18 jul 20 - 1 aug 20 | 15+
€ 184* + crowdfunden € 1041**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 15-30 reizigers
gereserveerd

Dit ga je doen

Samen met de medewerkers van het Day Care Centre (DCC) organiseer je een geweldig kinderkamp voor ongeveer 60 kinderen. Bereid je thuis goed voor op sport- en spelactiviteiten en neem knutselspullen mee. De kinderen kijken al maanden uit naar jouw komst. Je brengt maaltijden en voedselpakketten bij kwetsbare ouderen in de buurt. Dit zijn mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Jouw bezoek is een enorme bemoediging voor hen.

Mihai wil graag het Day Care Centre zo goed mogelijk indelen en gebruiken. De huidige zolder kan gebruikt worden als deze grondig aangepakt wordt. Daarnaast is het dak slecht geïsoleerd en lek. Deze moet helemaal vernieuwd worden. Jij helpt mee met het vernieuwen van de eerste verdieping en het dak. Als deze klus klaar is heeft het Day Care Centre er ca. 300m2 extra ruimte bij.

Hier verblijf je

Je verblijft bij gastgezinnen in Bozieni. Dit zijn hartelijke en gastvrije mensen die het bijzonder vinden dat je bij hen te gast wilt zijn. Je krijgt een matras om op te slapen. Het sanitair is anders dan je gewend bent. Mogelijk tref je een buitendouche en toilet die je niet kunt doorspoelen.

Zo maak je de wereld mooier

Veel kinderen in Bozieni en Dubovca kennen geen ‘thuis’. Ze groeien op in armoede en moeilijke omstandigheden. Veel kinderen worden geconfronteerd met verslaving en geweld. Meer dan 50 kwetsbare ouderen zijn afhankelijk van de zorg van anderen. Voor deze kwetsbare groepen zet Mihai en zijn team zich in. Door jouw hulp bemoedig je Mihai en het team door samen te bouwen aan het DCC. Daarnaast geef je kinderen een onvergetelijke week door het organiseren van een kinderkamp en bemoedig je ouderen door op bezoek te gaan.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is ruim 15.700 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mihai

Dit is je partner

Pastor Mihai, oud-militair, theoloog en leider van het DCC in Bozieni. Hij is getrouwd en vader van 3 kinderen. In 2015 is hij samen met zijn gezin naar Bozieni verhuisd om zich in te zetten voor de armste kinderen kinderen en kwetsbare ouderen in Bozieni en Dubovca (buurdorp).

Dit is de droom

Mihai wil graag het gebouw efficiënt gebruiken. Hij wil de begane grond gebruiken voor het ouderenwerk en de eerste verdieping voor het kinderwerk. Ook is een goede keuken noodzakelijk voor het maken van de maaltijden voor kinderen en ouderen.

Dit is het project

In 2017 heeft Mihai op wonderlijke wijze een gebouw kunnen kopen dat nu gebruikt wordt voor het kinderwerk. In samenwerking met Youth for Christ Moldavië werken ze aan de opbouw van een DCC. Naast het kinderwerk zorgt men ook vanuit het DCC voor 20 kwetsbare families in de omgeving. Zij krijgen voedselpakketten en een warme maaltijd.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   400,00
Budget lokale kosten   190,00
Werkbudget lokaal project   200,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   410,00
BTW   0,00
Totaal (€)   1225,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverz. (collectief)   29,00
Annuleringsverzekering   76,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines (OS).

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.