Dit ga je doen

Je ontmoet de kinderen uit Budai en je organiseert de tweede week een kinderkamp voor hen. Je regelt de sport- en spelactiviteiten en knutselt met ze. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. Daarnaast help je de lokale kerkleiding met het vertellen van bijbelverhalen en met een worshipprogramma tijdens het kinderkamp.

Ook ga je praktisch aan de slag. De kerk in Budai heeft een Day Care Centre (DCC) opgezet. Dit is een plek waar kinderen in het dorp terecht na school opgevangen worden. Het DCC zit nu in een vervallen huis omdat er geen betere ruimte beschikbaar is. Jij gaat meehelpen om dit oude huis te renoveren zodat het een mooi nieuw DCC wordt.

Hier verblijf je

Je gaat naar Budai, een klein dorp op ongeveer 1,5 uur rijden van de hoofdstad Chisinau. ’s Avonds slaap je bij gastgezinnen in het dorp. Overdag ben je veel in het Day Care Centre van de kerk, bijvoorbeeld om te eten. Er wordt voor je gekookt, maar hulp hierbij is natuurlijk welkom. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een Afrikaans toilet (gat in de grond). In Moldavië gebruiken ze dezelfde stekker als in Nederland, met 220V op het stroomnet. Voor bereik op je mobiel en internet moet je even op zoek gaan in de omgeving.

Zo maak je de wereld mooier

Doordat jij je handen uit de mouwen steekt bij de renovatie van het DCC, krijgen de kinderen uit het dorp een plek waar ze zich thuis voelen. Bovendien geef je ze de zomer van hun leven door een kinderkamp voor ze te organiseren met sport en spel.

Pastor Gheorghe

Dit is je partner

Pastor Gheorghe is een vriendelijke man die zich lekker praktisch inzet voor de kerk. Hij en zijn familie geven alles wat ze hebben om de allerarmsten te helpen. Ze bouwen zelfs hun moeders huis om tot DCC.

Dit is de droom

Pastor Gheorghe wil een thuis en een toekomst bieden aan kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hij hoopt op veel helpende handen om een nieuw DCC voor deze kinderen te bouwen.

Dit is het project

In april 2015 heeft de kerk in Budai met steun van YFC Moldavië een DCC in Budai opgezet. Hier krijgen de 20 armste kinderen van het dorp een warme maaltijd en naschoolse opvang. Ze leren hier life skills en krijgen hulp bij hun huiswerk en sporten samen.

Kosten

Reis € 385 € 385
Verblijf 150 140
Activiteiten 150 150
Relaties projecten 170 175
Begeleiding teams 130 135
Publiciteit 70 75
Administratie 30 35
Totaal € 1.085    € 1.095
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 € 30
Annuleringsverzekering € 60 € 60

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.