30 jul 20 - 19 aug 20 | 15+
€ 428* + crowdfunden € 2427**
(* dit is een richtprijs)
Vrije inschrijving (max. 14 reizigers)
boek nu

Dit ga je doen

Bij deze Latin Link-reis maak je zendingswerk van dichtbij mee. Voornamelijk in Shell en Sacha Runa.
Vier dagen lang bezoek je een adembenemende jungle gemeenschap die alleen per kano bereikbaar is. Het is een gemeenschap van de Achuar-stam, waar we ook een kerkdienst mee zullen maken. Hier zullen we ons opstellen als bezoekers. Door ons bezoek wordt je blik verruimd en stimuleer je werkgelegenheid. Daarnaast doen we ervaring op met typische  activiteiten in de jungle. In het programma is aandacht voor bezinning en reflectie op de vele en bijzondere aspecten van deze reis, onder de inspirerende leiding van Jaap en Linda.

Het ziekenhuis Voz Andes del Oriënte in de plaats Shell is erg belangrijk voor de lokale bevolking. Maar de staat van het ziekenhuis is slecht. Een nieuwe stichting Fundación Misión Cristiana de Salud maakt zich sterk voor de renovatie van het ziekenhuis. Wij ondersteunen deze renovatie en samen met het lokale onderhoudsteam gaan we aan de slag. 

Hier verblijf je

Je verblijft in kleinschalige logeergelegenheden die eigendom zijn van lokale christenen. Er zijn toiletten en douches met stromend water. Ook is er de mogelijkheid om te koken. Je hoeft geen beddengoed mee te nemen. Het is de jungle en daarom moet je een geïmpregneerde klamboe en een dunne deken of slaapzak meenemen. 

Zo maak je de wereld mooier

Je werkt mee aan de renovatie van het ziekenhuis. Dat helpt direct de lokale bevolking, die van dit ziekenhuis afhankelijk is. Door je verblijf in Shell stimuleer je ook de lokale werkgelegenheid. Je biedt namelijk een financieel alternatief voor illegale houtkap en oliewinning waardoor je het tropisch regenwoud beschermt. Door je aanwezigheid help je de lokale christenen om zich ver van toverdokters te houden.

Je bemoedigt de lokale werkers van Latin Link en de gemeenschap van de Kichwa-stam. Als team bouw je ook aan elkaar en aan jezelf. Het is voor iedereen een rijke reis.

Jaap & Linda Bezemer

Dit is je partner

Jaap en Linda zijn medewerkers van Latin Link - een ‘community with a calling’. Zij zijn vanuit Nederland uitgezonden. Het doel van Latin Link is de opbouw van Gods Koninkrijk in Latijns Amerika en Europa. Jaap is tropenarts en kerkleider, Linda is moeder/ huisvrouw en vriendin van lokale vrouwen.

Dit is de droom

Wij willen de Indianen helpen om een Christelijke kerk te vormen, met behoud van de eigen cultuur. Door er te zijn met ons gezin en door onze talenten in te zetten, dienen wij God en de ander. Toegang tot gezondheidszorg is onderdeel van onze droom.

Dit is het project

Jaap en Linda zetten zich in voor het ziekenhuis en ondersteunen de Kichwa stam. Jaap behandelt patienten, Linda is kinder / jongeren werker. Regelmatig zijn er outreaches in het regenwoud voor medische voorlichting en Bijbelverspreiding.

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   1095,00
Budget lokale kosten   820,00
Werkbudget lokaal project   250,00
Reisleiderbijdrage   0,00
Waarborgen   25,00
Indirecte kosten   665,00
BTW   0,00
Totaal (€)   2855,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   56,00
Annuleringsverzekering   211,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Introductiedag op het project
 • Werken aan de renovatie en onderhoud van het ziekenhuis
 • Meerdaags bezoek aan de gemeenschap die in het regenwoud leeft
 • Kerkdienst van de Kichwa-stam in Sacha Runa
 • Presentatie over zending in Ecuador
 • In het programma zijn er meerdere uitjes die we als team kunnen maken
 • Evaluatie en afscheidsdiner

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Tijdens de reis heb je de mogelijkheid om naar het Nate Saint House te gaan. Dit is een museum over zending onder onbereikte stammen. Daarnaast kun je een rondleiding krijgen bij de MAF. Meer van het land zien? Ga mee naar de watervallen en andere mooie bezienswaardigheden en geniet van de goede lokale keuken!

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining in Hardinxveld-Giessendam en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. Kijk alvast op: goed voorbereid op reis

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort 
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Regenlaarzen, dunne slaapzak, geimpregneerde klamboe