23 jul 19 - 6 aug 19 | 15+
€ 190 betalen +
€ 1060 crowdfunden
(* richtprijs t/m 22 okt 18)
Vrije inschrijving
boek je reis

Dit ga je doen

Je helpt mee met het organiseren van een fantastisch kinderkamp! Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt samen en helpt mee met de vertelling van een Bijbels verhaal. Daarnaast ga je op bezoek bij oudere en hulpbehoevende mensen uit het dorp. Elke dag wordt er voor deze mensen gekookt. Jouw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Samen met pastor Ruslan help je mee met de uitbouw van het Day Care Centre (DCC). Een extra klaslokaal en een goede keuken is hard nodig! In de zomer van 2017 is er begonnen met deze uitbouw. De fundering is gelegd en de muren zijn tot dakgoothoogte gemaakt. De volgende fase is een nieuw dak, het afmaken van de keuken en de afwerking van het klaslokaal. 

In 2019 bouwen we verder aan dit project.

Hier verblijf je

Badragii Vechi is een klein dorpje met ongeveer 900 inwoners. Het dorp is omgeven door landerijen waar koren en fruit verbouwd wordt. In het dorp heerst armoede maar de gastvrijheid is hartverwarmend. Je verblijft bij gastgezinnen uit de kerk van Ruslan en Tateana. Je slaapt op een matras, er is een zonverwarmde douche en je kunt gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het DCC is te klein voor de kinderen die nu komen. Ook is er geen fatsoenlijke keuken waar gekookt kan worden. Met jouw hulp komt er een extra klaslokaal en een goede keuken waardoor er meer kinderen en ouderen geholpen kunnen worden!

Ruslan en Tateana Sajin

Dit is je partner

Ruslan en Tateana (beide 30 jaar oud) hebben drie jonge kinderen en zetten zich met hart en ziel in voor kinderen en ouderen uit het dorp.

Dit is de droom

Pastor Ruslan droomt van een verandering in het dorp. Hij hoopt dat armoede zal verdwijnen en dat kinderen kansen krijgen op een beter leven.

Dit is het project

Pastor Ruslan en zijn vrouw Tateana zijn tien jaar geleden verhuisd om in Badragii Vechi zich in te kunnen zetten voor kinderen en ouderen. De kinderen uit het dorp komen drie keer per week naar het DCC voor huiswerkbegeleiding én een warme maaltijd. Daarnaast worden er elke dag maaltijden gekookt en rondgebracht bij oudere en hulpbehoevende mensen.

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is ca. een jaar voor vertrek gemaakt (de echt kosten wijken af). Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (min) 
Internationale reiskosten € 410
Budget lokale kosten 180
Werkbudget lokaal project   . 200
Reisleiderbijdrage 60
Indirecte kosten 400
BTW 0
Totaal € 1250
   
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun  je crowdfunden
   
Opties  
Reisverzekering € 30
Reisverz. collectief (groepen)  
Annuleringsverzekering € 75
Annuleringsverz. collectief (…)     


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met LOT Polish Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. De deelnemerstraining is op maandagavond 3 juni 2019, de reisleiderstraining op zaterdag 13 april 2019. Kijk ook alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.