{reizen}

Dit ga je doen

Je geeft les op de Grace Care Academy in vakken als Engels, wiskunde, social studies en algemene ontwikkeling. Ook help je de kinderen met het maken van hun huiswerk, en is er veel tijd om met ze te spelen. Je organiseert bijvoorbeeld knutsel-, sport en andere spelactiviteiten. Denk aan een poppenkast of ga lekker schminken! Daarnaast kun je voor en met de kinderen een drie à vierdaags kamp naar de voet van de Himalaya organiseren.

Praktisch gezien help je mee met verschillende hand- en spandiensten in het meisjesinternaat Grace Home en de school Grace Care Academy. Denk hierbij aan muren verven, reparatiewerkzaamheden en ander kluswerk. Neem dus je werkhandschoenen en stevige schoenen mee! Er zijn diverse reparaties nodig en ook kunnen verschillende muren wel een likje verf gebruiken. Vooral licht kluswerk dus. De bedoeling is dat jullie een aantal ruimten goed onder handen nemen.

Hier verblijf je

Noida ligt net buiten Delhi. Je verblijft in Kinauni Village, in het aan Noida grenzende Indrapuram. Je slaapt in de school. De klaslokalen dienen als slaapkamers (mannen en vrouwen slapen gescheiden), en er zijn wasruimtes, westerse toiletten, koude douches, een keuken, eetruimte en elektriciteit. Boodschappen worden gedaan op de markt en in de supermarkt. Er wordt voor je gekookt. Maar als je het leuk vindt kun je zeker een kijkje in de Indiase keuken nemen. Je hulp wordt op prijs gesteld.

Zo maak je de wereld mooier

Met jouw inzet krijgen de school en het meisjesinternaat een flinke opknapbeurt en draag je bij aan een betere toekomst voor de kinderen van Grace Home en Academy. Zo kunnen zij opgroeien tot zelfstandige jongeren en volwassen.

Pastor John Prakash Kalathil

Dit is je partner

John Prakash Kalathil is een predikant met een hart voor straatkinderen. Via de ‘Grace Care Movement’ biedt hij hen een goede plek om te wonen en leren.

Dit is de droom

Pastor John wil straatkinderen hun toekomst teruggeven. Het belangrijkste doel van de ‘Grace Care Movement’ is het veranderen van de levens van kansarme groepen in India, onder het motto “bringing back the lost smile”.

Dit is het project

De ‘Grace Care Movement’ bestaat uit twee internaten (Grace Home, in Noida, dichtbij Delhi en Pallakad, in het zuiden van India), een school (Grace Care Academy) en verschillende opvanghuizen in de stad voor straatkinderen, moeders en baby’s, en gehandicapten (Grace Shelters). Er wonen meer dan 120 kinderen in Grace Home, die les krijgen op de Academy

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling
Projectbudget
 
Reis
Reis en verblijf 0,00
Excursies
Reisorganisatie
BTW (over reisorganisatie)
Waarborgen 25,00
 
Totaal werkvakantie
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
 
Spaarplan    
3 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Veel en verschillende activiteiten met de kinderen
  • Klussen in het meisjesinternaat en de school
  • Mogelijkheid voor drie à vierdaags kamp met de kinderen
  • Meevieren van kerkdiensten
  • Afscheidsfeest
  • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt.

Excursie

Een excursie is een mooie manier om meer van India te zien. Zo kun je naar de Ganges, of naar de oude stadswijken en tempels van Delhi. Of breng een bezoek aan de Taj Mahal, één van de wereldwonderen.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding