Dit ga je doen

De 40 armste kinderen uit het dorp komen naar het Day Care Centre voor huiswerkbegeleiding, bijbelles, knutselen en sport en spel. Deze kinderen zal je veel tegenkomen tijdens je werkzaamheden. Voor deze en meer kinderen uit het dorp organiseer je twee dagen in de week het kinderkamp. Samen met het lokale team van de kerk organiseer je het worshipprogramma, bijbelverhaal, knutselwerkje, sport en spel voor de kinderen tijdens het kinderkamp.

De kerk heeft momenteel een enkelsteens muur. Tijdens jouw verblijf help je mee om de buitenmuur af te maken. Eerst moet de muur geïsoleerd en gestuct worden. Daarna moet er een betonnen rand om te kerk gemaakt worden met daarbij een trap naar de hoofdingang. Ook help je mee met het plaatsen van een hek rondom de kerk.

 

Hier verblijf je

In een klein dorp tussen de akkerlanden in het zuiden van Moldavië staat de kerk van pastor Vasili Cozina en zijn vrouw Svjeta. Tijdens je verblijf ben je veel in het Day Care Centre van de kerk voor o.a. de maaltijden. 's Avonds slaap je bij gastgezinnen in het dorp, bijvoorbeeld bij de pastor zelf in huis. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een Afrikaans toilet (gat in de grond).

Zo maak je de wereld mooier

Pastor Vasili heeft een hart voor kinderen en jongeren. Hij wil niets liever dan zijn kerk in gebruik nemen zodat er nog meer kinderen naar het Day Care Centrum komen én zodat hij op zondag een kerkdienst kan houden in het nu nog lege kerkgebouw. Jouw bijdrage maakt verschil in het dorp Borceag! 

Vasili Cozima

Dit is je partner

Pastor Vasili is een aardige, creatieve en handige man. Hij helpt zelf graag mee in de bouw en in het Day Care Centre.

Dit is de droom

Een groot probleem in de omgeving is de emigratie van jongeren en jong-volwassenen naar het buitenland. Pastor Vasili ziet het liefst de krimp van de scholen stoppen.

Dit is het project

Sinds een aantal jaar is de kerk verbonden met YFC en is met een Day Care Centre gestart. Hier krijgen de 40 armste kinderen een mooi naschools programma met goede maaltijd.

Kosten

Reis € 385 € 385
Verblijf 145 140
Activiteiten 150 150
Relaties projecten 170 175
Begeleiding teams 130 135
Bijdrage reisleider 65 90
Publiciteit 70 75
Administratie 30 35
Totaal € 1.145    € 1.185
     
Opties:    
Reisverzekering € 25 € 30
Annuleringsverzekering € 65 € 65

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Ongeveer 2 dagen per week kinderkamp
  • Ongeveer 4 dagen per week bouwen
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Een groot openingsfeest ter ere van de opening van de kerk
  • Ruimte voor een excursie

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.