22 jul 17 - 5 aug 17 | 15+
€ 1195 pp
Vrije inschrijving
gesloten
14 jul 18 - 25 jul 18 | 13+
€ 1105 pp
(* richtprijs t/m 13 okt 17)
Groepsreis
gereserveerd

Dit ga je doen

Je helpt mee met het organiseren van een fantastisch kinderkamp! Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt samen en helpt mee met de vertelling van een Bijbels verhaal. Daarnaast  ga je op bezoek bij oudere en hulpbehoevende mensen uit het dorp. Elke dag wordt er voor deze mensen gekookt. Jouw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Samen met pastor Ruslan help je mee met de uitbouw van het Day Care Centre (DCC). Een extra klaslokaal is hard nodig! Er is ruimte voor een uitbouw van drie bij negen meter. De huidige keuken is niet meer dan twee gaspitjes op een houten plank. Ook is er nog geen waterleiding. Je helpt mee met de verbouwing van deze keuken zodat er eindelijk veilig en fatsoenlijk gekookt kan worden!

Ook in 2018 werken we verder aan het Day Care Centre.

Hier verblijf je

Badragii Vechi is een klein dorpje met ongeveer 900 inwoners. Het dorp is omgeven door landerijen waar koren en fruit verbouwd wordt. In het dorp heerst armoede maar de gastvrijheid is hartverwarmend. Je verblijft bij gastgezinnen uit de kerk van Ruslan en Tateana. Je slaapt op een matras, er is een zonverwarmde douche en je kunt gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het DCC is te klein voor de kinderen die nu komen. Ook is er geen fatsoenlijke keuken waar gekookt kan worden. Met jouw hulp komt er een extra klaslokaal en een goede keuken waardoor er meer kinderen en ouderen geholpen kunnen worden!

Ruslan en Tateana Sajin

Dit is je partner

Ruslan en Tateana (beide 30 jaar oud) hebben drie jonge kinderen en zetten zich met hart en ziel in voor kinderen en ouderen uit het dorp.

Dit is de droom

Pastor Ruslan droomt van een verandering in het dorp. Hij hoopt dat armoede zal verdwijnen en dat kinderen kansen krijgen op een beter leven.

Dit is het project

Pastor Ruslan en zijn vrouw Tateana zijn tien jaar geleden naar Badragii Vechi verhuisd om zich in te zetten voor kinderen en ouderen. De kinderen uit het dorp komen drie keer per week naar het DCC voor huiswerkbegeleiding én een warme maaltijd. Daarnaast worden er elke dag maaltijden gekookt en rondgebracht bij oudere en hulpbehoevende mensen.

Kosten

Reis € 405 € 385 
Verblijf 150 120 
Activiteiten 150 200 
Relaties projecten 170 165 
Begeleiding teams 130 125 
Bijdrage reisleider 90
Publiciteit 70 70 
Administratie 30 30 
Totaal € 1.195  € 1.095 
     
Opties:    
Reisverzekering € 30 25 
Annuleringsverzekering € 76 70 

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Austrian Airlines.

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.