{reizen}

Dit ga je doen

Je helpt mee met het organiseren van een fantastisch kinderkamp! Je organiseert sport- en spelactiviteiten, je knutselt samen en helpt mee met de vertelling van een Bijbels verhaal. Daarnaast ga je op bezoek bij oudere en hulpbehoevende mensen uit het dorp. Je luistert naar hun verhaal en bemoedigd hen door een voedselpakket te geven.

Samen met pastor Ruslan help je mee met de uitbouw van het Day Care Centre (DCC). Een extra klaslokaal en een goede keuken is hard nodig! In de zomer van 2017 is er begonnen met deze uitbouw. De fundering is gelegd en de muren zijn tot dakgoothoogte gemaakt. In 2018 is het hele dak vervangen. De volgende fase is het afwerken in inrichten van het klaslokaal en de keuken! Er moeten deuren en ramen geplaatst worden, het nieuwe lokaal moeten afgewerkt en ingericht worden en zo ook de nieuwe keuken. Dit is een klus met groot resultaat. De verwachting is dat Ruslan en zijn team het DCC helemaal in gebruik kunnen nemen nadat jij meegeholpen hebt om dit af te maken.

Hier verblijf je

Badragii Vechi is een klein dorpje met ongeveer 900 inwoners. Het dorp is omgeven door landerijen waar koren en fruit verbouwd wordt. In het dorp heerst armoede maar de gastvrijheid is hartverwarmend. Je verblijft in een school vlakbij het project. Jongens en meiden slapen gescheiden. Je slaapt op een matras, er is een zonverwarmde douche en je kunt gebruik maken van het buitentoilet.

Zo maak je de wereld mooier

Het DCC is te klein voor de kinderen die nu komen. Ook is er geen fatsoenlijke keuken waar gekookt kan worden. Met jouw hulp komt er een extra klaslokaal en een goede keuken waardoor er meer kinderen en ouderen geholpen kunnen worden!

Ruslan en Tateana Sajin

Dit is je partner

Ruslan en Tateana hebben drie jonge kinderen en zetten zich met hart en ziel in voor kinderen en ouderen uit het dorp.

Dit is de droom

Pastor Ruslan droomt van een verandering in het dorp. Hij hoopt dat armoede zal verdwijnen en dat kinderen kansen krijgen op een beter leven.

Dit is het project

Pastor Ruslan en zijn vrouw Tateana zetten zich met hart en ziel in voor de kinderen en ouderen in Badragii Vechi. De kinderen uit het dorp komen drie keer per week naar het DCC voor huiswerkbegeleiding én een warme maaltijd. Daarnaast worden er elke dag maaltijden gekookt en rondgebracht bij oudere en hulpbehoevende mensen.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echt kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   410,00
Budget lokale kosten   180,00
Werkbudget lokaal project   0,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   375,00
BTW   0,00
Totaal (€)   990,00
     
*** Het werkbudget lokaal project is
€ 5500,00 voor de hele groep gezamenlijk.
 
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   30,00
Annuleringsverzekering   63,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • De eerste week bouwen
  • De tweede week kinderkamp
  • Meevieren van de kerkdienst
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een excursie

Je vliegt met Tarom (RO).

Excursie

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. De deelnemerstraining is op maandagavond 3 juni 2019, de reisleiderstraining op zaterdag 13 april 2019. Kijk ook alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.