17 jul 21 - 27 jul 21 | 17+ | € 1000
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-18 reizigers
boek nu

Dit ga je doen

Ontmoet daklozen en vluchtelingen bij het Welcoming Center en op straat. Het zijn gewone mensen die behoefte hebben aan eten, aandacht, schone kleren en heel simpel: een wc. In het Welcoming Center krijgen daklozen aandacht, een eenvoudige badkamer en schone kleren. Jij bedient en begeleidt hen en geeft de aandacht ze zo nodig hebben.
In het Restaurant kun je drie keer per week 1000 daklozen bedienen. Ook bezoeken we het net geopende Refugee Center. Ga in gesprek met ex-vluchtelingen en luister naar het bijzondere verhaal van Sant'Egidio. Help mee met het sorteren van kleding, medicatie en andere middelen voor transporten naar bijvoorbeeld Syrië.

Hier verblijf je

Father Pat Devlin heet de groep welkom en vertelt de groep meer over het werk van de Padri Maristi. Je verblijft in het prachtige klooster van de Padri Maristi, waarbij je kampeert in de tuin. Tent, matje en slaapzak neem je zelf mee. Er is een eenvoudige keuken en douche beschikbaar. Eten klaar maken doe je zelf. De supermarkt is op 10 minuten lopen van het klooster. In de wijk Trastevere, waar de meeste projecten plaatsvinden, kun je alles lopen maar je zou ook evt. een keer met de bus of tram kunnen.

Zo maak je de wereld mooier

Doordat je meewerkt in het Restaurant en het Welcoming Centre krijg je de kans om persoonlijk met vluchtelingen, daklozen en eenzame mensen te praten en hen een hart onder de riem te steken. Jouw aandacht kan iemands hele dag opfleuren. Help één mens en je helpt de wereld! Je leert enorm veel van de meeting met vluchtelingen en van de ontmoetingen met de Sant'Egidio-medewerkers. Dat maakt dat jij ook verandert en ook zo wordt de wereld mooier!

Carlo Santoro

Dit is je partner

Carlo Santoro is een bevlogen lid van de communiteit Sant'Egidio, die in tientallen landen (ook Nederland en België) werkt. De organisatie maakt zich sterk voor armen, voor vrede en voor het gebed. Carlo komt wekelijks met honderden leden samen in een prachtige Basiliek.  

Dit is de droom

Sant'Egidio zoekt wereldwijd de armen op en sluit vriendschap met hen. Voor Sant'Egidio is het vanzelfsprekend om zich te richten op 'de arme', omdat Jezus zich met hen identificeerde. De armen zijn de schat van de kerk, zegt Sant'Egidio.

Dit is het project

In het Restaurant krijgen daklozen, vluchtelingen en eenzamen een goede maaltijd. Verjaardagen worden hier gevierd! Bij het Welcoming Center vind je een dokter, sociaal werker en is er schone kleding, toilet en douche te verkrijgen. Sant'Egidio opende onlangs een nieuw Refugee Center en werkt op de achtergrond aan internationale ‘corridors’ waardoor vluchtelingen veilig van oorlogsland naar Italië kunnen vliegen. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 280,00
Projectbudget 50,00
 
Reis
Reis en verblijf 425,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 220,00
BTW (over reisorganisatie) 91,12
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie 1000,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 23,00
Annuleringsverzekering 74,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Meehelpen in het Restaurant voor daklozen, ontheemden, eenzamen, waar 3x per week zo’n 1000 mensen komen.
  • Meehelpen in het Welcoming Center
  • Bezoek van (en assistentie in) het Refugee Center
  • Meehelpen met het verzorgen van de kledingtransporten (kleding sorteren e.d.)
  • De daklozen en ontheemden opzoeken op straat waar ze leven. We gaan o.m. naar de treinstations en naar het St. Pietersplein.
  • Een gespreksmiddag met ex-vluchtelingen die al wat langer in Rome zijn.
  • Sant'Egidio legt uit hoe zij voor de daklozen, ontheemden (vluchtelingen), eenzamen klaar staan. Dit is een inspirerend verhaal dat je denken over vluchtelingen, maar ook over de kerk zal veranderen.

Excursie

Rome is één groot museum van duizenden jaren oud. Het is prachtig om er dagen doorheen de banjeren. De Sint Pieter, Het Colosseum, het Forum Romanum, noem maar op. Je krijgt geld mee voor openbaar vervoer. Je kunt ook een dagje naar het strand.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Fotos: Er mogen alleen fotos gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn na toestemming van de reisleider of projectleider.

Giften: Er mogen geen giften gegeven worden aan personen. Giften geven mag alleen via de reisleider en projectleider.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitskaart, nog geldig bij terugkomst in Nederland
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.