17 jul 21 - 31 jul 21 | 15+ | € 1300
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Samen met de medewerkers van het Day Care Centre (DCC) organiseer je een geweldig kinderkamp voor ongeveer 40 kinderen. Bereid je thuis goed voor op sport- en spelactiviteiten en neem knutselspullen mee. De kinderen kijken al maanden uit naar jouw komst. Je helpt kwetsbare ouderen in de buurt. Je klust in en rondom het huis en geeft een voedselpakket. Deze mensen zijn niet in staat goed voor zichzelf zorgen. Jouw bezoek is een enorme bemoediging voor hen.
Je bouwt verder aan het Day Care Centre (DCC). De klaslokalen kunnen verder afgemaakt worden. Je maakt deze tot gezellige ruimtes met o.a. muurschilderingen zodat de kinderen zich makkelijk 'thuis' voelen. Ook bouw je mee aan de buitenkant van het gebouw. De muren moeten geïsoleerd worden met piepschuim waarna deze gestuukt kunnen worden. Voor dit werk zijn vele handen nodig. Jij helpt hierin mee.   In 2021 bouwen we verder aan het project in Bozieni.

Hier verblijf je

Je verblijft met je team in het Day Care Centre in Bozieni. Je krijgt een matras om op te slapen. Het sanitair is anders dan je gewend bent. De douche is zonverwarmd en het toilet is buitenshuis.

Zo maak je de wereld mooier

Veel kinderen in Bozieni en Dubovca kennen geen ‘thuis’. Ze groeien op in armoede en moeilijke omstandigheden. Veel kinderen worden geconfronteerd met verslaving en geweld. Meer dan 50 kwetsbare ouderen zijn afhankelijk van de zorg van anderen. Voor deze kwetsbare groepen zet Mihai en zijn team zich in. Door jouw hulp bemoedig je Mihai en het team door verder te bouwen aan het DCC. Daarnaast geef je kinderen een onvergetelijke week door het organiseren van een kinderkamp en bemoedig je ouderen door op bezoek te gaan.

Mihai

Dit is je partner

Pastor Mihai, oud-militair, theoloog en leider van het DCC in Bozieni. Hij is getrouwd en vader van 3 kinderen. In 2015 is hij samen met zijn gezin naar Bozieni verhuisd om zich in te zetten voor de armste kinderen kinderen en kwetsbare ouderen in Bozieni en Dubovca (buurdorp).

Dit is de droom

Mihai droomt van plek waar liefde en geborgenheid is voor jong en oud. Een huis van God waar iedereen het evangelie van Jezus kan horen en zien.

Dit is het project

In samenwerking met Youth for Christ Moldavië wordt er gewerkt aan de opbouw van een Day Care Centre (DCC) voor jong en oud. In 2017 heeft Mihai op wonderlijke wijze een gebouw kunnen kopen. In 2019 is er, in samenwerking met een groep jongeren uit Alblasserdam, een nieuwe verdieping en een nieuw dak geplaatst waardoor er meer dan 300m2 bijgekomen is. Wekelijks komen meer dan 30 kinderen naar het project voor huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en sport- en spelactiviteiten. Ook wordt er vanuit het DCC voor meer dan 50 kwetsbare families gezorgd. Zij krijgen voedselpakketten en een warme maaltijd.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 580,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 195,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1300,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 96,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Er is nog geen keuze gemaakt voor een vliegmaatschappij.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.