosten   180,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1210,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   76,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

Tijdens de werkwerken zijn er verschillende activiteiten waar delen van de groep op ingezet worden. Je bent betrokken bij de bouw van het ontmoetingscentrum, de bouw van de brug en de verschillende activiteiten voor jong en oud. In het weekend is er ruimte voor vrije tijd en excursie naar een grote stad in de buurt. Een gedetailleerd programma wordt ongeveer 4 maanden voor vertrek met jullie groep gedeeld. 

Excursie

Op je vrije dag is er ruimte voor een excursie naar een grote stad in de buurt. Bezoek een oude kerk, een zwembad en koop een aantal souvenirs. Probeer ook een lokaal restaurant en laat je verrassen door de lokale gerechten. 

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Wij vertellen je graag meer over de verschillende stappen bij het uitkiezen en boeken van je reis. Zo worden de reisleiders gescreend en geven we een deelnemers- en reisleiderstraining. Kijk ook alvast een op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzin van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl 
  • Reisverzekekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum heb je niet nodig