Dit ga je doen

In Bukulula kun je lesgeven of de kinderen helpen met huiswerk. Ook staan er sport- en spelactiviteiten op het programma. Een voetbaltoernooi organiseren valt altijd goed in de smaak! Je kunt bij families van kinderen van de school, mensen uit de kerk, of gevangenen op bezoek gaan. Mensen weten zich bemoedigd door je bezoek. Tot slot kun je bij de gehandicapten workshop langs. Misschien kan daar ook nog een muurtje gepleisterd of geverfd worden.

In Bukulula kun je je armen uit de mouwen steken. Als team ga je verder met de nieuwbouw van een keuken en kippenstal. Het werk is divers: cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren pleisteren, vloeren storten en egaliseren.

Kom in 2018 naar Bukulula en bouw ook mee aan de keuken en de kippenstal.

Hier verblijf je

Bukulula is een primitief project in een landelijke, kleine gemeenschap. Je verblijft met je team in een huis op het terrein van het project. Er is een goed geventileerde keuken (buiten) en eetruimte. Een koude douche en een Afrikaans toilet (gat in de grond) vormen het sanitair. De faciliteiten zijn beperkt. Er is regelmatig vaste stroom, maar geen stromend water. Het is dus behoorlijk primitief: The real African experience! Al het eten wordt verzorgd, maar hulp bij het koken wordt zeer op prijs gesteld. Samen met vrouwen uit Bukulula kook je dan op houtskool.

Zo maak je de wereld mooier

De Real Shepherd School is dé school voor iedereen in Bukulula. De school is hard aan het groeien en heeft meer goede gebouwen nodig. Je kunt hier je handen uit de mouwen steken om de school verder op te bouwen en maakt de wereld ook mooier door een ballon op te blazen, een zak zeep naar de gevangenen te brengen of de gehandicaptenwerkplaats te bezoeken.

William Lubega

Dit is je partner

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

Dit is de droom

 De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Dit is het project

 In 2012 startte Real Shepherd School. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden. Nu is het tijd om een echte school te realiseren. De school is onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’.

Kosten

Reis € 820 € 870
Verblijf 115 130
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 110 0
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 1.935    € 1.890
     
Opties:    
Reisverzekering € 41 € 48
Collectieve reisverzekering*   € 43
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 120 € 117

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs. 
Zie korting of toeslag.

 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Sport, spel, knutselen en muziek met de kinderen
 • Werken aan de bouw
 • Ongeveer vier dagdelen bezoekjes afleggen
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Lesgeven
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een dagje naar het strandje aan Lake Nabugabo is ook erg leuk. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. De deelnemerstraining voor de aprilreis zal zijn op vrijdag 16 maart, vanaf 17:00 uur. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding